| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Bassen 3*, Bazna

  • Destinația: Evenimente, Paște
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 159 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 3 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: pensiune completă; Cină festivă de Paște; Participare la slujba de Înviere.

Tariful nu include: Transport; Taxa de stațiune.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Bassen 3*, Bazna

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Perioada 26 – 29 aprilie 2018
 Tarif adult / sejur 755,00 lei

 

Informaţii pensiunea Bassen – Bazna, oferte de Paşte 2019

Pensiunea Bassen 3* este situată într-o zonă pitorească din staţiunea balneară Bazna, la aproximativ 50 km distanţă de oraşul Sibiu. Pensiunea decorată rustic, grădina şi mâncarea tradițională amintesc de vacanţele în casele ţărăneşti ale bunicilor, poate fi alegerea ideală pentru activităţi în aer liber şi relaxare.

Facilități camere: mobilier rustic, TV, televiziune prin cablu, încălzire, acces internet, minibar, duş, articole de toaletă gratuite.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, terasă, grădină, camere pentru nefumători, acces internet, sală de conferinţe şi petreceri, saună, tir cu arcul, panou de cățărare, tenis de masă, fussball, teren de joacă, grătar, drumeții, închirieri biciclete, plimbări cu căruţa, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în stațiunea Bazna

Stațiunea balneoclimaterică Bazna este situată într-o zonă de dealuri din nord-vestul județului Sibiu, la aproximațiv 69 km distanță de orașul Sibiu. Bazna beneficiază de amplasarea pitorească, în Podișul Târnavelor, de zăcăminte de gaz metan, de aer puternic ozonat și de izvoare minerale. Bazele de tratament utilizează apele minerale sărate și iodurate, nămolul, sarea pentru ameliorarea unor afecțiuni reumatologice, ginecologice, endocrine și neurologice. Zona este locuită din Neoliitc, localitatea a fost atestată documentar pentru prima dată în anul 1302, într-un act de donație al greavului Bozouch către Episcopia Catolică din Alba Iulia, în anul 1359 Bazna apare ca așezare liberă din Scaunul Mediașului. Proprietățile curative ale apelor minerale sunt cunoscute din secolul al XVIII-lea, când s-au făcut primele analize chimice, iar un secol mai târziu s-a construit primul stabiliment balnear.

Clima: Bazna beneficiază de climat temperat-continental moderat, cu umiditate mai pronunțată în comparație cu alte regiuni de podiș din țară. Cele mai multe precipitații apar în lunile mai și iunie, iar lunile cele mai secetoase sunt ianuarie și martie. Temperatura medie a lunii ianuarie este de -3°C, iar temperatura medie a lunii iulie este de 22°C.

Moneda: Leu

Obiective turistice:

Biserica Fortificată din Bazna a fost construită anterior anului 1504, conform inscripției de pe unul dintre clopote. Portalul de vest, cu detalii romanice atestă existența unei biserici mai vechi, anterioară celei evanghelice. Fortificația a fost ridicată în secolul al XV-lea, turnul cel mare este al clopotniței, așezat la intrare, în partea de nord-vest se află un turn mai scund, iar în partea de nord-est sunt rămășițele altui turn. În anul 1873 zidul fortificat a fost redus până la jumatatea înălțimii inițiale, iar în anul 1911 a fost construit un alt zid de apărare.

Cetatea Mediașului a fost ridicată din cărămidă şi piatră din ordinul regelui maghiar Matei Corvin din anul 1486 prin care ordona tuturor cetăţenilor din Mediaș să participe la lucrările de construcție. Zidurile fortificate din secolul al XII-lea apărau doar biserica. Construcţia cetăţii a fost finalizată în anul 1534, când Mediaș devine oraş cu statutul de „civitas”. Lungimea totală a zidurilor fortificate era de 2360 metri, cu înălţimea de şapte metri, erau trei porţi principale de acces în oraş cu turnuri de apărare. Biserica evanghelică Sfânta Margareta a fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XV-lea pe locul unei bazilici mai vechi. Biserica în stil gotic este cunoscută pentru Turnul Trompeților cu înălțimea de 68 metri, care s-a înclinat de-a lungul timpului. Din acest turn, cu cea mai bună vizibilitate, trâmbițașul dădea alarma în caz de pericol.

Castelul Bethlen Haller din localitatea Cetatea de Baltă a fost construit la începutul secolului XVII-lea de către Bethlen Istvan din Ictar pe domeniul unui conac. Silueta castelului, cu cinci turnuri acoperite, prezintă elemente arhitecturale renascentiste. De-a lungul anilor, castelul a fost în proprietatea vestitei familii Bethlen, a servit drept grânar şi pivniţă pentru fabrica Jidvei, iar în prezent se poate vizita parterul şi pivniţa. Vizitarea este posibilă în grupuri organizate.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri