| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Excursie Veliko Tărnovo – Arbanassi

  • Destinația: Circuite, Circuite cu autocarul, Last Minute, Transport cu autocar
  • Durată sejur: 2 nopți
  • Preț: 99 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 2 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Transport cu autocar cu plecare din București; Asistență turistică.

Tariful nu include: Bilete de intrare la obiective turistice.
Oferta este valabilă cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Excursie Veliko Tărnovo – Arbanassi

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Excursie Veliko Tărnovo – Arbanassi 2019

Plecare 14, 22 februarie
1, 8 martie 19, 27 aprilie 3, 31 mai
15 iunie
15 august
6 septembrie 4 octombrie
Tarif adult / circuit 99,00 € 99,00 € 99,00 € 99,00 € 99,00 € 99,00 € 99,00 € 99,00 €

Ziua 1

București – Veliko Tărnovo – Arbanassi

Dimineața devreme întâlnire cu însoțitorul de grup în zona Gara de nord și plecare pe ruta Giurgiu-Ruse-Basaborovo-Veliko Tărnovo. Vom face popas la Mănăstirea Basaborovo cu renumita biserică săpată în stâncă, unde a locuit Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului. Mănăstirea Basaborovo a fost ctitorită de familia Basarabilor, înainte de întemeierea Țării Românești. Zona aparținea voievodul valah Ioan Basarab Întemeietorul. Între secolele al XII-lea și al XIV-lea mănăstirea rupestră făcea parte dintr-un complex mănăstiresc isihastic săpat în stâncile de calcar din canionul râului Rusenski Lom. Biserica din peștera  Sfântului Dimitrie Basarabov a fost construită în secolul al XIX-lea și restaurată în secolul al XX-lea.

Continuăm spre pitorescul Veliko Tărnovo așezat între dealuri, pe malul râului Yantra. Orașul are o istorie milenară și a jucat un rol important în istoria țării, a fost capitala Țaratului Vlaho-Bulgar între anii 1185-1393. Între secolele al XII-lea și al XIV-lea, Veliko Tărnovo era centrul politic, economic, cultural și religios al țării. După masa de prânz vom vizita Cetatea Țareveț, nucleul Țaratului Bulgar între anii 1185-1395, reședința dinastiei vlaho-bulgare a Asăneștilor. Fortăreața a fost construită în secolul al XII-lea, pe fundația unei construcții bizantine vechi, cele mai impresionante vestigii rămase sunt zidurile de apărare și palatul patriarhal renovat în anul 1985. Citadela a fost una dintre cele mai importante și înfloritoare orașe balcanice, adăpostea: palatul regal, biserica, clădiri rezidențiale, rezervoare de apă, turnuri de apărare (bilet de intrare: 6 leva/persoană). Seara vom pleca spre satul Arbanassi, situat în apropiere, cazare la hotelul Izvora 3*.

Ziua 2

Arbanassi – Veliko Tărnovo

Mic dejun la hotel. Plecare spre Veliko Tărnovo, vom vizita Monumentul Asăneștilor, un grup statuar ce îi înfățișează pe țarii Petru, Asan, Kaloian și Ioan Asan al II lea, în jurul unei săbii imense. Frații Asan au fondat al II-lea Imperiu Bulgar cu capitala la Veliko Tărnovo, se considerau conducători ai bulgarilor și vlahilor. Continuăm turul pe malul Yantrei, spre centrul vechi al orașului pentru a admira arhitectura clădirilor construite în stilul renașterii bulgare din secolul al XVIII-lea. Vom face un popas la o mehana bulgărească pentru o gustare. Cazare în Arbanassi.

Ziua 3

Arbanassi – București

Mic dejun la hotel. Astăzi vom explora satul Arbanassi, fondat la sfârșitul secolului al XV-lea de greci și bulgari. Numele satului provine din termenul„arbanas”, prin care slavii îi denumeau pe albanezi, cel mai vechi document care atestă localitatea este o poruncă a sultanului Soliman Magnificul din anul 1538. Apogeul dezvoltării a fost atins în secolul al XVII-lea. Clădirile din Arbanassi au o istorie de peste 300 de ani și conservă arhitectura unică, cu ornamente din lemn și ipsos. Vizităm labirintul de străduțe, cu parfum medieval. Muzeul casei Konstantsaliev, o casă boierească din secolul al XVIII lea, cu o expoziție impresionantă care ne introduce în datinile și obiceiurile locale din secolul al XIX-lea (bilet de intrare: 6 leva/persoană). Vizităm Biserica Nașterii Domnului, cea mai veche și mai interesantă din zonă, ridicată fără turle, deoarece otomanii interziceau construcțiile religioase semețe ale localnicilor (bilet de intrare: 6 leva/persoană). Plecare ora 17:00 către București, sosire în jurul orei 22:00, în funcție de trafic și formalitățile vamale.


Comentarii și review-uri