| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Excursie Istanbul

  • Destinația: Circuite, Circuite cu autocarul
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 145 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 3 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Transport cu autocar cu plecare din București; Asistență turistică.

Tariful nu include: Asigurare medicală de călătorie și storno; Bilete de intrare la obiective turistice și ghizi; Excursii opţionale.
Oferta este valabilă cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Excursie Istanbul

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Excursie la Istanbul 2018

Plecare 5 aprilie 26 aprilie 24 mai 20 iunie 22 august 19 septembrie 28 noiembrie
Tarif adult / circuit 145,00 € 145,00 € 145,00 € 165,00 € 165,00 € 165,00 € 145,00 €

 

Ziua 1

București – Istanbul

Întâlnire cu însoțitorul de grup în zona Gara de nord la ora 21:30, îmbarcare şi plecare cu autocarul spre Turcia la ora 22:00, pe ruta Giurgiu-Ruse-Stara Zagora-Svilengrad-Kapitan Andreevo-Edirne-Istanbul.

Ziua 2

Istanbul 

În cursul dimineţii, sosire în Istanbul şi cazare la hotelul Şahinler 3* sau similar. După amiază vă propunem un tur pieton în oraşul vechi, puteţi admira: Sfânta Sofia (Hagia Sofia), inițial o biserică creștin-ortodoxă, transformată în moschee după cucerirea Constantinopolului de către turci în anul 1453. Impunătoarea clădire este acum muzeu, astfel încât frumusețea sa arhitectonică, proporțiile grandioase și splendidele mozaicuri pot fi admirate de toți vizitatorii. Moscheea Sultanahmet, supranumită „moscheea albastră”, este impunătoare, îmbină arhitectura tradițională islamică cu elemente bizantine, își păstrează rolul de lăcaș de cult încă din anul 1616. Palatul Topkapi,  fosta reședință a sultanilor otomani, a fost construit după cucerirea Constantinopolului în anul 1453. Clădirea impresionează prin priveliștea superbă spre Bosfor și prin arhitectura luxuriantă în stil oriental. Biserica Cisternă (Yerebatan Sarayi) se presupune ca ar fi fost construită în secolul al III- lea al Epocii Romane și servea drept loc de desfășurare a activităților artistice și științifice. Cisterna are o suprafață de aproximativ 9800 mp, cu o capacitate de 100 000 tone de apă și peste 336 coloane din marmură. Timp liber pentru vizite sau shopping în Marele Bazar.

Ziua 3

Istanbul

Mic dejun la hotel. Opţional, vă propunem croazieră pe Marea Marmara spre Buyukada–Insula Prințului. Turul include turul insulei cu trăsura trasă de cai și masa de prânz cu băuturi. Buyukada e cea mai mare dintre cele nouă insule care formează Arhipelagul Insulelor Prinților (Ada­lar). Pe insule nu sunt permise vehiculele motorizate, oaspeții din Adalar pot să exploreze zona pietonal, cu bicicleta sau cu trăsura. Cazare la hotel în Istanbul.

Ziua 4

Istanbul

Mic dejun la hotel. Palatul Dolmabahce din Istanbul este fascinant, a fost construit la jumătatea secolul al XIX-lea și a fost reședință pentru șase sultani. Palatul este așezat pe partea europeană a strâmtorii Bosfor, construcția monumentală prezintă numeroase influențe occidentale, a fost cel mai luxos palat la momentul inaugurării. Sunt impresionante candelabrele, covoarele, tapetul oranamentat cu fir de aur, țesăturile și porțelanurile. Mustafa Kemal Atatuk, a utilizat palatul ca reședință până la moartea sa și a avut inițiativa de a-l transforma în muzeu. Având o mare semnificație pentru poporul turc după moartea președintelui toate ceasurile palatului au fost oprite la ora decesului său (09:05). După amiază vom face o croazieră pe Bosfor, frontiera dintre Europa şi Asia. Seara puteţi opta pentru o seară turcească cu program artistic şi cină. Cazare la hotel în Istanbul.

Ziua 5

Istanbul

Mic dejun  la hotel. Plecare cu autocarul spre București, pe traseul vom face un popas în oraşul Edirne, fosta capitală a Imperiului Otoman, unde vom vizita Moscheea Selimiye construită în secolul al XVI-lea, în timpul domniei sultanului Selim al II-lea.  Moscheea este renumită pentru cele 999 ferestre, în tunelul ce făcea legătura cu Academia Militară sunt amenajate magazine cu produse artizanale. Sosire în Bucureşti în jurul orei 24:00, în funcţie de formalităţile vamale şi de trafic.


Comentarii și review-uri