| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • Hotel Christie
 • Hotel Christie
 • Hotel Christie
 • Hotel Christie
 • Hotel Christie
 • Hotel Christie
 • Hotel Christie
 • Hotel Christie
 • Hotel Christie
 • Hotel Christie
 • Hotel Christie

Christie 4*, Praga

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 3 nopți
 • Preț: 255 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

City break Praga
Tariful include: Cazare 3 nopți în cameră dublă standard. Regim de masă: mic dejun. Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP). Tur pietonal al orașului Praga cu ghid. Taxe locale.
Tariful nu include: Excursii opționale. Asigurare de călătorie și storno. Transfer aeroport-hotel-aeroport.

Oferta pentru city break Praga este disponibilă cu plecare din București și la cerere din alte orașe. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Christie 4*, Praga

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 12.01 – 31.03
Tarif sejur / adult 255,00 €

 

Informaţii hotel Christie – city break Praga

Hotelul Christie 4* este situat în centrul oraşului Praga, la câţiva paşi distanță de Piaţa Wenceslas, centrul vechi, Teatrul Naţional și Podul Carol. Hotelul este cochet, cu o amplasare bună pentru explorarea orașului și servicii excelente.

Facilități camere: mobilier modern, seif, aer condiţionat, încălzire, telefon, radio, LCD, televiziune prin satelit, acces internet, minibar, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, cadă, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, lift, seif, cameră de bagaje, zonă pentru fumători, masaj, săli de conferinţe şi petreceri, acces internet, spălătorie, schimb valutar, magazin, închirieri biciclete, închirieri auto, bancomat, serviciu de transfer (contra cost), birou de turism, parcare (contra cost).

Informaţii utile city break Praga

Praga, capitala Cehiei, se află în partea central-vestică a țării, în Boemia Centrală, pe malurile Râului Vltava. Orașul are o istorie îndelungată, fiind fondată în secolul al IX- lea, captivantă, în perioada medievală, Praga a fost capitala Sfântului Imperiu Roman. Praga are un rol cultural important, Împăratul Carol al IV -lea a fondat prima universitate din Europa Centrală, și religios, prin reformarea bisericii catolice inițiată de preotul Jan Hus. Farmecul orașului te cucerește, castelele gotice sau renascentiste, muzeele, catedralele baroce din centrul vechi sunt o incursiune în istoria lui imperială. Praga contemporană îmbină arhitectura gotică, romană, barocă, renascentistă cu arhitectura modernistă şi Art Nouveau. Pe lângă tezaurul arhitectural și cultural, Praga este renumită pentru sortimentele variate de bere și gastronomia savuroasă. 

Clima: Praga are o climă temperat-continentală, cu veri călduroase și ploioase și ierni friguroase. În timpul verii temperatura medie diurnă este de 25°C, nopțile sunt mai răcoroase. Iarna, temperatura are în general valori negative. Primăverile sunt însorite, toamnele sunt bogate în precipitații.

Moneda: Coroana cehă 

Mijloace de transport public: În Praga, transportul în comun este bine organizat, foarte util este metroul, dar și autobuzele și tramvaiele. Biletele de călătorie se pot procura din stații sau de la chioșcuri. Aeroportul Internațional Praga Ruzyne se află la aproximativ 17 km distanță de oraș, tranferul se poate face cu autobuzul, călătoria durează aproximativ 30 de minute.

Restaurante și cafenele: Cafe & Restaurant Jama, Restaurant Pivovarsky Dum, Berăria U Fleku, Restaurant U Medvidku, Restaurant Havelska Koruna, Restaurant Bredovsky Dvur.

Excursii gratuite:

Tur panoramic în Praga, se vizitează: Muzeul Național, Teatrul Nașional, Cartierul Lasser, complexul medieval al Castelului  Praga și Catedrala Sfâtul Vit (intrarea 12 €/adult), Cartierul Evreiesc și Orașul Vechi, Piața Wenceslas.

Turul pietonal în centrul istoric al orașului  Praga include: Piața și Turnul Primăriei, Ceasul Astronomic. În jurul orei 15:00 ne îndreptăm spre Clementinum, un fost colegiu iezuit, cuprinde Biserica Sfântul Clemens și Biserica Sfântul Salvator. În această biserică barocă  vom audia un concert de muzica clasică și colinde, interpretate la orgă și vioară. După concert putem vizita tradiționalele piețe de Crăciun din Praga, cea mai mare este amenajată în Piața Wenceslas, cu o sumedenie de produse de sezon: jucării din lemn, bijuterii lucrate manual, lumânări parfumate, ornamente de brad, obiecte de ceramică, pălării, marionete. Puteți încerca preparate tradiționale și băuturi de sezon: porumb copt, cârnați, vanocka (cozonac), vin fiert, punch, grog, lichior din miere.

Excursii opționale:

Excursie la Castelul Karlštejn cu ghid local vorbitor de limba română. Karlštejn este un castel gotic, situat la aproximativ 35 km distanță de Praga, este cel maivizitat castel din Cehia. A fost construit inițial în secolul al XIV-lea din ordinul lui Carol al IV-lea, Împărat al Imperiului Romano-German şi Rege al Boemiei și a fost folosit pentru a păstra bijuteriile coroanei și relicve sfinte. (tarif: 40 €/adult).

Croazieră pe râul Vltava cu cină inclusă, puteți admira dintr-o altă perspectivă principalele atracții ale orașului: Castelul din Praga, Catedrala Sfântul Vitus, Podul Carol, Teatrul Național, Castelul Vyšehrad. tarif: (29 €/adult).

Excursie în orașul german Dresda, capitala Saxoniei, situată pe malul stâng al Elbeia. Orașul a fost un loc de întîlnire al celor mai importanți reprezentanți ai romantismului în secolul al XIX-lea. Dresda este un important centru economic și cultural din Germania, cu  numeroase obiective turistice: Castelul Zwinger cu o valoroasă galerie de artă, Biserica Frauenkirche, Opera Semper, Palatul Regal, Catedrala barocă. (55 €/adult).

Obiective turistice:

Castelul Praga (Prazsky Hrad) este considerat cel mai mare complex medieval din Europa și a fost reședința regilor Boemiei și împăraților romano-germani. Istoria complexului fortificat debutează în secolul al IX- lea, dar cele mai importante edificii au fost construite și consolitate între secolele XII –XVII. Din complex fac parte: Catedrala Sfântul Vitus, Bazilica Sfântul Gheorghe, Palatul Lobkowicz, Turnul Mihulka (turnul cu praf de puşcă) şi Strada de aur (Zlata Ulicka). Catedrala Sfântul Vitus, construită în stil gotic, este cea mai mare şi cea mai importantă catedrală din Republica Cehă. Castelul găzduieşte un muzeu al istoriei Cehiei şi o colecţie de artă. Taxe de intrare: turul mare – 350 CZK, redus – 175 CZK, pentru familie – 500 CZK

Ceasul Astronomic din turnul Primăriei vechi, devenit un simbol al orașului, datează din secolul al XV- lea, cadranul ceasului arată ora, fazele lunii, mișcările astrelor, echinocțiile și sărbătorile vechi. Primăria din orașul vechi este atestată documentar din anul 1377, însă de-a lungul secolelor a suferit diferite modificări. Turnul primăriei este unul dintre cele mai impresionante clădiri din Praga. Taxă de intrare: 50 de CZK

Podul Carol de pe râul Vltava este mândria orașului Praga. Podul din piatră, cu o lungime de 515 metri, a fost construit din porunca Împaratului Carol al IV- lea. Construcția a început în anul 1357, dar a fost finalizată la începutul secolului al XV- lea.

Castelul Vysehrad face parte dintr-un complex medieval, alături de rotonda romană a Sfântului Martin şi Biserica Sfinţilor Petru şi Pavel. Complexul este destinația preferată a locuitorilor oraşului de petrecere a timpului liber. Aici se organizează expoziții, concerte, evenimente culturale.

Mănăstirea Strahov a fost ridicată în anul 1142 de către călugării din ordinul premonstratens. Complexul monahal găzduiește Biblioteca Strahov, cu o colecție extrem de valoroasă de volume, și o galerie de pictură. Taxă de intrare: 200 CZK

Palatul Lobkowicz este singurul muzeu privat din Praga, adăpostește o colecție de artă, instrumente și partituri muzicale, cărți rare, arme. În sala de concerte a palatului  se organizează zilnic concerte de muzică clasică. Taxă de intrare: 275 CZK

Mănăstirea Strahov a fost ridicată în anul 1142 de către călugării din ordinul premonstratens. Complexul monahal găzduiește Biblioteca Strahov, cu o colecție extrem de valoroasă de volume, și o galerie de pictură. Taxă de intrare: 200 CZK

Turnul Jindrisska a fost construit în secolul al XV- lea, are o inălțime de peste 65 metri și trei clopote. De patru ori pe zi, din turn se aude una dintre sutele de melodii. Taxă de intrare:  75 CZK.

Biserica Sfânta Maria din Tyn este unul dintre simbolurile orașului Praga, impresionanta construcție gotică din centrul vechi are o istorie lungă și interesantă. Pe locul bisericii actuale au fost construite pe rând trei biserici, toate trei năruite de trecerea timpului. Actuala biserică a fost fondată în secolul al XIV-lea în stil gotic târziu, iar la sfârșitul secolului al XX-lea a fost restaurată. Altarul bisericii executat în anul 1649 este o capodoperă în stil baroc, cu operele semnate de pictorul Karel Skreta. Turnurile semețe ale bisericii nu sunt identice, de aceea cel mai solid dintre ele simbolizează partea masculină a familiei.

Aqua Palace Čestlice este cel mai mare parc acvatic acoperit din zona Europei Centrale. Parcul este situat la 6 km distanță de Praga, în sudul orașului și pune la dispoziția vizitatorilor de toate vârstele numeroase tobogane acvatice și piscine, un complex spa și wellness, saune, un centru de fitness, restaurante și baruri (tarif 30 €/adult, 22 €/copil).

© 2012, DAIAVEDRA

 


Comentarii și review-uri