| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Circuit în Iordania

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 8 nopți
  • Preț: 1015 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 8 nopți în cameră dublă standard (3 nopți în Amman, 2 nopți în Aqaba, 1 noapte la Petra, 1 noapte la Wadi Rum și 1 noapte la M. Moartă); Regim de masă: demipensiune, prânz Marea Moartă de Paște; Bilete de avion București-Amman și retur; Transferuri aeroport–hotel-aeroport; Transport cu autocar cu aer condiționat conform programului; Asistență turistică în limba română; Asigurare medicală de călătorie și storno.

Tariful nu include: Excursii opționale şi intrări la obiective turistice.
Oferta de circuit în Iordania este disponibilă cu plecare din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Circuit în Iordania

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Circuit în Iordania 2018

Amman – Jerash – Betania – Kerak – Aqaba – Wadi Rum – Petra – Aqaba – Madaba – Marea Moartă – Muntele Nebo

 

Plecare 5 aprilie 2018
Tarif sejur / adult 1065,00 €

 


Ziua 1

București – Amman

Prezentare pe aeroportul Bucureşti Otopeni – Henri Coandă la ora 22:30 pentru întâlnirea cu reprezentantul agenţiei şi îmbarcare pe cursa către aeroportul din Amman, cu decolare la ora 00:30.

Ziua 2

Amman – Jerash – Betania

Sosire la Amman la ora locală 03:10, după efectuarea formalităților vamale se face transferul la hotel în Amman. După servirea micului dejun la hotel vom pleca spre Jerash, unul dintre cele mai bine conservate orașe romane din Iordania, populat de peste 6500 ani. Jerash, numit în antichitate Gerasa, a fost un oraș roman grandios, prosper în timpul administrației împăraților romani Traian și Hadrian. Vom admira piața, teatrele, temple, fântâna arteziană și câteva biserici bizantine cu mozaicuri impresionante. Ne îndreptăm apoi spre fortăreața medievală Ajlun (Qalat ar-Rabad) construită de dinastia ayyubidă pe locul unei mănăstiri bizantine, baza militară a sultanului Saladin în timpul Cruciadei din secolul al XII-lea. Opţional se poate face un popas în Betania, locul unde a fost botezat Mântuitorul de către Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, după ultimle descoperiri arheologice. Cină şi cazare la hotelul Tilal Al Madina 4* sau similar din Amman.

Ziua 3

Amman – Kerak – Aqaba

Mic dejun.  Vom explora Amman, capitala Iordaniei, unul dintre cele mai frumoase din lumea arabă și printre cele mai vechi orașe locuite neîntrerupt din lume. Capitala este situată între deșert și Valea Iordanului, un amestec interesant între vechi și nou, cu o istorie milenară, a fost numită de-a lungul secolelor Ain Ghazal, Rabbath Ammon sau Philadelphia. Vom face turul orașului, vom vizita citadela, Amfiteatrul Roman, Templul lui Zeus, Palatul Umayyad, situri din perioada romană şi islamică. Vom trece prin partea modernă a oraşului cu numeroase cafenele şi restaurante, apoi ne vom îndrepta spre Aqaba. Pe traseu vom face o oprire la Kerak, o cetate cruciată impunătoare, construită în secolul al XII-lea pe locul unei vechi citadele nabateene, cu arhitectură tipic militară, a fost în mijlocul disputelor dintre musulmani și cruciați. Continuăm spre Aqaba, un oraș-port iordanian, situat în golful omonim din partea de nord-est a Mării Roșii. Stațiunea beneficiază de numeroase hoteluri, plaje frumoase cu nisip și posibilități de a practica sporturi nautice. Golful Aqaba este unul dintre cele mai faimoase locuri din lume pentru scufundări datorită frumuseții recifelor de corali și viețuitoarelor marine. Cină și cazare la hotelul City Tower 4* sau similar din Aqaba.

Ziua 4

Aqaba

Mic dejun. Zi liberă pentru odihnă, relaxare şi sporturi nautice în Aqaba, sau puteţi opta pentru o croazieră pe Marea Roşie cu masa de prânz inclusă şi posibilitatea de a face snorkeling cu echipamente puse la dispoziţie de oraganizatori. După amiază transfer la Berenice Beach Club pentru masa festivă de Paşte. Cină și cazare la hotel în Aqaba.

Ziua 5

Aqaba – Wadi Rum

Mic dejun. Plecare spre deșertul Wadi Rum (Valea Lunii), peisajele sunt fascinante, cu dune de nisip colorate în roșu, portocaliu, roz și împânzit cu stânci erodate impresionant, adevărate minuni ale naturii. În acest decor s-au turnat pelicule renumite, precum Lawrence al Arabiei și Planeta Roșie. Puteți experinenta o plimbare cu jeep-ul, turul durează aproximativ două ore. Se vizitează Izvoarele lui Lawrence, canionul Khazali unde puteţi vedea inscripţiile tamaide şi podurile din piatră, suspendate. Cină şi cazare în Sand Rose Camp sau similar, complexul de corturi luxoase este realizat în stil beduin cu toate facilităţile unui hotel.

Ziua 6

Wadi Rum – Petra

Mic dejun. Vom explora Petra, cel mai renumit obiectiv turistic al Iordaniei. Petra, capitala nabateenilor până în anul 106 e.n., a fost redescoperit în anul 1812 după o căutare de aproximativ 300 de ani. “Orașul de piatră” este renumit pentru arhitectura aparte, săpat aproape integral în peretele muntelui, vă vor surprinde monumentele și mormintele săpate în stâncă, amfiteatrul și superbele culori ale defileului. La capătul defileului se află ruinele celui mai frumos edificiu al anticului oraș Petra – Al Khazneh (Trezoreria), sculptat în piatră roșie. Vom explora teatrul, templele, cimitirele, altarul și alte construcții monumentale din canion. Siq al-Barid sau „Little Petra” este un sit arheologic situat în nordul Petreo şi a oraşului Wadi Musa de origine nabateeană. Situl este format din trei zone conectate printr-un canion de 450 metri, face parte din Patrimoniul UNESCO. Seara, cazare şi cină la hotelul Al Anbat 3* sau similar din Petra.

Ziua 7

Petra – Marea Moartă

Mic dejun. Plecare spre Marea Moartă, un lac hipersalin situat în depresiunea râului Iordan, la o altitudine de peste 400 metri sub nivelul mării. Marea este alimentată doar de râul Iordan și are o salinitate de aproximativ 34%, de aproape zece ori mai mare ca apa oceanului planetar. Marea Moartă conţine sare bogată în minerale, care îmbunătăţesc circulaţia sângelui, ameliorează disfuncţiile metabolice și reumatismul, afecțiunile dermatologice. Densitatea mare a sării face posibilă plutirea corpului uman în apă fără a înota. Apa bogată în minerale şi nămolul sunt renumite pentru beneficiile aduse sănătăţii. Cină şi cazare la hotelul Grand East 4* sau similar din Sowayma.

Ziua 8

Marea Moartă – Madaba – Muntele Nebo

Mic dejun. Plecăm spre Madaba, oraș situat în zona centrală a Iordaniei, cu o istorie îndelungată, datează încă din Epoca Bronzului. Madaba este renumită pentru mozaicurile realizate în timpul dominației bizantine și Umayyad, vom admira mozaicul din secolul al VI-lea ce acoperă pardoseala bisericii ortodoxe Sfântul Gheorghe. Harta din mozaic a fost descoperită în anul 1896, fiind considerată una dintre cele mai vechi hărți ale Țării Sfinte. Traseul continuă spre Muntele Nebo, care potrivit tradiției iudaice, este muntele de pe care Moise a privit spre Pământul Făgăduinței. Cu o altitudine de 700 metri, deasupra Văii Iordanului, Nebo oferă o priveliște o minunată spre Valea Iordanului, Marea Moartă și Jericho. Cină şi cazare la hotel Tilal Al Madina 4* sau similar din Amman.

Ziua 9

Amman – București

Transfer cu autocarul la aeroportul internațional din Amman în juruil orei locale 01:00 pentru îmbarcarea pe cursa spre București – Otopeni, cu decolare la ora 03:55 şi sosire la ora 06:40.

 


Comentarii și review-uri