| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • circuit india
 • circuit india
 • circuit india
 • circuit india
 • circuit india
 • circuit india
 • circuit india

Circuit în India

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 9 nopți
 • Preț: 1499 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Circuit în India

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Circuit în India – Triunghiul de aur

Delhi-Jaipur-Agra-Khajuraho-Varanasi

Plecare 7 februarie
Tarif adult / circuit 1499,00 €

 

Ziua 1

București – Delhi

Prezentare pe aeroportul Aeroportul Internaţional Henri Coandă din București la ora 08:15 pentru îmbarcarea la zborul spre Delhi (via Istanbul). Decolare spre Istanbul la ora 10:15, aterizare în Istanbul la ora 11:35, îmbarcare spre Delhi la ora 19:45. Noaptea o vom petrece la bordul aeronavei.

Ziua 2

Delhi

Dimineța, sosire în Delhi și transfer la hotel pentru cazare și servirea micului dejun. Timp liber pentru odihnă sau vizite în zonă. Seara vă propunem opțional vizionarea spectacolului Zangoora, cel mai mare spectacol în stil Bollywood. Participă peste 60 de artiști, cu efecte de lumini, apă și foc în cea mai mare sală de spectacole din țara (50 €/adult). Cazare la hotel City Park 4* sau similar în Delhi.

Ziua 3

Delhi – Shahjahanabad – New Delhi

Mic dejun la hotel. Tur dedicat orașului Delhi, inima Indiei, cuprinde orașul vechi, Shahjahanabad, și orașul nou, New Delhi. Construcția orașului nou a debutat în anul 1911. Vom admira Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, cu o capacitate de aproximativ 25000 de persoane, construită în secolul al XVII-lea, sub domnia Împaratului Mogul Shah Jahan, cel care a ridicat şi Taj Mahal, Agra şi Fortul Roşu. Vom traversa piața Chandni Chowk, cea mai aglomerata arteră comercială din Delhi și ajungem la Fortul Roşu, reședința mogulilor pană în anul 1857, vizităm apoi impresionantul mormânt al Împaratului Humayun, construit la cererea soției sale de un arhitect persan. Continăm cu Minaretul Qutub, cel mai înalt monument din India și vizităm partea nouă a orașului, New Delhi. Vom admira memorialul Gandhi, dedicat „părintelui națiunii”, Raj Ghat, locul de incinerare al lui Mahatma Ghandhi, Poarta Indiei, monument ridicat pentru cinstirea eroilor căzuți în primul Război Mondial, Palatul Prezidențial. Cazare la hotel în Delhi.

Ziua 4

Delhi – Jaipur

Mic dejun la hotel. Plecare spre Jaipur, supranumit „orașul roz”, situat pe țărmurile deșertice ale Rajasthanului. Orașul pictat în roz a fost construit în anul 1728, de către Maharajahul și astronomul Sawai Jai Singh al II-lea și cuprinde nouă zone de clădiri delimitate de străzi largi, care simbolizează cele nouă diviziuni ale Universului. Inițial culoarea predominantă a orasului a fost gri-deschis, dar în anul 1883 Jaipur a devenit roz, în cinstea vizitei Prințului Albert. Clădirile au fost vopsite în roz, culoarea tradițională de bun venit. Jaipur beneficiază de numeroase muzee, temple, forturi și palate, cu arhitectură impresionantă și grădini frumoase, desprinse parcă din basme. Opțional, seara vă propunem cină cu program de muzică și dans tradițional indian în Complexul Chokhi Dhani, care recreează atmosfera satului tradițional din Rajasthani (27 €/adult). Cazare la hotel Paradise 4* sau similar în Jaipur.

Ziua 5

Jaipur – Orașul Vechi

Mic dejun la hotel. Vizităm fascinantul oraș Jaipur, vom începe cu Fortul Amber, construcția este suberbă, îmbină stilul mogul cu stilul hido-rajput, în exterior predomină piatra de culoare galbenă, de unde și numele de chihlimbar. Urcarea pe dealul unde este situat fortul se face călare pe elefanți. Continuăm cu turul panoramic al orașului, vizităm Palatul Orașului, reședința familiei regale, urmează observatorul maharajahului Jai Singh, Jantar Mantar, ridicat în secolul al XVIII-lea. Urmează vizita la Hawa Mahal (palatul vânturilor), una dintre cele mai frumoase construcții ale orașului, cu peste 500 ferestre, ce permiteau femeilor din familia regală să privească orașul fără a fi observate. Cazare la hotel în Jaipur.

Ziua 6

Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

Mic dejun la hotel. Plecare spre Fatehpur Sikri, „orașul victoriei”, ridicat de Împăratul Mughal Akbar în semn de recunoștință pentru nașterea primului său fiu. Împăratul a venit în Sikri pentru a primi binecuvântarea sfântului musulman, Șeicul Salim Chishti și a numit capitala Fatehpur Sikri. Datorită secetei și revoltelor sociale din nord-vest, Akbar a fost nevoit să abandoneze orasul. Vom vizita Palatul Împăratului, Mormântul lui Shaikh Salim Christi și  Jami Masjid, una dintre cele mai mari și mai frumoase moschei din lume și continăm drumul spre Agra, orașul situat pe malul Râului Yamuna. Cazare la hotel Howard 4* sau similar în Agra.

Ziua 7

Agra – Taj Mahal – Sikandara

Dimineața devreme vom avea parte de o experiență de neuitat, răsărit de soare la Taj Mahal! Monumentul a fost ridicat de Împăratul Shah Jahan în memoria soției sale, Mumtaz Mahal, un simbol al iubirii eterne și al arhitecturii indiene. Mic dejun la hotel, apoi vizităm Fortul Agra, fortăreața din piatra roșie, fosta capitală a Imperiului Mogul din secolul al XVI-lea. Complexul cuprinde numeroase clădiri frumoase, palatele Jahangiri Mahal și Khas Mahal, grădina în stil persan Anguri Bagh, Diwan-i-Am și Diwan-i-Khas, camerele pentru audiențe private, Musamman Burj. Următorul popas va fi la Sikandara, mormântul Împăratului Akbar. Clădirea, în formă de piramidă, este înconjurată de o grădină imensă, cu căprioare sălbatice. Cazare la hotel în Agra.

Ziua 8

Agra – Jhansi – Orchha – Khajuraho

Mic dejun la hotel. Transfer la gară pentru îmbarcarea în trenul Taj Express, pentru direcția Jhansi. În drumul spre Khajuraho vom vizita orașul medieval Orchha, vom admira Fortul Orcha, Jahangir Mahal, templul Ram Raja și Raj Mahal, primul palat construit de Raja Rudra Pratap și terminat de succesorul acestuia, Madhukar Shah. Situl găzduiește palate de o deosebită frumusete. Opțional, seara vă propunem un spectacol de sunet și lumină la Khajuraho (20 €/adult). Cazare la hotel Clarks 4* sau similar în Khajuraho.

Ziua 9

Khajuraho – Templele Kamasutra – Varanasi

Mic dejun la hotel. Vizită la templele din Khajuraho, renumite pentru scenele erotice, din cele 85 de temple, au supraviețuit doar 22. Arhitectura conduce privirea vizitatorului de la nivelul solului spre cerul suprem, Kailash. Templele aparțin diferitelor culturi: cele din vest sunt consacrate zeilor Brahma, Vishnu și Shiva, templele din nord aparțin culturii Vaishnava, iar cele Jainiste se află în partea de sud. Templele sunt construite din pietre sculptate, fără a fi lipite cu mortar  între ele și au fost ridicate în timpul dinastiei Chandella, între anii 950 si 1050, respectând tradiția tantrică. După-amiază transfer la aeroport pentru zborul spre Varanasi, de pe malul Gangelui, orașul sacru al hindușilor. Cazare la hotel Meraden Grand 4* sau similar în Varanasi.

Ziua 10

Varanasi – Sarnath – Delhi

Dimineața devreme ne vom îmbarca pe o croazieră cu barca pe fluviul Gange pentru a vedea ritualurile pentru purificarea sufletului. Întoarcere la hotel pentru servirea micului dejun, plecare în turul orașului Varanasi și vizită în  Sarnath, locul unde Buddha a ținut prima predică. După-amiază, transfer la aeroport pentru zborul spre Delhi. Excursie opțională la Templul Hindus Swaminarayan Akshardham din New Delhi, unul dintre cele mai mari din India și o capodoperă arhitecturală, construit de Pramukh Swami Maharaj. Templul este o vastă mărturie a culturii și tradiției țării, traseul continuă spre Fortul Roșu de pe malul Râului Yamuna , fortăreața din gresie roșie, construită în anul 1648, în timpul domniei Împăratului Shah Jahan Mughal. Vom asista la un spectacol de Sunet și lumină, care povestește istoria orașului, seara se încheie cu cina la renumitul restaurant Chor Bizarre din Delhi (28 €/adult). Cazare la hotel în Delhi.

Ziua 11

Delhi – București

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroportul din Delhi pentru cursa spre Istanbul, decolare la ora 06:45, sosire la 10:45. Opțional puteți vizita centrul vechi al orașului Istanbul. Îmbarcare pe cursa spre București la ora 19:30, sosire la ora 20:55


Comentarii și review-uri