| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • paste Sicilia
 • paste Sicilia
 • paste Sicilia
 • paste Sicilia
 • paste Sicilia
 • paste Sicilia
 • paste Sicilia
 • paste Sicilia
 • paste Sicilia
 • paste Sicilia
 • paste Sicilia
 • paste Sicilia
 • paste Sicilia

Paște în Sicilia

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 5 nopți
 • Preț: 635 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Paște în Sicilia

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Catania – Caltagirone – Comiso – Agrigento – Siracusa – Taormina

Perioada 18 -23 aprilie 2014

Ziua 1

București – Catania – Caltagirone

Întalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Otopeni la ora 06:20, îmbarcare pe cursa Blue Air către Catania, aterizare la ora 09:45 pe aeroportul din Catania. Plecare spre Caltagirone, renumit pentru ceramica siciliană, vom vizita “Scala di Santa Maria del Monte” cu 142 trepte, construită în anul 1608, biserica în stil baroc San Francesco di Paola, ateliere și magazine cu ceramică locală. Opțional puteți servi prânzul la un restaurant local (25 €/adult). Turul continuă spre Ragusa, o provincie din sud-estul Siciliei. Ragusa Ibla impresionează prin arhitectura barocă, biserici, palate și clădiri impresionante. Pe traseu vom face un popas pentru o degustare de ciocolată. Spre seară, ajungem în Vittoria – Comiso, cazare și cină la hotelul Villa Orchidea 4* sau similar.

Ziua 2

Comiso – Agringento

Mic dejun. Opțional vă puteți relaxa în centrul spa al hotelului (10 €/adult) sau puteți opta pentru excursia în Agringento și Valea Templelor (40 €/adult). Agrigento este capitala provinciei cu același nume, de pe coasta sudică a Siciliei, renumită datorită sitului antic elen Akragas. “Valle dei Templi” cuprinde ruine ale templelor dorice din secolul al V î.e.n.  incluse pe llista patrimoniului cultural UNESCO. Cele mai importante monumente sunt: Templul Concordia, Templul Giunone, Templul Hercules, Templul Zeiței Hera, Templul lui Zeus din Olimp, una dintre cele mai mari clădiri ale arhitecturii grecești. Se poate opta pentru o vizită la Muzeul Arheologic Regional care adăpostește obiecte antice din Agrigento și împrejurimi. În jurul orei 21:00 puteți participa la Slujba de Înviere de la Basilica Anunziata din Comiso. Cazare la Hotel Villa Orchidea 4* sau similar.

Ziua 3

Comiso – Marina di Ragusa – Scicli – Modica

Mic dejun. Plecare în jurul orei 09:00 spre Comiso pentru a face turul orașului cu ghid local. Comiso este un oraș foarte frumos tipic sicilian, cu numeroase monumente și opere de arta. Pe lângă Castelul de Naselli, simbolul orațului, veți admira Fontana di Diana, clădirile reprezentative ale orașului: Primăria, Palazzo Iacono și Palazzo Occhipinti. În jurul orei 11:00 veți asista la Procesiunea și Sărbătoarea Pascală din Comiso, un  spectacol inedit, un pelerinaj religios, tradițional sicilian. După Procesiune, vă invităm să serviți Prânzul de Paște într-un restaurant tradițional, apoi ne vomîndrepta spre Marina di Ragusa, renumită pentru plajele ei frumoase, aici vom face un popas pentru o degustare de înghețată. Continuăm cu turul orașului Scicli din provincia Ragusa, aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom admira frumusețea clădirilor în stil baroc, palate, biserici și muzee: Biserica San Matteo, Biserica Santa Maria La Nova, Palazzo Fava, Palazzo Beneventano. Turul continuă în Modica, un oraș autentic sicilian, bogat în artă și istorie, cu numeroase biserici, catedrale și clădiri impresionante. În Modica vom putea vizita magazine cu specialități din ciocolată și cafenele cochete. Searavom participa la focul de artificii din Comiso, pregătit pentru Sărbătoarea Pascală. Cazare la Hotel Villa Orchidea 4* sau similar.

Ziua 4

Comiso – Siracusa

Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională în Siracusa, situat în partea de sud-est a Siciliei, unul dintre cele mai vechi orașe din lume (35 €/adult). Orașul Siracusa a fost ridicat pe ruinele unei vechi colonii grecești, fondat de corintieni în anul 734 î.e.n. și cucerit de romani în anul 212  î.e.n. Siracusa este cunoscută pentru vestigiile grecești și pentru încântătoarele clădiri baroce din Insula Ortigia. În Siracusa a trăit Arhimede, marele învățat al lumii antice, ucis de un soldat roman, în timpul celui de al II-lea război punic. Vom vizita cele mai importante obiectice turistice: vechiul cartier Neapolis, cu vestigiile antice Latomia del Paradiso, Teatrul grecesc, Amfiteatrul roman, Santuaria Madonna dell Lacrime și Insula Ortegia. Continuăm cu partea veche a orașului, Templul Doric al lui Apollo, Izvorul Aretusa, Castello Maniace, Piazza del Duomo și Duomo. Cazare la Hotel Villa Orchidea 4* sau similar.

Ziua 5

Comiso – Etna – Taormina

Mic dejun. După micul dejun vom pleca cu bagajele de la hotel spre Vulcanul Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa și unul dintre cei mai activi vulcani ai lumii. În jurul orei 14:00 vom pleca spre Taormina, o stațiune siciliană exclusivistă, cu priveliștea incredibilă a vulcanului Etna și a plajelor aurii ale Mării Ionice. Timp liber pentru a vizita pitorescul orășel, cu vestigii antice, magazine cochete, hoteluri de lux și restaurante selecte. Puteți vizita Teatrul Vechi Grecesc și puteți face cumpărături pe faimoasa Corso Umberto din Taormina. În jurul orei 19:00 ne îndreptăm spre Letojanni – Taormina Mare. Cazare și cină la Hotelul Antares 4* sau similar.

Ziua 6

Catania – București

Mic dejun.  Plecare spre Catania, vom face turul orașului,vom admira principalele obiective turistice: Domul, Teatrul Massimo Bellini, Fontana dell’Elefante, Castello Ursino, Palatul Biscari, centrul vechi al Cataniei, cu superbe clădiri în stilul baroc, incluse în patrimoniul UNESCO. La ora 15:00, transfer la aeroport pentru îmbarcare la cursa Blue Air spre București, cu decolare la ora 17:45. Aterizare la Otopeni la ora 20:50.

 


Comentarii și review-uri