| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • circuit autocar grecia
 • circuit autocar grecia
 • circuit autocar grecia
 • circuit autocar grecia
 • circuit autocar grecia
 • circuit autocar grecia

Circuit și sejur în Grecia

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 299 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Circuit și sejur în Grecia

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

București – Salonic – Meteora – Insula Evia – Atena – Micene – Delfi – Olimp

Plecare 30 august 20 septembrie 4 octombrie
Tarif adult / circuit 339,00 € 309,00 € 299,00 €

 

Ziua 1

București – Paralia Katerini

Plecare cu autocarul din București la ora 05:30 spre orașul Salonic (750 km). Salonic (Thessaloniki) este al doilea oraș al Greciei, capitala regiunii elene Macedonia, un important port maritim și centru universitar. Tur panoramic în Salonic, vom admira cele mai importante obiective turistice: Biserica Sfântul Dumitru, Piața Aristoteles, Turnul Alb, Palatul și Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia. Seara sosire pe litoralul Muntelui Olimp. Cazare la hotel de 3* în zona Paralia Katerini.

Ziua 2

Paralia Katerini – Valea Tempi – Kalambaka – Meteora – Evia

Mic dejun la hotel. Plecare din Paralia Katerini, vom admira Riviera Muntelui Olimp, apoi vom intra în Valea Tembi și  vom străbate defileul râului Pinios. Valea Tempi găzduiește Biserica Sfintei Paraschiva săpată în stâncă. Lângă grotă se află un izvor cu apă considerată miraculoasă de credincioși.  Traseul continuă spre Kalambaka, puteți admira siluetele impresionante ale stâncilor pe care au fost construite renumitele Mănăstiri de la Meteora din secolul al XIV-lea, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. În orașul Kalambaka veți vizita un atelier tradițional de icoane pentru a afla tainele confecționării lor, apoi vom vizita una dintre Mănăstirile de la Meteora, o experiență religioasă unică. Plecare spre Evia, a doua insulă ca mărime a Greciei, situată în apropiere de coasta continentală estică, la aproximativ 350 km distanță de Salonic și la 100 de Atena. Insula Evia este legată de zona continentală prin două poduri și prin fery-boat. Cazare la hotel Grand Bleu 3*+ din stațiunea Eretria, insula Evia.

Ziua 3

Insula Evia

Mic dejun la hotel. Dimineața liberă pentru odihnă și plajă, în jurul orei 12:00 vom face turul Insulei Evia cu autocarul. Evia beneficiază de peisaje pitorești, cu livezi de măslini, flori și arbuști exotici, o îmbinare perfectă între stațiuni cosmopolite pe de o parte și așezări tradiționale pe de altă parte. Vom vizita unul dintre cele mai important obiective turistice Mănăstirea Sfântului Ioan Rusu din Prokopi și cea mai mare stațiune balneară elenă, Loutra Edipso, Muzeul Scoicii, frumosul promontoriu Artemision. Cazare la Hotel Grand Bleu 3*+ din Eretria, insula Evia.

Ziua 4

Insula Evia – Atena

Mic dejun la hotel. Timp liber în stațiune sau excursie opțională în Atena (25 €/adult), metropola cu istorie milenară, capitala Greciei și unul dintre cele mai vizitate orașe din lume este situată în Peninsula Attica. Atena este un oraș fascinant, cosmopolit, care atrage vizitatorii prin monumentele istorice antice, istoria și cultura legendară, infrastructura modernă. Turul orașului cuprinde: Acropole și Muzeul, Agora, Templul lui Zeus,  Piața Syntagma, Stadionul Olimpic. În cartierul tradițional Plaka vom avea timp liber pentru plimbare  și cumpărături. Cazare la Hotel Grand Bleu 3*+ din Eretria, insula Evia.

Ziua 5

Insula EviaCanalul Corint – Micene – Nafplio – Epidaur

Mic dejun la hotel. Timp liber în stațiune sau excursie opțională Argolida (35 €/adult). Se trece peste podul Halkidei și după aproximativ două ore ajungem la Canalul Corint, canal artificial ce leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee. Vom continua traseul spre situl Arheologic Micene, o fortificație militară antică, ce domina în sudul Greciei, apoi spre orașul Nafplio, prima capitală a Greciei moderne, între anii 1823-1834. Nafplio este un oraș încântător, cu străduțe cochete, clădiri neoclasice cu balcoane pline de flori, magazine, cafenele și muzee. Itinerariul cuprinde și vizitarea sanctuarului lui Asklepios din Epidavros, cel mai renumit centru de vindecare din lumea antică și Teatrul antic renumit pentru acustica lui. Cazare la Hotel Grand Bleu 3*+ din Eretria, insula Evia.

Ziua 6

Insula EviaCap Sounion – Templul lui Poseidon – Nea Makri

Mic dejun la hotel. Timp liber în stațiune sau excursie opțională Cap Sounion – Templul lui Poseidon – Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou – Nea Makri (25 €/adult). Cap Sounion și Templul lui Poseidon reprezintă chintesența geniului poporului elen, al simplității și frumuseții acestei țări, panorama este celebră în toată lumea. Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri este una dintre cele mai vizitate mănăstiri din Grecia deoarece Sfântul Efrem cel Nou este considerat ocrotitorul celor deznădăjduiți. Cazare la Hotel Grand Bleu 3*+ din Eretria, insula Evia.

Ziua 7

Insula Evia – Paralia Katerini

Mic dejun la hotel. Plecare cu autocarul către  situl arheologic de la Delphi, aflat pe un platou superb, pe versantul Muntelui Parnassus. Situl a fost înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Grecii antici considerau Delphi ca fiind centrul universului și un loc cu puteri miraculoase. Vom face o oprire pe traseu la Arachova, localitate renumită pentru arhitectura tradițională montană, apoi continuăm drumul spre Riviera Olimpului. Vom face o vizită în Litohoro, ultima localitate de la Poalele Muntelui Olimp, un loc magnific, cu o panoramă senzațională a Mării Egee. Cazare la hotel de 3* în zona Paralia Katerini.

Ziua 8

Paralia Katerini – București

Mic dejun la hotel. Plecare cu autocarul de la hotel în cursul dimineții, sosire în București noaptea, în funcție de trafic și de efectuarea formalităților vamale.

 


Comentarii și review-uri