| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Topola Skies Resort & Aquapark 4*, Balcic

  • Destinația: în curând
  • Preț: 46 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Topola Skies Resort & Aquapark 4*, Balcic

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 20 iulie – 17 august
Tarif adult / noapte 46,00 €

Informaţii hotel Topola Skies Resort & Aquapark – last minute Balcic – Kavarna

Aparthotelul Topola Skies Resort & Aquapark 4* se află pe platoul localității Topola, între Kavarna și Balcic, la aproximativ 6 km distanță de Balcic. Complexul de vacanță este ecologic, beneficiază de facilități moderne, de o priveliște superbă a mării, de o bază sportivă impresionantă și de parc acvatic. Oaspeții beneficiază de transfer gratuit la plaja privată.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin cablu, telefon, radio, aer condiţionat, încălzire, acces internet, frigider, birou, zonă de relaxare, cadă, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, izolare fonică, balcon.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, două restaurante, două baruri, terasă, grădină, camere pentru nefumători, family room, acces internet, lift, seif, aer condiţionat, încălzire, săli de conferinţe şi petreceri, magazine, programe de divertisment, internet-cafe, beauty salon, centru spa și wellness (saună, masaj, solar), două piscine exterioare, piscină pentru copii, tobogane acvatice, solar, mini-club (copii între 4-12 ani), teren de joacă, sală de jocuri, jocuri electronice, biliard, darts, tenis de masă, mini-fotbal, baschet, închirieri biciclete, sporturi nautice (contra cost), cursuri de golf (contra cost), echitație, spălătorie, plajă privată, parcare.

Informaţii utile sejur în zona Balcic – Kavarna

Balcic (Balchik) este un orășel cochet, situat în nordul litoralului bulgăresc al Mării Negre, la aproximativ 60 km distanță de Vama Veche și la 300 km de București. În perioada 1913 – 1940, orașul Balcic a aparținut României, după care Cadrilaterul a fost cedat Bulgariei. În Balcic, se află reședința preferată a Reginei Maria a României. Castelul supranumit “Cuibul linistit”, este înconjurat de un parc imens cu grădină botanică și o impresionantă colecție de cactuși. Orașul are o istorie de aproximativ 2600 de ani, fiind succesorul așezării trace Krunoi și apoi al cetății elene Dionissopolis. Orașul a devenit înfloritor în secolul al XIX- lea, în perioada de renaștere națională și religioasă a bulgarilor, ce a urmat dominației otomane. În secolul al XX-lea, Balcicul devine un orășel cosmopolit, un important centru comercial și cultural și își conturează importanța turistică. 

Kavarna este o localitate mică din regiunea Dobrudja, situată pe țărmul Mării Negre la aproximativ 12 km de Cap Kaliakra și la 43 de granița cu România. Țărmul nordic din Kavarna este înalt și stâncos, iar în sudul oraşului beneficiază de plajă cu nisip. În antichitate așezarea cu numele de Bizone a fost locuită de traci, colonizată de greci și apoi inclusă în Imperiul Roman și Bizantin, a fost administrată în perioada medievală de bulgari, otomani, iar în istoria modernă a fost parte a României între anii 1913 și 1940, ca apoi să redevină parte a Bulgariei. În prezent Kavarna a devenit o destinație pitorească de vacanţă, cu infrastructură modernă, terenuri de golf, posibilități de practicare a sporturilor nautice. În orășel puteți vizita Expoziția al Dobrudja și Marea, Muzeul Istoric al Oraşului, Muzeul Etnografic, la 3 km distanță, pe dealul Chirakman pot fi observate ruinele fortăreţelor romane sau medievale.

Clima: În partea de nord a Bulgariei clima este temperat-continentală, cu veri foarte calde şi uscate şi cu ierni umede şi friguroase. Vara, temperatura oscilează în jurul valorii de 28°C, iar iarna, temperatura scade sub 10°C.

Moneda: Leva (1 € ~ 1,92 leva)

Restaurante și cafenele: Restaurant BM Korona, Restaurant Hemingway

Obiective turistice:

Castelul din Balcic a fost construit între anii 1924 și 1931 și a fost reședința preferată a Reginei Maria. Castelul se află pe faleză și combină elemente arhitectonice ale stilului maur, cu cel mediteraneean și bulgăresc. Complexul are o atmosferă boemă, a fost amenajat de cei mai buni grădinari și arhitecti ai epocii și include: palatul, câteva vile, o capelă, parcul și grădina botanică. Taxă de intrare: 10 leva (adulți), 2 leva (copii între 7-18 ani)

Capul Kaliakra este o stâncă, ce se întinde pe 2 km lungime în Marea Neagră și are aproximativ 60 metri înălțime față de nivelul mării. În acest loc, se afla o importantă fortăreață antică, numită Tirisis. Fortareața a fost succesiv locuită de traci, romani, bizantini și bulgari. Locul a dat naștere multor legende, de-a lungul timpului. În prezent se pot vizita ruinele cetății și un muzeu de arheologie.

 © 2012, DAIAVEDRA


Vizualizare hartă mărită


Comentarii și review-uri