| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

New Orly 4*, München

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 302 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 3 nopţi în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Bilete de avion și taxe de aeroport.

Tariful nu include: Taxe locale; Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asigurare medicală de călătorie și storno.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

New Orly 4*, München

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 22 martie 2018 29 martie 2018 5 aprilie 2018
Tarif  adult / sejur 302,00 € 366,00 € 345,00 €

Informaţii hotel New Orly – city break în München 2018

Hotelul New Orly 4* se află într-o zonă liniștită a oraşului München, la o scurtă plimbare pietonală de stația de metrou Maillingerstraße. Hotelul a fost renovat în anul 2012, pune la dispoziţia oaspeţilor atmosferă intimă, facilităţi moderne şi servicii bune, poate fi recomandat pentru explorarea oraşului.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin cablu, încălzire, telefon, acces internet, minibar, cafetieră, birou, zonă de relaxare, cadă sau duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, papuci de casă.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, sală de mese, camere pentru nefumători, family room, acces internet, încălzire, lift, seif, cameră de bagaje, săli de conferinţe şi petreceri, sală de fitness, saună, închirieri biciclete, parcare (contra cost).

Informaţii utile pentru vacanță în München

München este al treilea oraș ca mărime din Germania și unul dintre cele mai prospere orașe europene. Orașul, capitala landului Bavaria, este situat în Câmpia Bavariei, pe malurile râului Isar. Prima atestare apare în secolul al XII-lea, în timpul administrării Bavariei de către ducele Heinrich der Lowe, fiind legată de o mănăstire benedictină de călugări. În scurtă vreme așezarea devine cetate, apoi capitala ducilor Bavariei, un important centru cultural și artistic în timpul Sfântului Imperiu Roman și al Imperiului German. După Primul Război Mondial și instaurarea republicii începe o istorie tulbure datorită crizei economice, urmată de ascensiunea nazismului și venirea la putere a lui Hitler. În urma celui de-al Doilea Război Mondial oraşul a fost reconstruit în urma distrugerilor majore provocate de conflictele militare. München este faimos pentru arhitectura impresionantă, pentru numeroasele evenimente culturale și festivaluri, pe care le găzduiește.

Oktoberfest este cel mai renumit festival, cu o tradiție de peste 200 de ani, se organizează de la mijlocul lui septembrie până în octombrie. În anul 1810, cu prilejul căsătoriei prințului Ludovic I al Bavariei cu prințesa Therese von Hildburghausen a fost organizată pentru cetățenii din München o cursă de cai pe o pajiște din vecinătatea orașului, iar băuturile s-au servit în centrul orașului. Festivalul a fost botezat Oktoberfest, în anii următori au decis reluarea festivalului pe pajiștea Theresienwiese. La Oktoberfest oaspeții sunt atrași de atmosfera sărbătorească și cosmopolită, de gastronomia locală și de zecile de feluri de bere, de muzica bavareză și de parcul de distracții.

Clima: München are un climat continental, influențat de vecinătatea Munților Alpi, prin vânturile Foehn și Alpenstau, care aduc temperaturi calde și respectiv precipitații. Verile sunt calde și ploiase, iar iernile sunt reci. Iarna durează din decembrie până în martie, temperatura medie a lunii ianuarie este de -2°C. Media maximă a temperaturii în lunile de vară este de 23°C.

Moneda: 

Mijloace de transport public:München beneficiază de o reţea elaborată de transport subteran, de autobuze și tramvaie, cu numeroase puncte de vânzare de bilete și abonamente sau automate. Munchen City Tour Card oferă posesorilor gratuitate la transportul public și reduceri la diferite obiective turistice din oraș.

Aeroportul München Franz Josef Strauss se află la aproximativ 28 km distanță de metropolă. Transferul din aeroport se poate face cu trenul, care pleacă spre centrul orașului la fiecare 10 minute.

Restaurante și cafenele: Berăria Hofbrauhaus, Ratskeller, Broeding, P.Korn, Landersdorfer & Innerhofer, Burg Pappenheim, Atelier.

Obiective turistice:

Palatul Nymphenburg a fost fondat în anul 1664 din ordinul Principelui Elector Ferdinand Maria pentru a celebrarea nașterii fiului său, Maximilian Emanuel. Palatul inițial, construit în stil baroc, servea drept reședință de vară a conducătorilor Bavariei. De-a lungul timpului a fost extins, în prezent este cel mai mare palat baroc al Germaniei. O parte din încăperile grandioase conservă stilul baroc, în timp ce altele au fost redecorate în stilul rococo și neoclasic. Palatul este înconjurat de un parc imens, cu iazuri, fântâni, statui, pavilioane și grădini pitorești.

Marienplatz este piața din centrul orașului München, ce găzduia cele mai importante evenimente încă din Evul Mediu. Piața s-a numit inițial Schrannen, dar a fost rebotezată Marienplatz ca o rugăminte adresată Fecioarei Maria pentru a proteja orașul în timpul epidemiei de holeră. Clădiri impresionante precum: Noua Primărie (Neues Rathaus), Vechea Primărie (Altes Rathaus), fântâna Fischbrunnen și Columna Fecioarei Maria întregesc peisajul.

Frauenkirche (Catedrala Maicii Domnului) este unul dintre simbolurile metropolei. Situată în centrul orașului, construcția monumentală a fost construită în stilul gotic la sfîrșitul secolului al XV-lea, din ordinul ducelui Sigismund pe locul unei biserici mai vechi. Interiorul este maiestuos, cu numeroase opere de artă realizate de artiști medievali de renume. Construcția catedralei a dat naștere unei legende, se spune că arhitectul Jorg von Halsbach ar fi făcut un pact cu diavolul, a cărui amprentă întunecată se păstrează la intrare. Din vârful turnului de sud vă puteți bucura de o priveliște spectaculoasă a orașului.

Biserica Sfântul Petru (Peterskirche) este o cea mai veche biserică din capitala bavareză, construită la începutul secolului al XII-lea. Biserica a fost ridicată pe locul unei mănăstiri din secolul al VIII-lea, ce a precedat istoriei orașului. Denumirea metropolei derivă din cuvântul german “monch”, care înseamnă călugăr. Călugării botezaseră zona Peterbergl (dealul lui Petru) și de aici numele așezământului. Biserica inițială a fost reconstruită în secolul al XIV-lea în stil gotic, iar în secolul al XVII-lea i-a fost adăugată clopotnița renascentistă. Moaștele Sfintei Munditia sunt o atracție interesantă pentru unii turiști, în timp ce alții le cataloghează dret un spectacol macabru.

English Garden este un parc din partea de nord-estică a orașului, pe malul vestic al râului Isar. Parcul este cel mai mare din interiorul unui oraș european, a fost amenajat în secolul al XVIII-lea la inițiativa electorului Karl Theodor. Cele mai îndrăgite atracții din parc sunt: grădinile de vară, lacurile cu lebede, pagoda chinezească, casa japoneză a ceaiului și templul în stil elen, Monopteros. În parc se află patru berării faimoase: Chinesischer Turm, Seehaus, Hirschau și Aumeister.

Deutsches Museum sau Muzeul german al capodoperelor tehnologiei și știintei se află în centrul orașului, pe o insulă a râului Isar. Muzeul a fost inaugurat în anul 1925, atrage numeroși vizitatori datorită colecțiilor numeroase din domenii variate, precum: astronomie, agricultură, chimie, electricitate, informatică, minerit, muzică, telecominicații, transporturi, tipografie, domeniul aero-spatial si telecomunicatii. Exponatele sunt menite să marcheze pași importanți din domeniul științific și tehnologic.

Muzeul BMW și BMW Welt (Lumea BMW) reprezintă o ocazie de a pătrunde în lumea prestigioasei companii Bayerische Motoren Werke AG din industria producătoare de automobile. Muzeul BMW prezintă evoluția tehnică a producției de mașini și motociclete a renumitei companii. Clădirea muzeului poate fi considerată o capodoperă a arhitecturii contemporane. În clădirea BMW Welt se află expoziții de mașini și inovații tehnologice, restaurante și magazine ale companiei.

Palatul Residenz din München a fost reședinta monarhilor Bavariei între anii 1385-1918. Palatul a fost construit în secolul al XIV-lea și extins în secolele ce au urmat mai târziu. Datorită acestor modernizări succesive stilurile din întregul ansamblu variază foarte mult. Muzeul Residenz se află în parte sud-vestică a palatului, cuprinde zeci de camere cu opere de artă și mobilier de epocă, sală de bal și galerii. Cele mai notabile săli: sunt Antiquarium și Galeria Ancestrală cu portretele familiei regale Wittelsbach, galerii cu porțelanuri orientale, teatrul Cuvillies în stil rococo, capela regală, Schatzkammer (Trezoreria) cu statuiete din pietre și metale prețioase.

Noua Primărie (Neues Rathaus) este o construcție grandioasă, ce găzduiește administrația locală.  Primăria a fost ridicată la jumătatea secolului al XIX-lea, în stil neogotic, agreat de Regele Ludovic al II-lea, după planurile arhitectului Georg von Hauberrisser. Fațada principală este bogat ornamentată, cu reprezentări artistice ale dinastiei Wittelsbach din Bavaria. Glockenspiel este piesa de rezistență a clădirii, figurinele celebrului orologiu oferă zilnic două reprezentații mulțimii adunate în Marienplatz, la orele 11:00 și 17:00. Turnul principal cu statuia Münchner Kindl și înalt de 85 metri poate fi vizitat, urcarea se face cu un lift. La subsolul clădirii de află un generos restaurant, Ratskeller.

Vechea Primărie (Altes Rathaus) a fost construită la sfârșitul secolului al XV-lea în stil gotic, după proiectul arhitectului Frauenkirche. Clădirea poate fi considerată o capodoperă medievală, turnul cu o înălțime de 55 metri este mai vechi decât construcția, a fost construit în secolul al XII-lea odată cu fortificațiile orașului. Priveliștea din turn a orașului e captivantă, oaspeții pot vizita un muzeu al jucăriilor (Spielzeugmuseum), amplasat în turn.

Sendlinger Tor, Isartor și Karlstor sunt trei porți medievale care au făcut parte din zidul de apărare al orașului, Aussere Stadtmauer, construit între anii 1285 și 1347. Inițial sitemul de fortificații avea patru porți, însă cea de-a patra, Schwabinger Tor, a fost demolată după renunțarea la fortificație să permită extinderea orașului.

Olympiapark a fost construit pentru Jocurile Olimpice de vară din anul 1972, găzduite de orașul München. Parcul are o suprafață impresionantă cu numeroase spații verzi și un iaz amenajat, Stadionul, Turnul, Sala Olimpică, Patinoarul și Bazinul Olimpic sunt doar câteva dintre atracții.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri