| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Novus 4*, Atena

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 3 nopți
  • Preț: 270 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 3 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-ATH-OTP).

Tariful nu include: Transfer aeroport-hotel-aeroport; Taxele locale.
Oferta pentru city break în Atena este disponibilă cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Novus 4*, Atena

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 26 iulie 2018 2 august 2018
Tarif  adult / sejur 296,00 € 270,00 €

Informaţii hotel Novus – city break Atena 2018

Hotelul Novus 4* este situat central, în zona Metaxourgio din Atena, la câţiva paşi distanţă de stația de metrou. Hotelul beneficiază de atmosferă prietenoasă, de interioare contemporane şi de terasă amenajată pe acoperiş cu privelişte panoramică, poate fi recomandat pentru explorarea capitalei elene.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, aer condiționat, încălzire, seif, telefon, birou, acces internet, frigider, duș, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, izolare fonică, room service, balcon (majoritatea).

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, aer condiținat, încălzire, acces internet, lift, seif, cameră de bagaje, sală de conferinţe şi petreceri, piscină exterioară, solar, birou de turism, parcare.

Informaţii utile pentru vacanță în Atena

Atena, metropola cu istorie milenară, capitala Greciei și unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, este situat în Peninsula Attica. Atena este un oraș fascinant, cosmopolit, care atrage vizitatorii prin monumentele istorice antice, istoria și cultura legendară, infrastructura modernă, ospitalitatea gazdelor și gastronomia bogată. Numele orașului este legat strâns de arhitectură, de filozofia antică, de teatru, de conceptul democrației, de măslin, simbolul prosperității și darul legendar oferit locuitorilor de zeița Atena, protectoarea orașului. Încă din secolul al V-lea î.e.n. Atena este unul dintre cele mai importante orașe europene, care au pus bazele civilizației occidentale. Capitala elenă are numeroasee muzee, galerii de artă, magazine cochete, restaurante cu meniuri diversificate, hoteluri moderne. Acropole, “colina sacră” din Atena, reflectă perioada de glorie a metropolei antice, găzduiește construcții impresionante ridicate în urmă cu două milenii, care au devenit simboluri cunoscute pretutindeni în lume. Atena contemporană a găzduit Jocurile Olimpice în anul 2004, orașul a devenit mai modern și mai cosmopolit.

Clima: În Atena clima este mediteraneană, semiaridă, cu veri calde și ierni blânde. Umiditatea este scăzută pe tot parcursul anului, cele mai multe precipitații apar între lunile octombrie și aprilie. Primăvara și toamna sunt anotimpuri ideale pentru vizitarea orașului.

Moneda: €

Mijloace de transport public: În Atena turiștii pot opta pentru transportul cu autobuze, troleibuze, tramvaie și metrou, cu legături excelente spre cele mai importante obiective turistice. Aeroportul Internațional „Eleftherios Venizelos” se află la aproximativ 35 km distanță de Atena și este cel mai important aeroport elen. Călătoria între oraș și aeroport se poate face cu trenuri sau autobuze publice.

Restaurante și cafenele: Taverna Arsenis,Restaurant Oroscopo, Restaurant Aleria, Restaurant Rosebud,Restaurant Spondi, Restaurant Tudor Hall, Restaurant Smile

Obiective turistice:

Acropole se află pe o colină cu o altitudine de peste 150 metri. În timpul perioadei clasice a civilizației elene, între anii 450-330 î.e.n., s-au construit aici: Parthenon, Templul Nike, Teatrul lui Dionisos, Teatrul lui Herodes Atticus. Parthenon, templul dedicat zeiței Atena, construit în stilul doric este considerat o capodoperă a arhitecturii grecești de peste 2500 ani. Teatrul lui Dionisos a construit în scobitura naturală din sudul colinei și este primul teatru construit din piatră din lume, el marchează nașterea tragediei grecești. Templul zeiței Atena Nike (Atena victorioasă) este prima construcție de pe Acropole realizată în stilul ionic. Cele mai importante artefacte sunt expuse în Muzeul Acropole din vecinătate.

Muzeul Național de Arheologie este considerat unul dintre cele mai importante muzee ale lumii, datorită bogăției de artefacte antice deținute. Muzeul se află în centrul orașului Atena, colecțiile sale beneficiază de exponate din perioada Preistorică, din Epoca Bronzului, antichități egiptene și orientale, o bibliotecă.

Agora a fost centrul activităților politice, comerciale, administrative, sociale, religioase și judecătorești din Atena în perioada antică. Agora a fost ținta atacurilor persane, romane și slave, din perioada bizantină până la cucerirea independenței statului a fost dezvoltată ca zonă rezidențială.

Templul lui Hefaistos este unul cel mai bine conservat templu antic elen, cu toate coloanele intacte și cu o parte din acoperișul inițial. A fost construit în secolul al V-lea î.e.n. și utilizat drept templu, biserică ortodoxă, muzeu, monument istoric.

Templul lui Zeus (Oplympeion) din Atena  are o istorie interesantă, inițial construcția a fost începută de greci și era proiectat ca un templu dedicat lui Pisistratus, dar a fost abandonată după detronarea tiranului. Construcția a fost reluată în timpul administrației macedoniene și a fost finalizată în timpul domniei împăratului roman Hadrian. Arcul lui Hadrian este amplasat în imediata apropiere a templului.

Piața Syntagma din Atena este cea mai impotantă piață publică a orașului din anul 1843, din vecinătatea Parlamentului și punctul de plecare spre cartierele vechi Plaka, Psiri, Kolonaki. Ceremonia de schimbare a gărzii la Mormântul soldatului necunoscut atrage numeroși turiști.

Mănăstirea Dafni se află la aproximativ 10 km distanță de Atena. Pe locul unui vechi templu al zeului Apollo a fost ridicată în secolul al VI-lea o biserică dedicată Sfintei Fecioare Maria și reconstruită în secolul al XI-lea în stilul bizantin. Edificiul este decorat cu mozaicuri foarte frumoase, adevărate capodopere ale artei bizantine.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri