| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Circuit în Portugalia

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 498 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Circuit în Portugalia

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Circuit în Portugalia 2016

Faro – Lisabona – Cascais – Sintra – Nazare – Fatima – Porto – Braga – Coimbra

Plecare 18 iulie 2016 22 august 2016
Tarif adult / circuit 1295,00 € 1295,00 €

 

Ziua 1

București – Faro – Evora

Prezentare pe aeroportul Aeroportul Internaţional Henri Coandă din București pentru îmbarcare pe cursa spre aeroportul din Faro. Îmbarcare în autocar pentru turul orașului Evora, un oraș fascinant, inclus în Patrimoniul UNESCO, un adevărat mozaic cultural. După traversarea Râului Tejo vom putea admira un frumos peisaj mediteranean, cu plantații de viță de vie și măslini. Vom face un tur în centrul vechi, vom vizita Templul Roman al zeiței Diana, Catedrala Romano-Gotică și Biserica Sao Francisco. Cină și cazare la hotel de categoria 4* din Evora.

Ziua 2

Evora  – Lisabona

Mic dejun la hotel. Ne îndreptăm spre Lisabona, capitala Portugaliei, situată pe litoralul Atlanticului, aproape de gura de vărsare a fluviului Tejo în ocean. Istoria orașului Lisabona debutează în urmă cu 300 000 de ani, se spune că ar fost întemeiat de către eroul legendar Ulise. Orașul a fost locuit de fenicieni și disputat apoi, între greci, cartaginezi și romani, când Felicitas Julia devine unul dintre cele mai importante porturi ale imperiului. Urmează o perioadă de peste 400 ani de dominație maură, iar în secolul al XIII-lea devine capitala țării. Cea mai înfloritoare perioadă a Lisabonei a fost între secolele al XV-lea și al XVIII-lea, când exploratorii portughezi navigau în întreaga lume descoperind noi teritorii în America de Sud, Africa şi o nouă rută spre India. Portugalia devenea un mare imperiu colonial cu o puternică flotă. În prezent, Lisabona este una dintre cele mai vizitate capitale europene, un oraș modern, cosmopolit, gazda multor evenimente culturale, o destinație fascinantă. Vom face turul capitalei, vizităm Castelul Sao Jorge, cartierul Alfama, apoi admirăm Mănăstirea Ieronimilor (Jeronimos) și Turnul din Belem. Cină și cazare la hotel de categoria 4* din Lisabona.

Ziua 3

Lisabona – Cascais – Sintra

Mic dejun la hotel. Plecăm spre Sintra,  „orașul palatelor”, pentru a descoperi o destinație romantică, inclusă în Patrimoniul UNESCO. Sintra, fosta reședința de vară a familiei regale portugheze, se află într-o zonă muntoasă, cu vegetație luxuriantă. Vom vizita Palatul Național și vom putea degusta prăjiturica locală “queijada”. Continuăm traseul spre Cabo de Roca, cel mai vestic punct al Europei Continentale, apoi poposim în stațiunea Cascais cu magnifica panoramă a Oceanului Atlantic. Cină și cazare la hotel de categoria 4* din Lisabona.

Ziua 4

Lisabona – Obidos – Nazare – Batalha – Fatima

Mic dejun la hotel. Vizităm orașul medieval Obidos, cu căsuțe tradiționale, albe și cu balcoane din fier forjat. Traseul continuă spre satul pescăresc Nazare, unul dintre cele mai pitorești din zonă, vom putea servi masa de prânz. Vom vizita Batalha construită în secolul al XV-lea, apoi ne îndreptăm spre Fatima, cel mai renumit loc de pelerinaj din Portugalia. Fatima este un loc de pelerinaj pentru credincioșii catolici, renumit pentru aparițiile Fecioarei Maria, “doamna mai strălucitoare decât soarele”, după mărturisirea celor trei copii. Localitatea poartă un nume de origine maură, al unei prințese berbere, care s-a convertit la catolicism înainte de căsătoria cu un conte, la începutul secolului al XI-lea. Cină și cazare la hotel de categoria 4* din Fatima.

Ziua 5

Fatima – Porto

Mic dejun la hotel. Plecare spre orașul Porto, capitala districtului omonim, situat aproape de costa Oceanului Atlantic și la nord de Fluviul Douro (Duero). Porto este al doilea oraș ca mărime și importanță economică din Portugalia, cu o tradiție istorică în construcția de nave, comerț și producția de vinuri. Așezarea are o istorie îndelungată, a fost locuită încă din cele mai vechi timpuri, în timpul dominației romane era numit Portus Cale, toponim din care derivă numele actual al Portugaliei. Această regiune, din jurul orașului Porto a devenit Regatul independent al Portugaliei, care s-a extins de-a lungul secolelor până la frontierele actuale.Vom face turul orașului, vom admira Biserica Sao Francisco, Catedrala din secolul al XII-lea, Palatul Bursei, crama Ferreira. Cină și cazare la hotel de categoria 4* din Porto.

Ziua 6

Porto – Braga – Guimaraes

Mic dejun la hotel. Plecăm către Braga, un oraș situat în nord-vestul țării, între râurile Cavado și Este. Capitala provinciei Minho este renumită pentru istoria îndelungată și pentru numeroasele sale biserici renascentiste, Braga este un oraș universitar, cosmopolit, animat. Orașul a fost fondat în timpul dominației romane cu numele de Bracara Augusta și a servit drept capitală a provinciei Galicia. Ocupația vizigoților și apoi a maurilor au adus decăderea orașului, prosperitatea a revenit odată cu autoritatea ecleziastică instaurată în secolul al XI-lea. Vizităm Sanctuarul Bom Jesus do Monte din secolul al XVIII-lea, biserica se află la periferia orașului, la o altitudine de 1315 metri. Admirăm centrul istoric al orașului și vă sugerăm să vizitați Catedrala ridicată în secolul al XI-lea, arhitectura ei este un amestec de stiluri: romanic, manuelin, gotic și baroc. Continuăm traseul spre Guimarães, orașul supranumit “leagănul națiunii portugheze”, datorită rolului său important în întemeierea și consolidarea statului. Evenimentele politice și militare care au condus la nașterea Portugaliei au luat amploare în Guimarães, în anul 1128, primul rege al Portugaliei, Afonso Henriques, s-a născut și a fost botezat aici. Vom face turul orașului și vom vizita Palatul Ducilor de Braganza, construit în secolul al XV-lea de către Afonso, duce de Braganza și fiu nelegitim al regelui Ioan I. Palatul beneficiază de o amplă colecție de obiecte de artă. Cină și cazare la hotel de categoria 4* din Porto.

Ziua 7

Porto – Coimbra – Toimar – Lisabona

Mic dejun la hotel. Plecăm spre Coimbra, un oraș încărcat de istorie, fostă capitală între secolele al XII-lea și al XIII-lea și al treilea ca mărime și importanță din Portugalia, în prezent. Coimbra este situată pe malurile râului Mondego, zona a fost locuită din perioada preistorică, a fost cucerită de romani, prădată de vizigoți, ocupată de mauri și apoi recucerită de creștini. Orașul a fost fondat de romani, a devenit capitala regatului lui Afonso Henriques după declararea independenței față de Regatul Leonului și a înflorit de-a lungul secolelor. Arhitectura medievală din orașul vechi creionează un aer romantic, cu clădiri clasice, baroce, renascentiste sau manueline și străduțe pitorești. Vom vizita Vechea Catedrală (Sé Velha), cea mai veche din Portugalia, datează din secolul al XII-lea. Construcția cu arhitectură romanică a început după ce Afonso Henriques a devenit rege al Portugaliei și Coimbra a fost aleasă capitală. Admirăm Universitatea, una dintre cele mai vechi din Europa, a fost fondată de regele Dinis în anul 1290 în Lisabona și transferată în Palatul Regal din Coimbra în anul 1537. Universitatea se mândrește cu Biblioteca Joanină, una dintre cele mai valoroase din Europa, decorată în stilul baroc, cu aproximativ 250 000 de volume și manuscrise datând din secolul al XII- lea până în secolul al XIX-lea. Sala dos Capelos găzduiește cele mai importante ceremonii ale Universității, a fost sala tronului din palatul regal. Plecăm spre Tomar, un oraș din districtul Santarem, renumit pentru arhitectura medieval și pentru Convento de Christo, fosta reședință a cavalerilor templieri portughezi. Impunătoarea mănăstire face parte din Patrimoniul UNESCO și îmbină armonios stilurile romanic, gotic, renascentist și manuelin. Edificiul fost construit între anii 1160-1300, din anul 1834 a devenit reședința contelui de Tomar și apoi monument național. Vom face un tur al orașului și vom vizita bisericile Sao Joao Baptista și Santa Maria dos Olivais. Cină și cazare la hotel de categoria 4* din Lisabona.

Ziua 8

Lisabona – București

Mic dejun la hotel. Îmbarcare în autocar pentru transferul la Aeroportul Internațional din Faro, pentru zborul spre Otopeni – Henri Coandă din București.

 


Comentarii și review-uri