| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Mercure Köln City Friesenstrasse 4*, Köln

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 405 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 3 nopţi în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-CGN-OTP); Bagaj la cală.

Tariful nu include: Taxe locale; Asigurare medicală de călătorie şi storno; Transfer aeroport-hotel-aeroport.
Tarifele pentru Piaţa de Crăciun în Köln sunt cu plecare din Bucureşti, oferta este valabilă în limita disponibilităţii.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Mercure Köln City Friesenstrasse 4*, Köln

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 8 decembrie 2017
Tarif  adult / sejur 405,00 €

Informaţii hotel Mercure Köln City Friesenstrasse – Köln, Piaţa de Crăciun 2017

Hotelul Mercure Köln City Friesenstrasse 4* se află în zona centrală a oraşului, la aproximativ 200 metri distanţă de staţia de metrou Friesenplatz. Hotelul beneficiază de facilităţi moderne, de servicii bune şi de amplasare bună pentru explorarea oraşului. Proprietatea face parte din lanţul hotelier Mercure Hotels.

Facilități camere: mobilier modern, aer condiţionat, încălzire, TV, televiziune prin satelit, radio, acces internet, telefon, cafetieră, minibar, birou, cadă sau duş, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi, lift, seif, acces internet, aer condiționat, încălzire, cameră de bagaje, săli de conferinţe şi petreceri, spălătorie, birou de turism, parcare (contra cost).

Informaţii utile pentru vacanță în Köln

Köln (Cologne), al patrulea oraş ca mărime al Germaniei, este situat pe malurile fluviului Rin, în regiunea Renania. Oraşul este un important centru economic, cultural, universitar şi turistic, de la intersecţia marilor rute comerciale europene. În anul 50 e.n. romanii au întemeiat metropola cu numele de „Colonia Claudia Ara Aggrippinensium”, pe teritoriul locuit de triburi germanice, astfel Köln este cel mai vechi oraş german. În secolul al V-lea oraşul a fost cucerit de franci, în timpul domniei lui Carol cel Mare se înfiinţează arhiepicopia din Colonia, creşte influenţa lorzilor feudali şi se construiesc primele biserici în stil romanic, în timpul dinastiei Ottone, orașul Köln se apropie de Sfântul Imperiu Roman. Köln devine un centru important de pelerinaj în secolul al XII-lea după aducerea osemintelor celor Trei Crai de la Răsărit de către arhiepiscopul Rainald von Dassel. În anul 1388 a fost fondată Universitatea, oraşul german devine şi îşi menţine rolul de important centru economic şi comercial. Cea mai mare parte a oraşului a fost reconstruită după cel de-al doilea război mondial. Köln este un oraş modern, liberal, cosmopolit, cu localnici prietenoşi, cu viaţă de noapte activă şi numeroase obiective turistice. Alter Markt și Heumarkt sunt pieţe din centrul vechi al oraşului cu numeroase magazine, restaurante şi cafenele, atracții importante atât pentru rezidenți și cât şi pentru vizitatori. O plimbare prin Grădina Botanică sau Grădina Zoologică, plimbarea cu telecabina peste Rin sau o croazieră pe fluviu sunt alegeri perfecte pentru explorarea oraşului.

Sărbătoarea Carnavalului, denumit al „cincilea anotimp”, este unul dintre cele mai importante evenimente locale, se organizează parada Rosenmontag, baluri mascate şi festivităţi artistice. Carnavalul începe pe data de 11 noiembrie la ora 11:11 și durează până începutul postului Paștelui, cu excepţia perioadei Crăciunului. Anual între 27 noiembrie şi 23 decembrie se organizează pieţe de Crăciun renumite: lângă Dom, în Piaţa Veche (Alter Markt), în Centrul Nou (Neumarkt), în Piaţa Rudolf (Rudolfplatz).

Clima: În Köln clima este blândă şi temperată, cu umiditate ridicată pe tot parcursul anului. Temperatura medie a lunii iulie este de 18° C, iar temperatura medie a lunii ianuarie este de 2° C. Octombrie, noiembrie şi iunie sunt lunile ploioase, iar ferbruarie este luna cu cele mai puţine precipitaţii.

Moneda: 

Mijloace de transport public: Explorarea oraşului Köln se poate face utilizând reţeaua de autobuze, tramvaie şi metrou, tarifele biletelor sunt stabilite în funcţie de distanţă. Sunt disponibile numeroase variante de bilete, pentru mai multe zile, individuale sau pentru grupuri. Aeroportul Köln-Bonn deserveşte cele două oraşe, este situat în Rezervaţia Naturală Wahner Heide, la 15 km de Köln şi la 16 km de Bonn. Transferul în oraş se poate face cu trenul, călătoria durează aproximativ 11 minute.

Restaurante și cafenele: Berăria Brauerei Päffgen, Berăria Brauerei zur Malzmuehle, Max Stark, Funkhaus, Gaffel am Dom, Gilden im Zims, Cafe Reichard.

Obiective turistice:

Catedrala Sfântul Petru este cel mai renumit obiectiv turistic al orașului, aparţine Arhiepiscopiei din Köln şi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Domul romano-catolică a fost ridicat pentru a adăposti sarcofagul cu Cei Trei Magi de la Răsărit, este un centru creştin de pelerinaj încă din secolul a XII-lea şi cea mai mare catedrală gotică din lume. Construcţia a debutat în anul 1248, a stagnat între anii 1534-1842 şi a fost finalizată în anul 1880. Catedrala romano-catolică adăposteşte sarcofagul cu Cei Trei Magi de la Răsărit şi este un centru creştin de pelerinaj din secolul a XII-lea. Forma și arhitectura Catedralei au respectat planurile iniţiale în timpul construcției şi reconstrucţiei postbelice.

Primăria veche construită impresionează prin frumuseţea construcţiei decorată cu peste 100 de sculpturi. Clădirea este un amestec de stiluri arhitectonice, complexul a fost construit în secolul al XIV-lea pentru a înlocui o clădire mai mică din secolul al XII-lea. Turnul Primăriei, cu o înălţime de 61 metri, simboliza importanţa breslelor din Köln, care alegeau o mare parte din consilierii locali. Logia renascentistă (Rathauslaube) a fost adăugată în secolul al XVI-lea, aici se anunţau deciziile luate de consiliul local. Primăria a fost refăcută după distrugerile provocate în cel de-al Doilea Război Mondial şi au fost înlocuite statuile iniţiale cu cele ale unor figuri importante ale istoriei.

Cele 12 biserici romanice din Köln au fost ridicate în stil gotic sau romanic între secolele al VIII-lea şi al XIII-lea. Reconstrucţia postbelică a fost finalizată în anul 1985, perfecta îmbinare dintre arhitectura modern şi arhitectura veche, istorică este fascinantă.

Muzeul Wallraf-Richartz şi Fundația Corboud din Köln este unul dintre cele mai vizitate muzee, găzduiește o generoasă galerie de artă plastică din Evul Mediu până în secolul al XX-lea. Muzeul fost deschis în anul 1861, când colecția de pictură medievală a lui Franz Ferdinand Wallraf a fost moştenită de oraşul Köln. De-a lungul timpului colecţia a fost extinsă prin donaţii importante.

Podul Hohenzollern este unul dintre cele şapte poduri peste Rin din Köln, construit între anii 1907-1911. Podul înlocuia unul mai vechi, din lemn în secolul a XIX-lea, a fost inaugurat de către Împăratul Wilhelm al II-lea şi reconstruit în perioada postbelică. În anul 1988 podul a fost renovat, poate fi vizitat cu trenul sau pietonal, pe timpul nopţii arcadele sunt luminate.

Casa „4711” prezintă istoria celebrului parfum. Povestea începe în anul 1792, când se spune că Wilhelm Mühlens a primit ca dar de nuntă de la un călugăr o rețetă de parfum. Mühlens a încercat să-și vândă parfumul sub numele de Farina, un parfum popular creat de producătorul italian Giovanni Maria Farina, care îşi denumise parfumul „Eau de Cologne”. Mühlens a fost obligat de instanța de judecată să nu mai utilizeze numele „Farina”, fiul și nepotul său au fost obligaţi mai târziu să redenumească marca de parfum. Numele parfumului „4711” poartă numărul casei denumită anterior Glockengasse.

Muzeul Ciocolatei prezintă istoria ciocolatei pe parcursul a 3000 de ani, pornind de la plantaţiile de cacao ale maiaşilor, olmecilor şi aztecilor, care o considerau o băutură a zeilor, până în perioada modernă.Muzeul este unic în lume, a fost inaugurat în anul 1993, deţine sculpturi și obiecte folosite în ritualuri, vase de băut vechi, maşini de producţie.

Muzeul Ludwig, fondat în anul 1976, găzduieşte o colecţie impresionantă de artă, oaspeţii pot admira lucrări de artă modernă, lucrări de artă populară, o colecţie de picturi realizate de artişti avangardişti ruşi, o colecţie de pictură şi grafică semnată de Picasso, o colecţie expresionistă, lucrări de artă pop.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri