| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Pensiunea Țara Luanei 4*, Sărata Monteoru

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 249 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Pensiunea Țara Luanei 4*, Sărata Monteoru

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 30 decembrie 2016
Tarif adult / sejur 1125,00 lei

Informaţii pensiunea Țara Luanei – Sărata Monteoru, oferte pentru Revelion 2017

Pensiunea Țara Luanei 4* se află într-o zonă împădurită a stațiunii balneare Sărata-Monteoru, la aproximativ 1 km distanță de ștrand. Pensiunea este cochetă, cu mobilier de inspirație interbelică, beneficiază de amplasare pitorească și teritoriu generos, de servicii bune și de facilități moderne, poate fi recomandată pentru un sejur de relaxare. Fiecare cameră este decorată individual.

Facilități camere: mobilier clasic, aer condiționat, încălzire, LCD, televiziune prin cablu, acces internet, halat de baie, papuci de casă, cadă sau duș, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, balcon (majoritatea).

Dotări și servicii: recepție, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, cameră de bagaje, acces internet, aer condiționat, încălzire, sală de jocuri, tenis de masă, darts, piscină exterioară (cu apă sărată), solar, jacuzzi, teren de joacă, zonă pentru fumători, echitație, plimbări cu trăsura, închirieri biciclete, spălătorie, birou de turism, parcare.

Informaţii utile pentru sejur la Sărata Monteoru

Sărata-Monteoru este o stațiune balneară din județul Buzău, situată în depresiunea Monteoru din extremitatea sud-estică a Subcarpaților Curburii, la aproximativ 19 km distanță de orașul Buzău. Stațiunea este renumită pentru proprietățile tămăduitoare ale izvoarelor sărate și ale nămolului sulfuros. Izvoarele minerale sărate cu proprietăți curative sunt bogate în iod, brom, sulf, magneziu și se utilizează pentru tratarea afecțiunilor aparatului locomotor, afecțiunilor ginecologice, gastrointestinale, neurolorgice. Nămolul sapropelic din izvoare se utilizează pentru tratarea afecțiunilor reumatismale. Deși zona a fost locuită încă din epoca bronzului, prima mențiune documentară a localității datează din secolul al XV-lea. Proprietățile curative ale apelor au fost menționate în secolul al XIX-lea, când terenurile din zonă au fost cumpărate de comerciantul grec Grigore Stavri devenit Grigore Constantinescu-Monteoru. Acesta a investit în potențialul turistic al localității, după ce a exploatat cu succes zăcămintele de petrol într-o mină de petrol, unicat în Europa în acea epocă. Sărata-Monteoru beneficiază de așezare pitorească, cu păduri de foioase și climă blândă.

Clima:  Sărata Monteoru beneficiază de climă temperat-continentală, cu veri calde, însorite și precipitații reduse. Iernile sunt blânde, înghețul debutează la sfârșitul lunii noiembrie, iar ultima ninsoare poate apărea la sfârșitul lunii martie. Depresiunea este la adăpost, fără curenți de aer.

Obiective turistice: 

Cele mai cunoscute obiective turistice sunt: Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Vila și capela Monteoru, Parcul Dendrologic, mina de petrol de la poalele dealului Păcura Mică.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri