| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Croazieră Costa Mediterranea

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 549 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Croazieră Costa Mediterranea

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Croazieră pe Marea Adriatică

Veneția – Trieste – Split – Dubrovnik – Katakolon – Corfu – Kotor – Veneția

Plecare 2, 10 iunie 2016 17 iunie 2016 24 iunie 2016 1, 8 iulie 2016 15, 22 iulie 2016 29 iulie 2016 5, 12, 19 august 2016 26 august 2016
Tarif adult / circuit  649,00 € 599,00 € 549,00 € 649,00 699,00 989,00 1039,00 739,00

Ziua 1
Plecare din portul Veneția la ora 22:00. Costa Mediterranea este o navă de croazieră cochetă a companiei Costa Crociere, lansată în anul 2003. Designul interior al navei s-a inspirat din elegantele palate italiene, cu multe obiecte de artă. Nava beneficiază de cinci restaurante, numeroase baruri, discotecă, patru piscine, patru jacuzzi, saună, beauty salon, amfiteatru, bibliotecă, magazine, sală de jocuri, cazinou. Veneția se află în nord-estul Italiei, într-o lagună a Mării Adriatice și cuprinde peste 100 insule. Datorită așezării ei inedite, Veneția este destinația preferată a îndrăgostiților din întreaga lume. Clădirile medievale, zecile de canale și poduri elegante fascinează și atrag vizitatorii de secole. Se pot vizita Palatul Dogilor, Bazilica San Marco, Podul Rialto.
Ziua 2
Trieste este un fermecător oraș italian, cu o veche istorie, situat pe litoralul nord-estic la Marea Adriatică. Partimoniul artistic și cultural al orașului este legat de așezarea lui la intersecția dintre diferite civilizații, arhitectura romană veche coexistă cu arhitectura neoclasică autstriacă și cu cea mediteraneană. Merită admirate: Catedrala, Templul Mariano, Bazilica San Silvestro, Arcul Riccardo, Teatrul Roman, Farul Victoria, Piața Unita, Muzeul de Artă Orientală, Muzeul de Istorie, Muzeul Mării. Castelul Miramare de lângă Trieste a fost construit la jumătatea secolului al XIX-lea din ordinul arhiducelui Ferdinand Maximilian de Habsburg, fratele împăratului Austro-Ungariei, Franz Josef. Castelul este o bijuterie arhitectonică, înconjurat de un parc generos, pitoresc, cu iazuri și statui.
Ziua 3
 Split este considerat cel mai important port și oraș din Dalmaţia, cu peste 1700 de ani de existenţă. Istoria orașului începe în anul 293 e.n., când împăratul roman Dioclețian a demarat construcția palatului, reședința sa după retragerea din viața politică. Imensa construcție a fost finalizată în secolul al VII-lea, o parte din locuitorii vechii cetăți Salona s-au refugiat în fortăreață datorită invaziei barbarilor. Centrul istoric al orașului face parte din patrimoniul UNESCO, vom putea admira ruinele palatului lui Diocleţian, templul lui Jupiter, Piața Peristil, Catedrala și turnul cu clopot.
Ziua 4
Dubrovnik este un oraș-port încântător din partea de sud a Dalmației, cu o istorie captivantă, format prin contopirea celor două orașe medievale Raguza și Dubrava. Dubrovnik este o exclavă croată înconjurată Bosnia & Herțegovina. Fortăreața Raguza era separată de cetatea slavă Dubrava printr-o strâmtoare acoperită cu pământ în perioada medievală. Orașul-stat a jucat un rol important în istoria medievală fiind punctul de plecare al Cruciadelor, o cetate liberă, impenetrabilă în calea otomanilor și un important nod comercial, ce rivaliza cu Veneția. Orașul vechi, apărat de ziduri albe de piatră, este inclus în patrimoniul UNESCO și adăpostește clădiri de o valoare inestimabilă. Vom admira Palatul Rectorului, Fântâna Onofrio, Biserica Sfântul Blaise, Biserica Sfântul Saviour și Catedrala, ne îndreptăm spre strada din centrul vechi, Stradun, care definește cel mai bine atmosfera orașului, iar vizitatorii au la dispoziție Muzeul de Etnografie, Muzeul Cultural și Istoric pentru o imagine amplă a trecutului și tradițiilor croate.
Ziua 5
Katakolon (Olympia) este un orășel de pescari de pe litoralul Mării Ioniene, în zona Pyrgos, la aproximativ 37 km distanță de situl arheologic Olympia. Portul Katakolon este modern, numeroase vase de croazieră poposesc aici pentru vizitarea orașului antic Olympia, locul în care se celebrau jocurile sacre dedicate lui Zeus. În  Olympia se vizitează, Sanctuarul cu stadionul, templele și Muzeul Arheologic.
Ziua 6
Insula Corfu (Kerkyra) se află în partea nord-vestică a Greciei, în Marea Ionică. Istoria insulei este îndelungată, în perioada antichității, insula i-a ispitit pe greci și apoi pe romani, în perioada medievală a venit ocupația venețienă, când Corfu a devenit un avanpost, în calea atacurilor otomane. Insula a jucat un rol impotant în comerțul din Mediterană și a deținut o puternică flotă navală. În anul 1864, Corfu este înapoiată Greciei după o perioadă de administrare napoleoniană și britanică. Corfu este o destinație cosmopolită, cu zeci de stațiuni pitorești, cu taverne zgomotoase, resorturi moderne, cu gazde ospitaliere, cu o cultură bogată în legende și mituri, cu plaje superbe și livezi de măslini. Cel mai important oraș al insulei este Corfu, situat pe tărmul estic, un amestec interesant de vechi și nou, cu numeroase bijuterii arhitecturale din perioada dominației venețiene, franceze sau britanice, clădiri medievale, situri arheologice și mărturii creștine.
Ziua 7
Orașul Kotor este situat pe țărmul pitoresc al golfului omonim din Muntenegru, beneficiază de arhitectură cu influență venețiană. Imaginea este copleșitoare, munții semeți par că se prăvălesc în marea ce a sculptat cu măiestrie în uscat, creând un golf lung, Boka Kotorska, cum îi spun localnicii. Vechiul port la Mediterană este înconjurat de un zid de apărare impresionant, ridicat în timpul administației Republicii Venețiene și inclus în patrimoniul UNESCO. Centrul vechi din Kotor este bine conservat, cu clădiri din perioada secolelor al XII-lea și al XIV-lea. Merită admirate următoarele obiective turistice: Stari Grad (orașul vechi) cu cele trei porți, Piața Armelor, Biserica Sfântul Nicolae și Bazilica Sfântul Luca. În piațeta Sfântului Luca sunt două biserici: impresionanta biserică Ortodoxă a Sfântului Nicolae construită la începutul secolului al XX-lea pe locul unei vechi mănăstiri și basilica Sfântului Luca, construită în secolul al XII-lea. În bazilica romano-bizantină au fost păstrate frescele originale și are particularitate inedită, are două altare, unul catolic și unul ortodox.
Ziua 8
Sosire în portul Veneția în jurul orei 09:00 pentru debarcare.

 


Comentarii și review-uri