| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • premium panorama siofok
 • premium panorama siofok
 • premium panorama siofok
 • premium panorama siofok
 • premium panorama siofok
 • premium panorama siofok
 • premium panorama siofok
 • premium panorama siofok
 • premium panorama siofok
 • premium panorama siofok
 • premium panorama siofok
 • premium panorama siofok

Premium Panorama 4*

 • Destinația: în curând
 • Preț: 47 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Premium Panorama 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

 

Plecare 01.05 – 31.05 01.06 – 03.07 04.07 – 20.08 21.08 – 14.09 15.09 – 12.10
Tarif adult / noapte 47,00 € 51,50 € 60,00 € 51,50 € 47,00 €

 

Informaţii hotel Premium Panorama – sejur la Balaton

Hotelul Premium Panorama 4* este situat la 1 km distanță de centrul stațiunii Siofok, la câţiva paşi de plaja din zona Aranypart pe malul Lacului Balaton. Hotelul este cochet, cu facilități moderne, a fost renovat în anul 2013, poate fi recomandat tututror categoriilor de turiști pentru un sejur de relaxare.

Facilități camere: mobilier modern,   seif, aer condiţionat, încălzire, LCD, televiziune prin satelit, telefon, acces internet, minibar, uscător de păr, cadă, room service, balcon (majoritatea).

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, family room, lift, aer condiţionat, încălzire, cameră de bagaje, zonă pentru fumători, seif, acces internet, săli de conferinţe şi petreceri, piscină exterioară, piscină interioară, centru spa și wellness (saună, cadă cu hidromasaj, masaj), beauty salon, sală de fitness, tenis de masă, teren de joacă, închirieri biciclete, serviciu de transfer (contra cost), birou de turism, parcare (contra cost).

Informaţii utile sejur în zona Balaton

Lacul Balaton se află în Ungaria, în partea de sud-vest a țării, la aproximativ 130 km de Budapesta. Lacul tectonic Balaton este cel mai mare din Europa Centrală. Pe malurile lacului sunt numeroase stațiuni balneo-climaterice, cu tradiție curativă îndelungată, recunoscută pe plan internațional. Plajele sunt acoperite cu iarbă, pietre sau nisip, numeroase hoteluri și-au amenajat plajele cu nisip, se pot practica sporturi nautice, parasailing, pescuit. Iarna, când stratul de gheaţă este suficient de gros, se organizează pescuitul la copcă, plimbări cu sania și patinaj. Țărmul nordic al lacului cu apă mai adâncă e înconjurat de coline vulcanice. Țărmul sudic cu apa mai puțin adâncă și mai caldă este destinația preferată de familiile cu copii. Siofok, un oraș medieval de pe malul sudic al lacului Balaton, cu bogată tradiție culturală, este recunoscut drept „capitala petrecerilor”, fiind preferat de oaspeții tineri. Orașul Keszthely de pe malul nordic este renumit datorită palatului în stil baroc (Festetics), a bisericii medievale şi a muzeelor. Balatonfured de pe malul nordic este o stațiune balneară cu tradiție îndelungată, recunoscută și pentru calitatea vinurilor produse în zonă și a festivaluri anuale găzduite, cel mai cunoscut fiind Anna Ball. Peninsula Tihany formată din activitatea vulcanică este zonă ocrotită prin lege, izvoarele termale și lacul format într-un crater vulcanic sunt principalele ei atribute turistice. Badacsony este o stațiune așezată într-o zonă pitorească de origine vulcanică acoperită de culturi viticole întinse.

De-a lungul lacului Balaton sunt numeroase izvoare cu ape minerale și sulfuroase. Cel mai renumit izvor cu apă sulfuroasă este Heviz, ce izvorăște dintr-o peșteră adâncă și alimentează lacul termal omonim. Stațiunea balneară Heviz este renumită pentru proprietățile terapeutice ale nămolului și ale apelor termale. Apa lacului are o temperatură cuprinsă între 33-36°C, în timpul verii și între 23-25°C, iarna. Apele termale și nămolul de la Heviz ameliorează afecțiuni ale sistemului nervos și locomotor, reumatice, ginecologice.

Clima: Regiunea lacului Balaton are un climat de tip continental, cu veri calde, din mai până în octombrie. Iarna, în lunile ianuarie și februarie, datorită temperaturilor scăzute, pe suprafața lacului se formează un strat subțire de gheață. Vara, temperatura medie a apei lacului este de 23°C, optimă pentru înot. În general sezonul estival durează din luna iunie până la sfârşitul lunii august.

Moneda: Forint (HUF)

Obiective turistice:

Parcul Național Balaton-Felvideki este o rezervație naturală, formată din Lacul Balaton și zone adiacente protejate: peninsula Tihany, bazinul Pecselyi, bazinul Kali, bazinul Tapolca, Munții Keszthely, dealurile Bakony și Somlo, râul Mura. Suprafața totală a rezervației naturale este de aproximativ 57 000 hectare. Peninsula Tihany formată pe malul nordic al lacului prin erupții vulcanice, are o istorie îndelungată, atrage vizitatorii atât prin frunusețea naturală cât și prin numeroase vestigii medievale. Bazinul Kali adăpostește calderele vulcanilor stinși, formaţiuni geologice spectaculoase.

Palatul Festetics din orașul Keszthely a fost construit în stilul baroc între secolele al XVIII-lea și al XIX-lea pe fundația unui vechi castel. Palatul este al treilea ca mărime din Ungaria, beneficiază de interioare somptuoase și de grădini superbe. Palatul a fost reședința familiei nobiliare Festetics, în prezent găzduiește Muzeul Castelului Helikon, o vastă bibliotecă, o sală de concerte.

© 2012, DAIAVEDRA

 


Comentarii și review-uri