| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Korona 3*

  • Destinația: în curând
  • Preț: 22 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Korona 3*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

 

Plecare 02.01 – 28.03 01.03 – 28.06 29.06 – 31.08 01.09 – 03.11 04.11 – 20.12
Tarif adult / noapte 22,00 € 24,00 € 29,00 € 24,00 € 22,00 €

Regim de masă disponibil, la cerere: demipensiune.

Informaţii pensiunea Korona – sejur în Heviz

Pensiunea Korona 3* se află la o plimbare pietonală de 10 minute distanță de centrul orașului Heviz și de băile termale. Pensiunea beneficiază de o atmosferă ospitalieră, intimă, poate fi recomandată pentru un sejur de relaxare sau tratament.

Facilități camere: mobilier clasic, aer condiționat, încălzire, zonă de relaxare, TV, televiziune prin satelit, radio, acces internet, telefon, minibar, cadă sau duș, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție, restaurant, terasă, seif, camere pentru nefumători, family room, încălzire, aer condiţionat, acces internet, masaj, saună, echitație, închirieri biciclete, baby-sitter (la cerere), parcare.

Informaţii utile sejur în Heviz

Lacul Balaton se află în Ungaria, în partea de sud-vest a țării, la aproximativ 130 km de Budapesta. Lacul tectonic Balaton este cel mai mare din Europa Centrală. Pe malurile lacului sunt numeroase stațiuni balneo-climaterice, cu tradiție curativă îndelungată, recunoscută pe plan internațional. De-a lungul lacului Balaton sunt numeroase izvoare cu ape minerale și sulfuroase. Cel mai renumit izvor cu apă sulfuroasă este Heviz, ce izvorăște dintr-o peșteră adâncă și alimentează lacul termal omonim. Stațiunea balneară Heviz este renumită pentru proprietățile terapeutice ale nămolului și ale apelor termale. Apa lacului are o temperatură cuprinsă între 33-36°C, în timpul verii și între 23-25°C, iarna. Apele termale și nămolul de la Heviz ameliorează afecțiuni ale sistemului nervos și locomotor, reumatice, ginecologice.

Clima: Regiunea lacului Balaton are un climat de tip continental, cu veri calde, din mai până în octombrie. Iarna, în lunile ianuarie și februarie, datorită temperaturilor scăzute, pe suprafața lacului se formează un strat subțire de gheață. Vara, temperatura medie a apei lacului este de 23°C, optimă pentru înot. În general sezonul estival durează din luna iunie până la sfârşitul lunii august.

Moneda: Forint (HUF)

Obiective turistice:

Parcul Național Balaton-Felvideki este o rezervație naturală, formată din Lacul Balaton și zone adiacente protejate: peninsula Tihany, bazinul Pecselyi, bazinul Kali, bazinul Tapolca, Munții Keszthely, dealurile Bakony și Somlo, râul Mura. Suprafața totală a rezervației naturale este de aproximativ 57 000 hectare. Peninsula Tihany formată pe malul nordic al lacului prin erupții vulcanice, are o istorie îndelungată, atrage vizitatorii atât prin frunusețea naturală cât și prin numeroase vestigii medievale. Bazinul Kali adăpostește calderele vulcanilor stinși, formaţiuni geologice spectaculoase.

Palatul Festetics din orașul Keszthely a fost construit în stilul baroc între secolele al XVIII-lea și al XIX-lea pe fundația unui vechi castel. Palatul este al treilea ca mărime din Ungaria, beneficiază de interioare somptuoase și de grădini superbe. Palatul a fost reședința familiei nobiliare Festetics, în prezent găzduiește Muzeul Castelului Helikon, o vastă bibliotecă, o sală de concerte.

© 2012, DAIAVEDRA

 


Comentarii și review-uri