Rezultate destinatii

+40 724 251 525 · +40 341 414 777
+40 724 251 525 · +40 341 414 777
Menu
 
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania

Circuit în Iordania

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 982 €

  * Tariful afișat poate fi mai mic datorită reducerilor de ultim moment.
  Apasă butonul "Verifică tariful actual!" pentru a primi oferta actualizată.

Circuit în Iordania 2016
Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard (3 nopți în Amman, 2 nopți în Aqaba, 1 noapte la Petra și 1 noapte în Dissi Campsite); Regim de masă: demipensiune, prânz Marea Moartă de Paște; Bilete de avion București – Aqaba și retur; Transferuri aeroport–hotel-aeroport; Transport cu autocar cu aer condiționat conform programului; Asistență turistică în limba română; Vizitele menționate în program.
Tariful nu include: Excursii opționale; Asigurare medicală de călătorie și storno.
Oferta de circuit în Iordania este disponibilă cu plecare din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Aqaba – Betania – Marea Moartă – Amman – Umm Qais – Jerash – Madaba – Kerak – Petra – Wadi Rum

Plecare 30 aprilie 2016
Tarif sejur / adult 982,00 €

 

Ziua 1

București – Aqaba

Plecare de pe aeroportul Otopeni către Aqaba, sosire în aeroportul iordanian. După efectuarea formalităților cu viza turistică, transfer la hotel. Zi liberă pentru odihnă și relaxare în Aqaba, orașul-port iordanian, situat în Golful Aqaba din partea de nord-est a Mării Roșii, între Peninsula Sinai și Peninsula Arabică. Portul Aqaba se află în sudul extrem al Regatului Hașemit al Iordaniei, stațiunea beneficiază de numeroase hoteluri moderne, plaje frumoase cu nisip și posibilități de a practica sporturi nautice. Golful Aqaba este unul dintre cele mai faimoase locuri din lume pentru scufundări datorită frumuseții recifelor de corali și viețuitoarelor marine. Cină și și cazare la hotelul Marina Plaza Tala Bay 4* de lângă Aqaba.

Ziua 2

Aqaba – Betania – Marea Moartă – Amman

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Wadi Araba, de-a lungul litoralului Mării Moarte, vom vizita Betania, locul unde a fost botezat Mântuitorul de către Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului. Plecare spre Marea Moartă, un lac hipersalin situat în depresiunea râului Iordan, la o altitudine de peste 400 metri sub nivelul mării. Marea este alimentată doar de râul Iordan și are o salinitate de aproximativ 34%, de aproape zece ori mai mare ca apa oceanului planetar. Marea Moartă conţine sare bogată în minerale, care îmbunătăţesc circulaţia sângelui, ameliorează disfuncţiile metabolice și reumatismul, afecțiunile dermatologice. Densitatea mare a sării face posibilă plutirea corpului uman în apă fără a înota. Cină și cazare la hotelul Amman West 4* din Amman.

Ziua 3

Amman – Umm Qais – Anjara – Jerash

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Umm Qais, oraș situat în partea de nord a țării, în vecinătatea sitului antic Gadara. Orașul antic, numit și Antiochia a avut un rol cultural important în zonă în perioada greco-romană. În Gadara s-au născut și au trăit poeți și filozofi remarcabili, printre care Theodorus, fondatorul școlii de retorică din Roma antică. Veți putea admira regiunea biblică Golan și lacul Tiberius. Vizităm Anjara, loc de pelerinaj recunoscut de Vatican. Biserica Sfânta Maria din Munte este o peșteră venerată datorită  faptului că aici au înnoptat Iisus și Maica Domnului în timpul călătoriilor lor. Continuăm turul spre Jerash, unul dintre cele mai bine conservate orașe romane din Iordania, populat de peste 6500 ani. Jerash, numit în antichitate Gerasa, a fost un oraș roman grandios, prosper în timpul administrației împăraților romani Traian și Hadrian. Vom admira piața, teatrele, temple, fântâna arteziană și câteva biserici bizantine cu mozaicuri impresionante. Ne îndreptăm apoi spre fortăreața medievală Ajlun (Qalat ar-Rabad) construită de dinastia ayyubidă pe locul unei mănăstiri bizantine, baza militară a sultanului Saladin în timpul Cruciadei din secolul al XII-lea. Cină și cazare la hotel în Amman.

Ziua 4

Amman

Mic dejun. Vom explora Amman, capitala Iordaniei, unul dintre cele mai frumoase din lumea arabă și printre cele mai vechi orașe locuite neîntrerupt din lume. Capitala este situată între deșert și Valea Iordanului, un amestec interesant între vechi și nou, cu o istorie milenară. Vom face turul orașului și vom vizita citadela, Amfiteatrul Roman și vom admira impresionanta moschee a Regelui Abdullah I. Timp liber pentru relaxare sau shopping în piețele tradiționale, apoi continuăm explorarea zonei din estul capitalei unde romanii au construit fortificații pe zona de frontieră. Vom vizita trei fortărețe din deșert, cea mai renumită fiind Qasr al-Azraq construită din bazalt negru. Cină și cazare la hotel în Amman.

Ziua 5

Amman – Madaba – Nebo – Kerak – Petra

Mic dejun. Plecăm spre Madaba, oraș situat în zona centrală a Iordaniei, cu o istorie îndelungată, datează încă din Epoca Bronzului. Madaba este renumită pentru mozaicurile realizate în timpul dominației bizantine și Umayyad, vom admira mozaicul din secolul al VI-lea ce acoperă pardoseala bisericii ortodoxe Sfântul Gheorghe. Harta din mozaic a fost descoperită în anul 1896, fiind considerată una dintre cele mai vechi hărți ale Țării Sfinte. Traseul continuă spre Muntele Nebo, care potrivit tradiției iudaice, este muntele de pe care Moise a privit spre Pământul Făgăduinței. Cu o altitudine de 700 metri, deasupra Văii Iordanului, Nebo oferă o priveliște o minunată spre Valea Iordanului, Marea Moartă și Jericho. Continuăm traseul spre Mukawir, pe una dintre coline se află ruinele unui palat al regelui Irod, vom vizita situl apoi ne îndreptăm spre Castelul Kerak, o cetate cruciată impunătoare. Cetatea a fost construită în secolul al XII-lea pe locul unei vechi citadele nabateene, cu arhitectură tipic militară, a fost în mijlocul disputelor dintre musulmani și cruciați. Cină și cazare la hotelul Petra Panorama 4* din Petra.

Ziua 6

Petra – Wadi Rum

Mic dejun. Vom explora Petra, cel mai renumit obiectiv turistic al Iordaniei. Petra, capitala nabateenilor până în anul 106 e.n., a fost redescoperit în anul 1812 după o căutare de aproximativ 300 de ani. “Orașul de piatră” este renumit pentru arhitectura aparte, săpat aproape integral în peretele muntelui, vă vor surprinde monumentele și mormintele săpate în stâncă, amfiteatrul și superbele culori ale defileului. La capătul defileului se află ruinele celui mai frumos edificiu al anticului oraș Petra – Al Khazneh (Trezoreria), sculptat în piatră roșie. Vom explora teatrul, templele, cimitirele, altarul și alte construcții monumentale din canion. Continuăm traseul spre deșertul Wadi Rum (Valea Lunii), peisajele sunt fascinante, cu dune de nisip colorate în roșu, portocaliu, roz și împânzit cu stânci erodate impresionant, adevărate minuni ale naturii. În acest decor s-au turnat pelicule renumite, precum Lawrence al Arabiei și Planeta Roșie. Explorăm deșertul într-un safari jeep tour de 2 ore, apoi vom servi cina și vom petrece în stilul beduinilor. Cazare în Dissi Campsite din Wadi Rum.

Ziua 7

Aqaba

Mic dejun. Transfer în Aqaba, timp liber pentru plimbări, relaxare sau shopping în stațiunea Aqaba. Pasionații de sporturi nautice pot profita din plin de această ocazie. Cină și cazare la hotel în Aqaba.

Ziua 8

Aqaba – București

Mic dejun. Transfer cu autocarul la aeroportul internațional King Hussein din Aqaba pentru îmbarcarea pe cursa Tarom spre București – Otopeni.

 


Comentariile si review-urile turiștilor