| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Circuit Sri Lanka

  • Destinația: Circuite, Circuite cu avionul
  • Durată sejur: 9 nopți
  • Preț: 1729 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 9 nopți în cameră dublă (2 nopți în Negombo, 3 nopți în Kandalama și 4 nopți în Wadduwa); Regim de masă: demipensiune/all inclusive; Bilete de avion București-Colombo și retur (via Doha); Taxe de aeroport; Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asistență turistică în limba română și ghid local; Vizitele din program și intrări la Templul Gangaramaya, Anuradhapura, Mihintale, Dambulla, Polonnaruwa, Sigiriya, Pinnawala Elephant Orphanage, Kandy Temple); Asigurare medicală de călătorie și storno.

Tariful nu include: Taxa de viză (35 €/persoană); Excursii opționale și intrări la obiectivele turistice.
Oferta este disponibilă cu plecare din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Circuit Sri Lanka

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Circuit exotic în Sri Lanka 2019:

Colombo, Negombo, Anuradhapura, Kandalama, Dambulla, Sigiriya, Kandy, Wadduwa, Fort Galle

Plecare 3 noiembrie 2019
Tarif adult / circuit 1729,00 €

 


Ziua 1

București – Doha

Întâlnire cu însoțitorul de grup pe aeroportul Aeroportul Internaţional Henri Coandă din București la ora 21:30 pentru îmbarcare pe cursa Qatar Airways spre Doha, cu decolare la ora 23:30.

Ziua 2

Doha – Colombo

Aterizare pe aeroportul din Doha la ora locală 05:15, îmbarcare pe cursa Qatar Airways spre Colombo la ora 08:55, sosire în Aeroportul Internațional Bandaranaike din Colombo la ora locală 16:35. Transfer la hotelul Goldi Sands 4* sau similar din Negombo, una dintre cele mai frumoase stațiuni din Sri Lanka, cu plajă întinsă cu nisip și plantații de palmieri, Timp liber pentru relaxare, cină inclusă.

Ziua 3

Negombo – Colombo

Mic dejun la hotel. Explorăm Colombo, capitala executivă și cel mai mare oraș din Sri Lanka, situat pe litoralul sud-vestic. Colombo este o metropolă animată, cosmopolită, portul principal al țării în timpul colonizării insulei Ceylon de către portughezi, olandezi și britanici. Orașul a devenit capitală în timpul administrației britanice și s-a menținut și după declararea independenței în anul 1948. Numele orașului a fost dat de portughezi, în onoarea lui Cristofor Columb, o alterare a denumirii singaleze Kola-amba-thota. Colombo este un mozaic de diferite culturi și o destinație excelentă pentru a explora întreaga istorie țării, puteți admira de la vechile temple budiste și de arhitectura colonială uimitoare până la magazinele și galeriile de artă moderne. Turul cuprinde cele mai importante puncte de atracție: Piața Independenței, zona comercială, Templul budist Gangarama, Templul Hindus și Primăria. Iubitorii de shopping vor avea ocazia să exploreze centrele comerciale: Odel, House of Fashion, Paradise Road. Cină și cazare la hotel în Negombo.

Ziua 4

Negombo – Anuradhapura – Kandalama

Mic dejun la hotel. După eliberarea camerelor, ne îndreptăm spre Anuradhapura, una dintre capitalele străvechi din Ceylon, deține ruine bine conservate ale civilizației antice, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Orașul a fost prima capitală a insulei și are o însemnătate deosebită pentru religia budistă, fiind centrul curentului Theravada. O mare parte din ruinele descoperite datează din secolul al X-lea î.e.n., complexul cuprinde ruine ale clădirilor monastice, stupe și rezervoare pentru apă potabilă. Specia de ficus religiosa este considerată sacră în zonă, copacul poate atinge înălțimea de 30 metri. Apoi ne îndreptăm spre Mihintale, un vârf de munte considerat loc de pelerinaj, deoarece aici ar fi avut loc întâlnirea dintre călugărul budist Mahinda și regele Devanampiyatissa, evenimentul a marcat începutul budismului în Sri Lanka. Vom admira dintre cele mai frumoase statui ale lui Buddha. Cină și cazare la hotelul Amaya Lake Kandalama 4* sau similar din Kandalama.

Ziua 5

Kandalama – Dambulla – Polonnaruwa

Mic dejun la hotel. Astăzi vom cunoaște Dambulla, orașul din centrul insulei a fost martorul evoluției culturale încă din secolul I î.e.n., cu complexul de peșteri transformate în temple care flanchează Templul de Aur al lui Buddha. Edificiul găzduiește o statuie gigantică a lui Buddha acoperită cu aur. Ne îndreptăm spre Polonnaruwa, capitala din secolul al XI-lea, vom vizita cele mai importante locuri sacre din orașul vechi: Patrulaterul, Altarul Dalada Maluwa, Altarul Thivanka Image, Stupa Rankot Vihala, ruinele Palatului Regal din timpul regelui Parakramabahu I. Cină și cazare în Kandalama.

Ziua 6

Kandamala – Sigiriya 

Mic dejun la hotel. Dimineața plecam spre Sigiriya, unul dintre cele mai frumoase situri din Sri Lanka, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. Sigiriya este renumită pentru importanța istorică și prin măiestria Palatului Sigiriya construit pe Stânca Leului, la 200 metri înălțime. Veți descoperi ruinele palatului din secolul al V-lea e.n., din timpul domniei regelui Kasyapa, care și-a creat propria viziune asupra orașului mitologic Alakamanda, reședința zeilor. Frescele ornamentale de pe versant aparțin civilizatiei Anuradhapura și sunt considerate capodopere ale lumii antice datorită finisajelor foarte fine. Cină și cazare în Kandalama.

Ziua 7

Kandamala – Kandy – Wadduwa

Mic dejun la hotel. După eliberarea camerelor, ne îndreptăm spre stațiunea Wadduwa, de pe țărmul Oceanului Indian. Vizităm pe traseu orașul Kandy, ultima capitală a regatului, vom admira: Muzeul Ceaiului, Muzeul Pietrelor Prețioase și Templul Sri Dalada Maligawa (Templul Dintelui Sacru) din fostul Palat Regal. Acest templu este un important loc de pelerinaj budist deoarece păstrează dintele lui Buddha. Vom face un popas la orfelinatul elefanților din Pinnawala. Wadduwa este o destinație exotică, renumită pentru plajele cu nisip fin și vegetația luxuriantă. Timp liber pentru relaxare, cazare în regim all inclusive la hotelul The Blue Water 5* sau similar din Wadduwa.

Ziua 8 - 10

Wadduwa

 Timp liber pentru relaxare la plajă, într-una din zile vă propunem excursia opțională în Galle. Plecare dimineața spre râul Balapitiya, pe care-l vom traversa cu barca, apoi continuăm spre Galle cu autocarul, vom face popas la fabrica de măști din Ambalangoda. Vom vizita Galle, primul oraș colonial de pe insulă, construit de olandezi. Fort Galle este un oraș pitoresc, păstrează între ziduri străduțe înguste, clădiri cochete, cu balcoane și uși decorate cu ghirlande de flori. Turul panoramic include biserica englezească și cea olandeză, Casa Guvernatorului, Piața Centrală, vechiul spital olandez, Fortul Negru Portughez, Farul și Turnul cu Ceas. Vom servi prânzul la un restaurant local apoi vom avea timp liber pentru vizitarea Fortăreței. Continuăm turul cu vizita la ferma de broaște țestoase protejate de lege de la Kosgoda. Cazare în regim all inclusive la hotelul din Wadduwa.

Ziua 11 - 12

Colombo – București (via Doha)

Mic dejun la pachet. Eliberarea camerelor dimineața devreme și transfer la aeroportul din Colombo pentru zborul Qatar Airways spre București Otopeni, via Doha. Vom decola la ora locală 10:50, zborul din Doha spre București este la ora 16:10, sosire pe Aeroportul Aeroportul Internaţional Henri Coandă la ora 20:30.

 


Comentarii și review-uri