| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul
 • Kupeli Palace - Cazare Istanbul

Kupeli Palace 4*

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 3 nopți
 • Preț: 196 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

City break Istanbul
Tariful include: Cazare 3 nopți în cameră dublă standard. Regim de masă: mic dejun. Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP).
Tariful nu include: Asigurare medicală de călătorie și storno. Transfer aeroport-hotel-aeroport.

Oferta pentru city break Istanbul este disponibilă cu plecare din București și la cerere din alte orașe. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea tarifelor și a disponibilității.

Rezervă acum

Kupeli Palace 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 01.02 – 25.02 26.02 – 31.03
Tarif sejur / adult 213,00 € 196,00 €

 

Informaţii hotel Kupeli Palace – city break Istanbul

Hotelul Kupeli Palace 4* este situat în Istanbul, în zona Sultanahmet, aproape de obiective turistice importante precum Moscheea Albastră, Muzeul Hagia Sophia, Marele Bazar şi Palatul Topkapi. Hotelul este cochet, cu arhitectură tradițională și facilități moderne, poate fi recomandat pentru un sejur de explorare a orașului.

Facilități camere: mobilier elegant, telefon, LCD, televiziune prin satelit, acces internet, seif, fier de călcat, birou, ventilator, încălzire, minibar, cafetieră, izolare fonică, aer condiţionat, duş sau cadă, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, papuci de casă, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, seif, încălzire, aer condiţionat, cameră de bagaje, acces internet, centru spa și wellness ( masaj, saună, hammam), sală de fitness, zonă pentru fumători, grătar, spălătorie, schimb valutar, închirieri biciclete, închirieri auto, birou de turism, serviciu de vânzare bilete, serviciu de transfer (contra cost), parcare.

Informaţii utile sejur Istanbul

Orașul Istanbul fascinează prin varietatea culturală, dar și prin unicitatea așezării sale pe două continente, partea veche a orașului în Europa și partea modernă în Asia, separate de Strâmtoarea Bosfor. Moștenirea culturală a orașului Istanbul este dată de faptul că a fost capitală succesiv a două imperii, cel creștin Bizantin și cel islamic Otoman. Deși, în prezent, capitala este la Ankara, orașul Istanbul rămâne cel mai mare centru comercial, istoric și cultural al Turciei contemporane. Istoria îndelungată a orașului este reflectată de vechile biserici, moschee, muzee, palate (Dolmabahçe, Yıldız), care atrag anual milioane de oaspeți. O vizită în Istanbul nu ar fi completă fără o vizită în bazar, un spectacol derviș sau o plimbare pe Bosfor. Gastronomia turcească este una dintre cele mai savuroase, iar ospitalitatea este proverbială.

Clima din Istanbul este mediteraneană, verile sunt fierbinți și însorite, plouă rar, iernile sunt reci și umede, cu precipitații între noiembrie și aprilie. Temperatura coboară rar sub 0°C iarna, dar bate vântul. Primăvara și toamna temperatura oscilează între 11-15°C.

Moneda: Lira turcească

Mijloace de transport public: tramvaiul și metroul fac legătura între centrul orașului și zona veche (1 jeton – 1,50 lire turcești). Tramvaiul face legătura pentru Strâmtoarea Bosfor. Prima opțiune de transfer de la aeroport în Istanbul ar fi taxiul care costă aproximativ 30 lire turcesti sau autobuzul express (Havas) care pleacă la fiecare jumătate de oră și costă 10 lire/persoană sau autobuzul de linie 96T care costă 2,5 lire/persoană.

Restaurante și cafenele: Restaurant Sarnic, Restaurant Balikci Sabahttin, Restaurant Hamdi, Restaurant Asitane, Restaurant Saray Muhallebicisi.

Obiective turistice:

Sfânta Sofia (Hagia Sofia) a fost inițial o biserică creștin-ortodoxă, transformată în moschee după cucerirrea Constantinopolului de către turci în anul 1453. Impunătoarea clădire este acum muzeu, astfel încât frumusețea sa arhitectonică, proporțiile grandioase și splendidele mozaicuri pot fi admirate de toți vizitatorii. Taxa de intrare este de 20 lire.

Suleymaniye este una dintre cele mai mari moschei din lume, a fost construită în timpul domniei lui Sultanului Soliman Magnificul și inaugurată în anul 1557. În trecut Suleymaniye era mai mult decât un loc de rugăciune, complexul Kulliye includea o școală religioasă, un spital, o cantină a săracilor și o casă de oaspeți pentru vizitatorii importanți. În cimitirul complexului se află cele două mausolee regale, al Sultanului Soliman și al soției sale, Haseki Hurrem.

Moscheea Sultanahmet, supranumită "moscheea albastră", este impunătoare, îmbină arhitectura tradițională islamică cu elemente bizantine, își păstrează rolul de lăcaș de cult și în prezent. Moscheea a fost inaugurată în anul 1616, în timpul domniei sultanului Ahmet I și a iscat controverse datorită celor șase minarete ale sale. Conflictul a fost stins prin construirea celui de-al șaptelea minaret al moscheii din Mecca. Intrarea este liberă.

Palatul Topkapi a fost reședința sultanilor otomani, Mahomed al II- lea a ordonat construirea palatului, imediat după cucerirea Constantinopolului în anul 1453. Clădirea impresionează prin priveliștea superbă spre Bosfor și prin arhitectura luxuriantă în stil oriental, cu sălile bogat împodobite cu obiecte de tezaur, covoare, porțelanuri și curți interioare. Taxă de intrare în muzeul palatului Topkapi este de 20 lire, taxa pentru Haremul imperial este de 15 lire.

Biserica Cisternă (Yerebatan Sarayi) se presupune ca ar fi fost construită în secolul al III- lea al Epocii Romane și servea drept loc de desfășurare a activităților artistice și științifice. Cisterna are o suprafață de aproximativ 9800 mp, cu o capacitate de 100 000 tone de apă și peste 336 coloane din marmură. Cisterna, fondată de Împaratul Iustinian, a asigurat în timpul Imperiului Bizantin apa pentru palatul imperial, dată uitării de turci după amenajarea propriilor surse de apă. Taxă de intrare este de 10 lire.

Turnul Galata (Galata Kulesi) fost construit de o colonie genoveză în 1348 și servea ca turn de observație. Turnul Galata beneficiază de o vedere panoramică asupra vechiului oraș, etajele superioare servesc drept restaurant și cafenea, seara sunt organizate spectacole cu specific turcesc. Taxă de intrare în turn este de 10 lire.

Podul Galata (Galata Köprüsü) este cel mai vechi pod peste Golden Horn (Cornul de aur) și a fost construit în anul 1453, devenind un simbol al orașului. Traversând podul, călătorești între Europa și Asia.

Marele Bazar este un labirint de alei acoperite, cu peste 4000 de magazine. Bazarul este cunoscut pentru bijuterii, ceramică pictată, covoare, broderii, produse de marochinărie, mirodenii, dulciuri. Târguiala este cea mai importantă regulă în bazar, indiferent de produsul care vă interesează.

© 2012, DAIAVEDRA

 


Comentarii și review-uri