| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic

Porto Palace 5*, Salonic

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 4 nopți
 • Preț: 529 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Oferte Paște
Tariful include: Cazare 4 nopți în cameră dublă standard. Regim de masă: mic dejun. Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP). Transfer aeroport-hotel-aeroport. Asigurare medicală de călătorie și storno. Asistență turistică și ghid. Tur panoramic în Salonic.
Oferta pentru Salonic este disponibilă cu plecare din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Porto Palace 5*, Salonic

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 18 – 22 aprilie
Tarif  adult / sejur 529,00 €

 

Informaţii hotel Porto Palace – Salonic, oferte Paște 

Hotelul Porto Palace 5* este situat în partea vestică a orașului Salonic, în apropierea portului nou și la aproximativ 2 km distanță de centru. Hotelul este luxos, într-o clădire istorică, cu arhitectură frumoasă, cu facilități moderne și servicii excelente. Oaspeții beneficiază de transfer în Piața Aristotel. Hotelul poate fi recomandat pentru un sejur de explorare a orașului.

Facilități camere: mobilier modern, telefon, LCD, televiziune prin satelit, radio, aer condiţionat, încălzire, seif, acces internet, minibar, birou, uscător de păr, cadă, papuci de casă, halat de baie, articole de toaletă gratuite, izolare fonică, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, seif, lift, încălzire, aer condiţionat, acces internet, cameră de bagaje, baby-sitter (la cerere), săli de conferinţe şi petreceri, internet-cafe, serviciu de transfer, birou de turism, spălătorie, închirieri auto, parcare.

Informaţii utile vacanță în Salonic

Salonic (Thessaloniki) este al doilea oraș al Greciei, capitala regiunii elene Macedonia, un important port maritim și centru universitar. Orașul, situat pe malul pitorescului golf Thermaikos, atrage prin îmbinarea atmosferei moderne, cosmopolite cu numeroasele vestigii antice și printr-o bogată viață culturală. Orașul Salonic a fost fondat în anul 315 î.e.n. de Kasandros, regele Macedoniei, și a fost botezat după numele soției sale, Thesaloniki, având semnificația”victorie asupra Thessaliei”. Salonic a fost secole de-a rândul un oraș înfloritor, în perioada elenistică, romană și bizantină, numeroase personalități culturale sau religioase și-au legat destinul de acest oraș. În Salonic a trăit Cicero anii de exil, Sfântul Apostol Pavel din Tars a fost misionar creștin,  Împăratul Roman Galerius și-a stabilit reședința, Teodosie cel Mare s-a convertit aici la creștinism și tot aici s-a născut Mustafa Kemal, cunoscut ulterior drept Ataturk, părintele Turciei moderne. În secolul al XVI-lea evreii exilați din Spania s-au stabilit în Salonic, iar din secolul al XIV-lea până în anul 1912 orașul a fost ocupat de otomani. Promenada superbă și plajele, istoria fascinantă și bogăția culturală, muzeele și numeroasele evenimente artistice organizate anual atrag numeroși vizitatori în străvechiul Salonic.

Clima: În Salonic, clima este blândă, de tip mediteranean. Iernile sunt ploioase și blânde, temperatura medie fiind de 10°C, verile sunt calde cu temperaturi între 23 și 35°C. Sezonul estival începe în luna mai și se încheie la începutul lunii octombrie..

Moneda: €

Mijloace de transport public: Cele mai utilizate mijloace de transport public în Salonic sunt autobuzele și metroul. Aeroportul Internațional Macedonia este situat la aproximativ 14 km distanță de centrul orașului, transferul se poate face autobuzul sau cu taxiul.

Restaurante și cafenele: Nea Diagonios, Frutti di Mare, B Restaurant, Agioli, Clochard, 7 Seas Cocktail Bar, Molyvos, Agora, Vythos.

Obiective turistice:

Turnul Alb (Lefkos Pyrgos), situat pe faleză, este simbolul orașului Salonic. Turnul a fost ridicat în anul 1430, în timpul dominației otomane și a servit drept fortăreață, închisoare, punct de apărare antiaeriană, ca stație meteorologică și în prezent adăpostește Muzeul Istoriei și Artei.

Arcul de triumf al lui Galerius a fost ridicat în anul 304 e.n, ca simbol al victoriei Imperiului Roman împotriva Persiei Sasanide în războiul din anul 297 e.n. Arcul este oranat cu basoreliefuri cu scene din campaniile romane împotriva armenilor, perșilor și mesopotamienilor.

Rotonda a fost construită inițial ca mausoleu pentru împăratul roman Galerius, însă nu a fost înmormântat aici. Din secolul al V-lea până în secolul al XV-lea a fost biserică creștină, apoi a devenit catedrală. În timpul dominației otomane Rotonda a devenit moschee și a fost ridicat minaretul. În anul 1999 Rotonda a fost renovată, fiind cunoscută drept Biserica Sfântul Gheorghe. Construcția circulară, stilurile arhitecturale diferite, mozaicurile superbe atrag numeroși vizitatori.

Muzeul de Arheologie din Salonic beneficiază de o colecție amplă de artefacte din perioada preistorică, elenistică, romană, podoabe de aur din regiunea Sindos. Bustul Împăratului Galerius, piesele elene din sticlă fină și mozaicurile romane sunt uimitor de bine conservate. În vecinătate se află Muzeul Culturii Bizantine cu fresce creștine vechi, icoane vechi și obiecte dintre secolele al IV-lea și al VI-lea .

Biserica Sfântul Dimitrie, dedicată ocrotitorului orașului, a fost ridicată în secolul al IV-lea în memoria sfântului martir. În anul 1917 a fost mistuită de incendiu și reconstruită din materialele originale între anii 1926-1948. În perioada dominației otomane biserica a fost transformată în moschee. Cripta adăpostește o expoziție de sculpturi, ce au decorat biserica de-a lungul secolelor.

Moscheea Alatza Imaret a fost construită în secolul al XV-lea și este una dintre cel mai bine conservate clădiri otomane din Salonic. Moscheea beneficiază de o arhitectură frumoasă, cu țigle multicolore și găzduiește expoziții de artă.

Mănăstirea Vlatodon (Vlateon) a fost întemeiată în anul 1351 și adăpostește Academia Patriarhală din Salonic. Mănăstirea a fost fondată de către frații Vlatis, beneficiază de o amplasare privilegiată, pe culmea unui deal, înconjurată de un parc îngrijit. Tezaurul mănăstirii include documente, obiecte de cult și icoane vechi, valoroase.

Excursie gratuită:

Turul orașului Salonic cuprinde principalele obiective turistice: vechile ziduri bizantine din nordul orașului, Turnul Alb din secolul al XVI-lea, vechea citadelă bizantină, cu case tradiționale și străduțe înguste, numeroase biserici și sinagogi. Cele mai remarcabile biserici sunt cele bizantine, construite între secolele al V-lea și al XIV-lea, precum Sfântul Dumitru, Agia Sofia, Sfântul Nicolae și Sfinții Apostoli.

Excursii opționale:

Excursie la Vergina și Edessa vă dezvăluie o parte din istoria antică a regiunii Macedonia. Orașul Vergina este renumit datorită importantelor descoperirilor arheologice, aici se află mormintele regilor Macedoniei, inclusiv mormântul Regelui Filip al II-lea al Macedoniei, tatăl lui Alexandru cel Mare. Muzeul din Vergina deține o  colecție vastă de obiecte antice, foarte valoroase. În Edessa vom vedea cea mai mare și spectaculoasă cascadă din zona Balcanilor, Karanos. Cascada este înconjurată de o zonă pitorească și poate fi admirată în desfăşurarea ei, de sus şi până la bază sau din spatele perdelei de apă. (45 €/adult).

Excursie la Munte Olimp, Paleos Panteleimonas, Litochoro și Dion – Olimp , cel mai înalt munte din Grecia, cu o altitudine de 2 919 metri. Vârful muntelui, Mitikas, înseamnă “nas” în greaca veche. În mitologia elenă Muntele Olimp era considerat “casa zeilor”. Primul popas va fi în pitorescul sat de păstori, Paleos Panteleimonas, vechi și foarte bine conservat, cu o priveliște superbă a Golfului Teramaik. Satul a fost întemeiat la începutul secolului al XV-lea, pe versantul estic al muntelui Olimp, la o altitudine de aproximativ 700  metri. Vom servi prânzul într- o tavernă locală din Paleos Panteleimonas (inclus în tarif). La întoarcere vom face un popas în orașul Litochoro, pentru o plimbare pe străduțele pitorești ale “orașului de piatră” și apoi în orașul  macedonean antic, Dion, unde se află altarul sacrificiului lui Zeus, sanctuarul lui Demeter și Isis, vechiul Odeon, băile romane și Palatul lui Dionysos (55 €/adult).

Excursie la complexul monahal Meteora. Formațiunile stâncoase de la Meteora, cu înălțimi de până la 400 metri, sunt situate în Câmpia Tesaliei și sunt unice în lume ca fenomen fizic. Meteora în limba greacă are semnificația de „sus în cer” și adăpostește al doilea complex monahal ca mărime din Grecia, inclus în patrimoniul UNESCO. Primii asceți au locuit la Meteora încă din secolul al XI-lea, iar primele mănăstiri au fost ridicate în secolul al XIV-lea. În numai șase dintre vechile mănăstiri ortodoxe viața monahală continuă și pot fi vizitate de pelerini: Marea Meteora, Varlaam, Sfânta Treime, Sfântul Ștefan, Rusanou și Sfântul Nicolae Anapafsa. Vom face popas la Zindros, unde turiștii sunt întâmpinați cu băuturi răcoritoare, puteți face cumpărături la magazinele de icoane, cărți, obiecte bisericești sau suveniruri și puteți vedea tehnica de realizare a icoanelor.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri