| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Circuit în Maramureș

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 6 nopți
  • Preț: 221 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Circuit în Maramureș

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Circuit în Maramureș 2016

Săpânța – Sighetu Marmației – bisericile de lemn – Valea Vaserului

Plecare 20 iunie 2016 11, 25 iulie 2016 8 august 2016 5, 12 septembrie 2016
Tarif adult / circuit 999,00 lei 999,00 lei 999,00 lei 999,00 lei

 

Ziua 1

București – Maramureș

Plecare cu microbuz din capitală în jurul orei 06:30 pe traseul București – Ploiești – Brașov – Sighișoara – Târgu Mureș – Reghin – Dej – Baia Mare. Sosire în Maramureș în jurul orei 18:00, cazare la Hotelul SuperSki 3* din Cavnic sau la Pensiunea La Fontana 4* din Baia Mare.

Ziua 2

Săpânța  – Sighetu Marmației

Mic dejun. Dimineața Plecare spre Săpânța, unde vom vizita Cimitirul Vesel, Casa Memorială a lui Stan Ioan Pătraș, creatorul cimitirului și Mănăstirea Săpânța-Peri. Cimitirul Vesel a devenit atracție turistică datorită picturilor naive, multicolore de pe cruci și versurilor care relatează cu umor câte ceva din viața persoanelor înhumate. Se presupune că sursa a artistului popular, Stan Ioan Pătraș, a fost viziunea dacilor despre moarte. Continuăm turul spre Sighetu Marmației, vom vizita la Memorialul victimelor comunismului și al rezistenței și la Casa memorială Elie Wiesel. Muzeul se află în casa natală a renumitului scriitor, eseist și filozof umanist, distins cu Premiul Nobel pentru Pace, sunt prezentate personalitatea scriitorului și episoade din viața comunității evreiești din Sighet înainte și după Holocaust.

Ziua 3

Sighetu Marmației – bisericile de lemn

Mic dejun. Astăzi vom explora Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației și bisericile de lemn din Șugatag, Hămicești, Desești. Muzeul cuprinde peste 30 de gospodării țărănești, multe având piesele de mobilier originale. Pe lângă casele din zonele Maramureșului istoric sunt reconstruite o locuință ucraineană, una maghiară și două case evreiești. Ansamblul bisericilor de lemn din zona Maramureș reprezintă un tezaur arhitectural unic, ele demonstrează maturitatea artistică a meștesugarilor locali. Opt dintre aceste biserici au fost incluse în Patrimoniul Mondial al UNESCO.

Ziua 4

Bisericile de lemn – Muzeul Țărăncii Române

Mic dejun. Continuăm explorarea bisericilor de lemn din Maramureș, vom vizita: Biserica din Călinești Căeni, Mănăstirea Bârsana, Biserica veche din Bârsana, Biserica din Poienile Izei, Biserica din Ieud. Turul include vizita la Muzeul Țărăncii Române din Dragomirești, care aduce un omagiu femeii maramureşene, prin rolul ei în societate şi familie. Femeia este un stâlp al păstrării credinţei, tradiţiilor şi obiceiurilor populare.

Ziua 5

Plimbare cu Mocănița

Mic dejun. Astăzi vom face o plimbare cu Mocănița pe Valea Vaserului și vom admira peisajele superbe din Parcul Natural Munții Maramureșului. În ciuda vârstei înaintate, trenul cu locomotiva cu aburi transportă agale vagoanele cu lemn și vagoanele cu turiștii fascinați de sălbăticia tulburătoare a locului.

Ziua 6

Breb – Budești – Josani – Susani – Sârbi – Mara

Mic dejun. Astăzi vom explora satul Breb, ne plimbăm pe ulițele satului Budești și vizităm casele vechi de lemn, încă locuite, Biserica din Josani, Biserica din Susani, Ansamblul de arhitectură tehnică populară din Sârbi, vizităm Biserica din Șurdesti și vom întâni meșteri populari din zona Mara-Cosău. La întoarcere vom admira Creasta Cocoșului din Munții Gutâi.

Ziua 7

Breb – Budești – Josani – Susani – Sârbi – Mara

Mic dejun. Îmbarcare în microbuz și plecare din ținutul Maramureșului spre București pe același traseu, sosire în capitală în jurul orei 19:00.

 


Comentarii și review-uri