| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Park Urban & Green 3*, Ljubljana

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 4 nopți
  • Preț: 355 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 4 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Bilete de avion și taxe de aeroport.

Tariful nu include: Transfer aeroport-hotel-aeroport; Taxele locale.
Oferta pentru city break în Ljubljana este disponibilă cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Park Urban & Green 3*, Ljubljana

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 2, 9 august 2018
Tarif  adult / sejur 355,00 €

Informaţii hotel Park Urban & Green – city break în Ljubljana 2018

Hotelul Park Urban & Green 3* se află în zona centrală a orașului, la câţiva paşi distanţă de staţia de autobuze, la aproximativ 700 metri de Castelul Ljubljana şi la 20 km de aeroportul Jože Pučnik. Hotelul este contemporan, cu atmosferă prietenoasă, cu facilităţi moderne, cu servicii bune şi amplasare excelentă pentru explorarea orașului.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, radio, telefon, aer condiţionat, încălzire, acces internet, seif, birou, minibar, uscător de păr, duş, articole de toaletă gratuite.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, family room, cameră de bagaje, lift, seif, aer condiționat, încălzire, acces internet, săli de conferinţe şi petreceri, închirieri auto, salon TV, serviciu de transfer (contra cost), spălătorie, birou de turism, parcare (în apropiere).

Informaţii utile pentru vacanță în Ljubljana

Ljubljana este capitala Sloveniei şi cel mai mai important centrul cultural, economic şi administrativ al ţării, din centrul Europei. Legendele atribuie fondarea oraşului Ljubljana eroului mitologiei greceşti, Jason, care, după o luptă îndârjită ar fi învins un dragon fioros. Dragonul devine simbolul legendar al oraşului, este reprezentat chiar şi pe stemă. Denumirea oraşului derivă din numele râului Ljubljanca, care traversează capitală. Cuvântul sloven, „ljubljena”, din care derivă numele capitalei, înseamnă „iubit”. Istoria aşezării a fost influenţată de poziţia sa geografică, la confluenţa dintre culturile germanică, latină și slavă. Zona a fost locuită din cele mai vechi timpuri de vânători și pescari, s-au aşezat veneti, ilirii și triburi celtice, a urmat apoi epoca romană, când a fost întemeiată Emona. Decăderea a venit odată cu declinul Imperiului Roman, urmată de năvălirea hunilor şi aşezarea slavilor în secolul al VI-lea. Sub administraţia germană oraşul redevine prosper, centrul este reconstruit în stilul renascentist după cutremurul devastator din anul 1511. În secolul al XVI-lea se dezvoltă spiritul naţional sloven şi înfloreşte viaţa culturală. După destrămarea imperiilor din secolul al XX-lea, Slovenia a intrat într-o uniune cu Serbia și Croația (Iugoslavia), iar în anul 1991 şi-a declarat independenţa. Capitala este un oraş pitoresc, romantic, prietenos, cu obiective turistice interesante şi viaţă culturală vibrantă.

Clima: Ljubljana este situată într-o zonă cu climă temperată, cu influenţe mediteraneene. Verile sunt calde, iernile reci şi umede, primăverile sunt plăcute, iar toamnele ploioase. Vara temperatura depăşeşte de 25°C, iar iarna temperatura scade frecvent sub de 0°C. Cea mai potrivită perioadă pentru vizitarea oraşului este între lunile mai şi septembrie.

Moneda: €

Mijloace de transport public: În Ljubljana transportul public se face cu o reţea bine organizată de autobuze. Cartelele Urbana pot fi ahiziţionate de la oficiile de bilete LPP, din centrele de informare turistică, de la chioșcurile de ziare și de la oficiile poștale. Tariful pentru o singură călătorie este de 1,20 euro şi acoperă o călătorie de până la 90 de minute, indiferent de numărul de autobuze shimbate pentru a ajunge la destinație. Aeroportul Jože Pučnik se află la aproximativ 26 km distanţă de Ljubljana, transferul în capitală se face cu autobuze sau cu taxi, călătoria durează aproximativ 30 de minute.

Restaurante și cafenele: Gostilna Sestica, Hisa Pod GradomVinoteka Movia, Dvorni Bar, Odprta Kuhna, Restavracija Cubo, Restaurant Valvas’or, Restaurant Julija, Le Petit Cafe.

Obiective turistice:

Castelul Ljubljana veghează de peste nouă secole oraşul, fortăreaţa iniţială a fost construită din lemn în secolul al XI-lea şi reconstruită în secolul al XII-lea. Forma actuală datează din secolul al XV-lea, castelul a fost utilizat în diverse scopuri de-a lungul secolelor, a fost sediul domnilor din Carniola, spital militar în timpul lui Napoleon Bonaparte şi închisoare în timpul Imperiului habsburgic. Castelul găzduieşte expoziţii de artă şi numeroase evenimente culturale, două restaurante, o cafenea, magazine. Oaspeţii vor cunoaşte istoria Sloveniei vizitând expoziţia permanentă de istorie, castelul virtual şi „maşina timpului”, un tur ghidat prin şase perioade importnte din istoria cetăţii şi a oraşului. Muzeul Marionetelor prezintă tradiţia locală de peste un secol în manufacturarea păpuşilor. Castelul este situat pe un deal, cu o panoramă frumoasă a oraşului, accesul se poate face pietonal sau cu funicularul.

Muzeul Național al Sloveniei a fost fondat în anul 1821, cele șase departamente ale sale colectează, documentează, conservă și investighează patrimoniul cultural ţării și îl prezintă publicului. Muzeul are, în acelaşi timp, statut de instituție de cercetare privind patrimoniului cultural sloven. Muzeul Național al Sloveniei prezintă istoria acestui pământ pe parcursul secolelor şi nu numai, oaspeţii pot admira monumente şi pietre funerare romane, o mumie egipteană antică, o expoziție numismatică, obiecte din epoca pietrei până în epoca medievală.

Centrul vechi din Ljubljana cuprinde trei pieţe (trg): Mestni, Stari şi Gornji. În Piaţa Mestni se află clădirea Primăriei construită în secolul al XV-lea în stil gotic, care a devenit sediul Guvernului, o replică a Fântânei celor Trei Râuri din Carniola realizată de sculptorul veneţian, Francesco Robba, Podul Cizmarilor. În Piaţa Stari sunt numeroase construcţii în stilul baroc, Casa Schweiger şi Fântâna lui Hercule. În Piaţa Gornji se află Biserica Sfântul Florian construită în anul 1672 şi refăcută în anul 1934 de arhitectul Jože Plečnik.

Biserica Franciscană Buna Vestire din Piaţa Preseren este cel mai important lăcaş de cult din Ljubljana. Superba clădire barocă datează din secolul al XVII-lea, zidurile groase sunt ornamentate cu picturi şi sculpturi realizate de artişti sloveni şi italieni. Biserica are trei altare, cel principal este dedicat lui Iisus, cele secundare sunt dedicate arhanghelilor Mihail şi Gavril. Mănăstirea Franciscană găzduieşte o bibliotecă impresionantă, 8000 de manuscrise şi cărţi religioase foarte importante. Piaţa Preseren poartă numelui poetului romantic, France Preseren, care a trăit între anii 1800 – 1849.

Palatul Auersperg găzduieşte din anul 1935 Muzeul Oraşului Ljubljana. Palatul renascentist, construit în secolul al XVII-lea, a fost timp de câteva secole reşedinţa familiei nobiliare ducilor de la Carniola, casa Auersperg. Clădirea a fost complet restaurată și transformată într-un muzeu modern cu expoziţii permanente sau temporare, deţine săli pentru concerte, banchete, recepţii, evenimente private sau culturale.

Parcul Tivoli, înfiinţat la începutul secolului XIX, este un loc excellent pentru relaxare și petrecere a timpului liber cu prietenii și familia. În parc puteţi admira expoziții interesante de fotografii, puteţi organiza un picnic, puteţi pescui pe malul iazului de agrement şi puteţi admira grădina botanică. Palatul Tivoli, ridicat la începutul secolului al XVII-lea de către călugării iezuiţi, a fost transformat în secolul al XIX-lea în reşedinţă imperială. Împăratul, Franz Jozef, l-a dăruit mareşalului său, Iosif Radetzky. În vecinătatea parcului se află cele mai importante muzee ale oraşului: Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie Contemporană şi Muzeul Naţional al Sloveniei.

Râul Ljubljanica a jucat un rol important în istoria oraşului din epoca romană până la construirea primei căi ferate la mijlocul secolului al XIX-lea. Malurile râului au fost reamenajate prin contribuţia arhitectului Jože Plečnik, care care a proiectat digurile, zonele verzi şi a renovat podurile. Cele mai renumite poduri sunt Podul Dragonului, Podul Măcelarilor, Podul Triplu, Podul Sentjakob, Podul Cizmarilor.

Catedrala, Biserica Sfântul Nicolae, a fost inițial o biserică romanică cu trei nave, menționată pentru prima dată în anul 1262. După incendiul din anul 1361 a fost reconstruită în stilul gotic, iar la începutul secolului al XVIII-lea în stil baroc după planurile arhitectului iezuit, Andrea Pozzo. Din interiorul baroc au supraviețuit fresce pictate de Giulio Quaglio, statuile lui Angelo Putti, pictura lui Putti, alte opere de artă remarcabile au fost adăugate mai târziu.

Metelkova Mesto este un centru cultural alternativ, găzduit într-o fostă cazarmă, la mică distanţă de Gara Centrală din Ljubljana. Metelkova Mesto este o zonă modernă, inedit colorată, cu grafitti, activă, împânzită cu baruri și cluburi unde se organizează evenimente culturale de orice gen.

Împrejurimile lacului Bled şi staţiunea omonimă satisfac aşteptările tuturor oaspeţilor. Sunteţi în căutarea unui refugiu, departe de aglomeraţia urbană, doriţi să petreceţi clipe romantice alături de persoana iubită, sunteţi pasionat de istorie, arhitectură sau fotografii, doriţi să vă refaceţi într-o staţiune balneară, practicaţi sporturi nautice sau căutaţi adrenalina într-un parc de distracţii? Bled le are pe toate! Merită vizitate: castelul Bled, insula şi staţiunea Bled.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri