| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • barcelona ac som by marriott
 • barcelona ac som by marriott
 • barcelona ac som by marriott
 • barcelona ac som by marriott
 • barcelona ac som by marriott
 • barcelona ac som by marriott
 • barcelona ac som by marriott
 • barcelona ac som by marriott
 • barcelona ac som by marriott
 • barcelona ac som by marriott
 • barcelona ac som by marriott

AC Som by Marriott 4*, Barcelona

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 4 nopți
 • Preț: 649 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 4 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-BCN-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asigurare medicală de călătorie și storno; Asistență turistică; Tur panoramic al orașului.

Tariful nu include: Cină festivă de Revelion (opţional): 75 €/adult; Excursii opționale.
Oferta pentru Revelion în Barcelona este disponibilă cu plecare din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

AC Som by Marriott 4*, Barcelona

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 29 decembrie 2017
Tarif sejur / adult 649,00 €

 

Informaţii hotel AC Som by Marriott – Barcelona, oferta pentru Revelion 2018

Hotelul AC Som by Marriott 4* se află în apropierea Centrului de Expoziţii Feria 2 din Barcelona, la aproximativ 200 metri distanță de Gara Ildefons Cerda și vizavi de stația de autobuz. Hotelul beneficiază de decorațiuni contemporane, de facilități moderne și de legături bune de transport în comun.

Facilități camere: mobilier modern, seif, aer condiţionat, încălzire, birou, telefon, TV, televiziune prin satelit, acces internet (contra  cost), minibar, duş sau cadă, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, izolare fonică, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilității, încălzire, aer condiţionat, seif, lift, acces internet, cameră de bagaje, săli de conferinţe şi petreceri, spălătorie, sală de fitness, hammam, birou de turism, parcare (contra  cost).

Informaţii utile pentru sejur în Barcelona

Barcelona se află în partea nord-estică a Spaniei, pe coasta Mediteranei, este cel mai mare port și capitala comunității autonome Catalonia. Legenda atribuie întemeierea aşezării Barcino cartaginezilor, tatălui generalului Hannibal, Hamilcar Barca. După înfrângerea cartagenezilor de către romani Spania a fost guvernată de romani timp de şase secole, mărturii din acele timpuri pot fi văzute la poarta oraşului lângă catedrală şi în subsolul Muzeului de Istorie. După decăderea Imperiului Roman, în secolul al V-lea, regiunea a fost administrată de vizigoţi, care au declarat oraşul capitală a regatului lor, schimbându-i numele în Barcinona. Invazia maură a durat mai puţin de un secol, în anul 801 oraşul a fost recucerit de regii franci. A urmat o perioadă de înflorire şi expansiune a puterii oraşului maritim, independent sub Regatul Aragon care stăpânea: Catalonia și mai târziu arhipelagul Baleare, Valencia, Napoli, insulele Sicilia și Sardinia. Căsătoria dintre Isabela de Castilia cu Fernando de Aragon din anul 1479 a unit cele mai puternice monarhii din Spania şi regatele aferente. După episoadele secesioniste din secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea, modernizarea începe la sfârşitul secolului al XIX- lea, când Barcelona a găzduit Expoziţia Mondială în Parcul de la Ciutadella, iar în anul 1992 a găzduit Jocurile Olimpice de vară. Barcelona este o expoziție imensă de arhitectură, ce înglobează toate stilurile de la roman, la gotic și contemporan, datorită influențelor culturale diverse din istoria ei. Barcelona este un important centru cultural și economic european, o destinţie turistică fermecătoare. Moștenirea culturală a orașului, arhitectura inedită, atmosfera cosmopolită, parcurile, plajele, serviciile impecabile atrag anual mii de vizitatori.

Clima: Barcelona are o climă mediteraneană, cu ierni blânde, umede și veri calde, uscate. Iarna temperatura minimă este de  4°C, iar vara temperatura depășește 30°C. Barcelona are umiditatea destul de ridicată și precipitații frecvente din august pâna în octombrie.

Moneda:

Mijloace de transport public: Cele mai facile mijloace de transport în Barcelona sunt metroul și autobuzele. Biletele pot fi achiziționate de la automatele din stațiile de metrou sau de la șoferii autobuzelor. Aeroportul Internaţional El Prat se află la 12 km distanță de Barcelona. Transferul în oraș se poate face cu trenul (RENFE) spre staţiile Estacio de Sants şi Passeig de Gracia, călătoria durează cel mult 25 minute sau cu autobuze spre Plaça España şi Plaça de Catalunya, călătoria durează aproximativ 40 minute.

Restaurante și cafenele: Restaurant El Jardi de l´Abadessa, Restaurant La Fonda, Restaurant Los Caracoles, Restaurant Gilda by Belgious, Restaurant Tonka, Bar Mirablau, Café de L’Opera.

Excursii gratuite:

Turul orașului Barcelona cu ghid local vorbitor de limba română cuprinde principalele bulevarde, oprire la Parcul Güell, Placa Catalunya și La Ramblas, Plaza de España. Oprire scurtă la Parcul Olimpic, cel mai înalt punct al orașului, pentru a surprinde panorama superbă.

Excursii opționale:

Montserrat, „Muntele Sfânt” al Cataloniei se află la o distanță de aproximativ 60 km de Barcelona. Masivul muntos domină relieful împrejur cu silueta impresionantă, coloanele stâncoase au forma unor degete gigantice, care îmbrățișează construcțiile religioase. Primele locuri de rugăciune au fost construite pe Montserrat în secolul al XI-lea. Mănăstirea Montserrat este un ansamblu monahal superb, bazilica este bogat decorată cu basoreliefuri reprezentand scene biblice și găzduiește celebra statuie neagră a Maicii Domnului, „La Moreneta”, descoperită în munte. Mănăstirea Montserrat este unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj din Spania și deține Escolania, una dintre cele mai vechi școli de muzică bisericească. Muzeul Montserrat adăpostește lucrări semnate artiști precum Picasso, Dali, El Greco, Caravaggio, Degas, Monet, Sisley. Urcarea se face cu trenulețul electric (cremallera), iar coborârea se face autocarul pe drumul, ce leagă mănăstirea de satul Monistrol de la baza muntelui. Excursia include o prezentare audiovizuală în muzeu și o degustare de lichioruri variate (Casis, Ratafia) realizate după rețeta calugărilor de la Montserrat, opțional se poate vizita muzeul de artă. Temerarii pot urca cu funicularul spre vârful Sant Joan, unde se află si Muzeul Naturii (tarif: ~ 55 €/adult).

Girona și Figueres, două superbe orașe catalane. Vizita pietonală din Girona cuprinde centrul vechi, casele colorate de pe malul râului Onyar, Catedrala Santa Maria, Biserica Sant Feliu, cartierul evreiesc „El Call”. În Figueres vom explora castelul Sant Ferran din secolul al XVIII-lea și lumea suprarealistă a lui Salvador Dali în Teatrul-Muzeul Dali, din orașul natal al artistului catalan (tarif: ~ 53 €/adult).

Andorra – excursie opțională în pitorescul Principat Andorra, un paradis al amatorilor de shopping și al iubitorilor de natură. Principatul Andorra este unul dintre ce mai mici state ale Europei, cu o suprafață de 468 km pătrați, situat între Spania și Franța. Andorra la Vella este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine – 1023 metri. Relieful muntos al Pirineilor este spectaculos tot timpul anului, bisericile și muzeele din Andorra sunt obiective turistice de reținut. Puteți vizita Muzeul Miniaturilor, Muzeul Național al Automobilelor, Muzeul Motocicletelor, Muzeul Parfumurilor, Muzeul Tutunului. În Parcul de aventuri Naturlandia puteți încerca pe cel mai lung tobogan din lume “Tobotronc”, cu o lungime de 5300 metri. Toboganul este foarte sigur și funcționează cu sănii de două persoane (tarif: ~ 75 €/adult).

Cina festivă de Revelion în Restaurantul Marina Monchos cu muzică live – tarif: 135 €/adult

Obiective turistice:

Sagrada Familia, capodopera neterminată a arhitectului Antoni Gaudi, este cea mai neconvențională catedrală catolică din Europa și o emblemă a Barcelonei. Proiectul a demarat în anul 1882 cu doi arhitecți de renume Martorell și Villar, însă datorită unor neînțelegeri Villar a fost înlocuit cu tânărul arhitect Gaudi. El a preluat conducerea construcției în 1883 și i-a dedicat întreaga sa viață. Gaudi a schimbat stilul neogotic inițial cu stilul modernist, a adăugat ornamente originale inspirate din natură, a folosit o multitudine de culori și materiale (ceramică, mozaic, metal, mai multe tipuri de piatră). Turnul clopotniței are 170 metri, cel mai înalt construit vreodată. Deși nefinalizată, catedrala poate fi vizitată. Taxă de intrare: 13 € (adulți), 11 € (copii, studenți, pensionari).

Catedrala La Seu, dedicată Sfintei Eulalia, patroana oraşului, a fost fondată  în anul 1298 și finalizată la începutul secolului al XX-lea. Construcţia impresionantă, cu arcade largi şi clopotnițe medievale, prezintă un amestec de stiluri arhitectonice, elemente gotice, baroce și romanice datorate reconstrucților și restaurărilor efectuate de-a lungul secolelor. Vizitatorii pot admira panorama impresionantă a oraşului din vârful catedralei, capela şi muzeul. Taxă de intrare: 5 € (adulți).

Bulevardul La Rambla leagă Plaça de Catalunya de malul mării, până la statuia lui Columb. La Rambla este principala zonă de promenadă, înconjurată de străduțe înguste, magazine, terase, chioșcuri, artiști ambulanți. În zonă, se pot vizita centrul de Arta Santa Monica, Muzeul Maritim, Liceu (Opera), mozaicul Miro, Plaça Reial sau Mercat de la Boqueria.

Cartierul Gotic (Barri Gotic) se află la mică distanță de La Rambla, este partea veche a orașului Barcelona, majoritatea clădirilor datează din perioada medievală. Aici se află Palatul Real, Capela Sfânta Agata, Arhiva Coroanei de Aragon, Primăria, El Call (cartierul evreiesc), Piața San Jaume, Palatul de la Generalitat, Catedrala La Seu. 

Montjuic este o colină a Barcelonei, un domeniu impresionant care găzduiește Palatul Național (Palau Nacional), Fântâna Magică, Satul Olimpic (al Olimpiadei din 1992), Castelul Montjuic din secolul al XVII- lea , Fundația Joan Miro. Palatul Național a devenit Muzeul Național de Artă Catalană. Fântâna Magică a fost inaugurată în 1929 cu ocazia Expoziției Universale și oferă un spectacol inedit de muzică, lumină și culoare. Spectacolele la Fântâna Magică din octombrie până în aprilie sunt: vinerea și sâmbăta, între orele 19:00 – 20:30, iar din luna mai până în septembrie: joi, vineri, sambătă și duminică, între orele 21:30 – 23:30.

Muzeul Pablo Picasso din Barcelona se află în cartierul gotic, patru palate medievale comunicante adăpostesc peste 3500 din lucrările marelui artist. Taxă de intrare: 11 € (adulți), 6 € (copii, studenți, pensionari).

Parcul Guell este relizat de arhitectul Antoni Gaudi, la începutul secolului al XX- lea, în stilul Art Nouveau. Gaudi a creat o atmosferă de basm, cu elemente arhitecturale inedite, biomorfice și mozaic multicolor. Intrarea în parc este gratuită.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri