| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Teleferic Grand 4*, Poiana Brașov

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 4 nopți
  • Preț: 449 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 4 nopți în cameră dublă economy; Regim de masă: demipensiune; Cină festivă şi muzică live de Crăciun; Acces la piscină, saune, jacuzzi, sală de fitness; Loc de joacă pentru copii.

Tariful nu include: Transport ; Taxe de stațiune.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Teleferic Grand 4*, Poiana Brașov

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 23 decembrie 2017
Tarif adult / sejur 449,00 €

Informaţii hotel Teleferic Grand – Poiana Brașov, oferta de Crăciun 2017

Hotelul Teleferic Grand 4* se află în staţiunea Poiana Braşov, la aproximativ 50 metri distanță de telecabină, la baza pârtiei principale a stațiunii. Hotelul a renăscut în anul 2015, beneficiază de arhitectură montană, de o combinaţie inedită dintre rustic şi elegant, de facilități moderne și de amplasare excelentă pentru un sejur la schi.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin cablu, radio, telefon, minibar, birou, seif, încălzire, acces internet, zonă de relaxare, cadă sau duș, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, halat de baie, papuci de casă, izolare fonică, room service, balcon (majoritatea).

Dotări și servicii: recepție nonstop, două restaurante, două baruri, night-club, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, lift, seif, cameră de bagaje, încălzire, acces internet, zonă pentru fumători, săli de conferințe și petreceri, magazin, beauty salon, sală de fitness, centru spa și wellness (saună, masaj, cadă cu hidromasaj), piscină interioară, loc de joacă, închirieri echipamente de schi, şcoală de schi, serviciu de transfer (contra cost), spălătorie, bancomat, parcare.

Informaţii utile pentru sejur în Poiana Brașov

Stațiunea Poiana Brașov se află la aproximativ 12 km distanță de orașul Brașov și la 185 km de București, în județul cu același nume. Poiana Brașov este o destinație montană foarte pitorească, situată între masivele muntoase Postăvarul, Piatra Craiului, Bucegi și Piatra Mare, la o altitudine de peste 1000 metri. Istoria stațiunii a debutat în anul 1895, când Poiana Brașov era considerată o zonă turistică a orașului Brașov, a devenit stațiune de schi în anul la începutul secoluluial XX-lea, când a găzduit primele competiții sportive. Poiana Brașov beneficiază de numeroase activități de petrecere a timpului liber, iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziție pârtii de schi, cu diferite grade de dificultate și patinoar, terenuri de sport. În timpul verii puteți vizita centrul vechi al orașului Brașov și grădină zoologică, puteți practica sporturi extreme, echitație sau drumeții montane. În Poiana Brașov sunt numeroase restaurante, baruri și cluburi, hoteluri moderne, pensiuni, vile sau cabane, iar pentru transportul pe cablu oaspeții au la dispoziție teleschi, telescaun și teleferic.

Clima: Stațiunea Poiana Brașov beneficiază de un climat montan, temperatura medie anuală este de 5ºC. În luna ianuarie temperatura medie este de -5ºC, iar a temperatura medie a lunii iulie este de 14ºC. Stratul de zăpadă durează în medie din luna decembrie până în luna martie.

Obiective turistice: 

Fortificațiile Brașovului au fost ridicate între secolele al XIII-lea și al XVI-lea, cu rol defensiv, împotriva atacurilor turco-tătare. Zidurile de apărare aveau o lungime de 3000 metri, o înălțime de 12 metri și patru porți de intrare, în secolul al XIX-lea s-au ridicat trei noi porți. Bastioanele brașovene au fost construite începând cu secolul al XV-lea, de diferite bresle de meșteșugari. Construcțiile erau folosite pentru depozitarea mărfurilor pe timp de pace, iar în timpul asediilor aveau rol defensiv. Bastionul Țesătorilor este situat în partea de sud-vest al cetății Brașov, a fost construit în două etape, prima între anii 1421–1436 şi cea de-a doua între 1570–1573 și s-a conservat în forma lui inițială. Bastionul a fost construit de bresla ţesătorilor de in cu scop defensiv, construcția a fost adaptată luptelor cu arme de foc. Din anul 1950 bastionul adăpostește Muzeul Țării Bârsei. Mai pot admirate: Bastionul Fierarilor, Bastionul Graft, Bastionul Funarilor, Bastionul Postăvarilor, Bastionul Cojocarilor, Turnul Alb, Turnul Negru.

Biserica Neagră a fost ridicată în secolul al XIV-lea în stil gotic și a devenit unul dintre edificiile emblematice ale orașului Brașov. Inițial biserica a fost cunoscută sub numele de Biserica Sfânta Maria. Edificiul a fost grav avariat într-un incendiu în anul 1689, care i-a atras numele actual, reconstrucția care au rmat incendiului s-a făcut în stilul baroc. Biserica Neagră deține o colecție foarte valoroasă de covoare orientale, o orgă impresionantă, cel mai mare clopot din țară și este considerată drept cel mai mare edificiu de cult în stilul gotic din sud-estul Europei.

Cetăţuia din Brașov a fost ridicată pe dealul Straja, în afara zidurilor orașului, pe locul unui turn de veghe. Amplasarea ei strategică permitea supravegherea cetății și a împrejurimilor răsăritene. Fortificaţia a fost inițial din lemn, apoi de piatră, a fost asediată și reconstruită de mai multe ori, până la forma actuală, păstrată din anul 1630. Cetăţuia de pe Straja a fost de-a lungul anilor depozit, închisoare și cazarmă, în prezent clădirea renovată găzduiește un restaurant cu farmec medieval și o terasă.

Poarta Ecaterinei se află pe latura vestică a zidurilor cetății, a fost construită la începutul secolului al XVI-lea. Poarta are o arhitectură renascentistă, având rol de acces și defensiv, deopotrivă. Turnul porții este unul dintre simbolurile orașului, periodic găzduiește evenimente culturale.

Canionul Șapte Scări este un defileu săpat în calcarul din partea de vest a munților Piatra Mare de apele pârâului Șipoaia. Canionul este situat la o altitudine de aproximativ 1000 metri, are șapte trepte desfășurate pe o lungime de 160 metri. Traseul cascadelor a fost reabilitat de curând, poate fi parcurs pe scări, nefiind necesar echipament special.

Muzeul “Casa Mureșenilor” din Brașov se află într-o superbă clădire din secolul al XVI-lea, cosntruită în stilul neclasic. Muzeul a fost deschis în anul 1968 ca urmare a donației făcute statului român de familia Mureșianu. Colecţia cuprinde piese de mobilier, picturi, sculpturi şi o arhivă cu mii de documente extrem de valoroase.

Parcul Aventura din Brașov este o experiență sportivă și recreativă pentru toate vârstele în mijlocul naturii. Parcul vă pune la dispoziție 14 trasee, cu grade diferite de dificultate.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri