| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • park siofok
 • park siofok
 • park siofok
 • park siofok
 • park siofok
 • park siofok
 • park siofok
 • park siofok

Park 3*

 • Destinația: în curând
 • Preț: 31 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Park 3*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

 

Plecare 28.01 – 30.06 01.07 – 21.08 22.08 – 23.12
Tarif adult / noapte 31,00 € 50,50 € 31,00 €

 

Informaţii hotel Park – sejur la Balaton

Hotelul Park 3* este situat lângă cel mai mare parc din oraşul Siofok, la aproximativ 100 metri distanță de lacul Balaton și la 300 metri de plajă. Hotelul beneficiază de o amplasare ideală pentru relaxare, de facilități moderne și de o priveliște frumoasă.

Facilități camere: mobilier rustic, acces internet, TV, televiziune prin satelit, birou, încălzire, aer condiţionat, articole de toaletă gratuite, duş, patio.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, seif, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, lift, încălzire, aer condiţionat, zonă pentru fumători, acces internet, cameră de bagaje, saună, masaj, sală de fitness, închirieri biciclete, teren de joacă, serviciu de transfer (contra cost), schimb valutar, spălătorie, parcare.

Informaţii utile sejur în zona Balaton

Lacul Balaton se află în Ungaria, în partea de sud-vest a țării, la aproximativ 130 km de Budapesta. Lacul tectonic Balaton este cel mai mare din Europa Centrală. Pe malurile lacului sunt numeroase stațiuni balneo-climaterice, cu tradiție curativă îndelungată, recunoscută pe plan internațional. Plajele sunt acoperite cu iarbă, pietre sau nisip, numeroase hoteluri și-au amenajat plajele cu nisip, se pot practica sporturi nautice, parasailing, pescuit. Iarna, când stratul de gheaţă este suficient de gros, se organizează pescuitul la copcă, plimbări cu sania și patinaj. Țărmul nordic al lacului cu apă mai adâncă e înconjurat de coline vulcanice. Țărmul sudic cu apa mai puțin adâncă și mai caldă este destinația preferată de familiile cu copii. Siofok, un oraș medieval de pe malul sudic al lacului Balaton, cu bogată tradiție culturală, este recunoscut drept „capitala petrecerilor”, fiind preferat de oaspeții tineri. Orașul Keszthely de pe malul nordic este renumit datorită palatului în stil baroc (Festetics), a bisericii medievale şi a muzeelor. Balatonfured de pe malul nordic este o stațiune balneară cu tradiție îndelungată, recunoscută și pentru calitatea vinurilor produse în zonă și a festivaluri anuale găzduite, cel mai cunoscut fiind Anna Ball. Peninsula Tihany formată din activitatea vulcanică este zonă ocrotită prin lege, izvoarele termale și lacul format într-un crater vulcanic sunt principalele ei atribute turistice. Badacsony este o stațiune așezată într-o zonă pitorească de origine vulcanică acoperită de culturi viticole întinse.

De-a lungul lacului Balaton sunt numeroase izvoare cu ape minerale și sulfuroase. Cel mai renumit izvor cu apă sulfuroasă este Heviz, ce izvorăște dintr-o peșteră adâncă și alimentează lacul termal omonim. Stațiunea balneară Heviz este renumită pentru proprietățile terapeutice ale nămolului și ale apelor termale. Apa lacului are o temperatură cuprinsă între 33-36°C, în timpul verii și între 23-25°C, iarna. Apele termale și nămolul de la Heviz ameliorează afecțiuni ale sistemului nervos și locomotor, reumatice, ginecologice.

Clima: Regiunea lacului Balaton are un climat de tip continental, cu veri calde, din mai până în octombrie. Iarna, în lunile ianuarie și februarie, datorită temperaturilor scăzute, pe suprafața lacului se formează un strat subțire de gheață. Vara, temperatura medie a apei lacului este de 23°C, optimă pentru înot. În general sezonul estival durează din luna iunie până la sfârşitul lunii august.

Moneda: Forint (HUF)

Obiective turistice:

Parcul Național Balaton-Felvideki este o rezervație naturală, formată din Lacul Balaton și zone adiacente protejate: peninsula Tihany, bazinul Pecselyi, bazinul Kali, bazinul Tapolca, Munții Keszthely, dealurile Bakony și Somlo, râul Mura. Suprafața totală a rezervației naturale este de aproximativ 57 000 hectare. Peninsula Tihany formată pe malul nordic al lacului prin erupții vulcanice, are o istorie îndelungată, atrage vizitatorii atât prin frunusețea naturală cât și prin numeroase vestigii medievale. Bazinul Kali adăpostește calderele vulcanilor stinși, formaţiuni geologice spectaculoase.

Palatul Festetics din orașul Keszthely a fost construit în stilul baroc între secolele al XVIII-lea și al XIX-lea pe fundația unui vechi castel. Palatul este al treilea ca mărime din Ungaria, beneficiază de interioare somptuoase și de grădini superbe. Palatul a fost reședința familiei nobiliare Festetics, în prezent găzduiește Muzeul Castelului Helikon, o vastă bibliotecă, o sală de concerte.

© 2012, DAIAVEDRA

 


Comentarii și review-uri