Rezultate destinatii

+40 724 251 525 · +40 341 414 777
+40 724 251 525 · +40 341 414 777
Menu
 
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania
 • circuit iordania

Circuit în Iordania

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 982 €

  * Tariful afișat poate fi mai mic datorită reducerilor de ultim moment.
  Apasă butonul "Verifică tariful actual!" pentru a primi oferta actualizată.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Aqaba – Betania – Marea Moartă – Amman – Umm Qais – Jerash – Madaba – Kerak – Petra – Wadi Rum

Plecare 30 aprilie 2016
Tarif sejur / adult 982,00 €

 

Amman

Sosire la Amman la ora locală 03:10, după efectuarea formalităților vamale se face transferul la hotelul Tilal Al Madina 4* sau similar din Amman. După servirea micului dejun la hotel vom pleca spre Jerash, unul dintre cele mai bine conservate orașe romane din Iordania, populat de peste 6500 ani. Jerash, numit în antichitate Gerasa, a fost un oraș roman grandios, prosper în timpul administrației împăraților romani Traian și Hadrian. Vom admira piața, teatrele, temple, fântâna arteziană și câteva biserici bizantine cu mozaicuri impresionante. Ne îndreptăm apoi spre fortăreața medievală Ajlun (Qalat ar-Rabad) construită de dinastia ayyubidă pe locul unei mănăstiri bizantine, baza militară a sultanului Saladin în timpul Cruciadei din secolul al XII-lea. Opţional se poate face un popas în Betania, locul unde a fost botezat Mântuitorul de către Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, după ultimle descoperiri arheologice. Cină şi cazare la hotel în Ammam.

Ziua 1

București – Amman

Prezentare pe aeroportul Otopeni – Henri Coandă la ora 22:30 pentru întâlnirea cu reprezentantul agenţiei şi îmbarcare pe cursa către aeroportul din Amman, cu decolare la ora 00:30.

Ziua 2
Ziua 3

Amman – Kerak – Aqaba

Mic dejun.  Vom explora Amman, capitala Iordaniei, unul dintre cele mai frumoase din lumea arabă și printre cele mai vechi orașe locuite neîntrerupt din lume. Capitala este situată între deșert și Valea Iordanului, un amestec interesant între vechi și nou, cu o istorie milenară. Vom face turul orașului și vom vizita citadela, Amfiteatrul Roman, Templul lui Zeus,  și vom admira impresionanta moschee a Regelui Abdullah I. Timp liber pentru relaxare sau shopping în piețele tradiționale, apoi continuăm explorarea zonei din estul capitalei unde romanii au construit fortificații pe zona de frontieră. Vom vizita trei fortărețe din deșert, cea mai renumită fiind Qasr al-Azraq construită din bazalt negru. Cină și cazare la hotel în Amman.Cină și cazare la hotel în Amman.

Ziua 4

Amman

Mic dejun. Vom explora Amman, capitala Iordaniei, unul dintre cele mai frumoase din lumea arabă și printre cele mai vechi orașe locuite neîntrerupt din lume. Capitala este situată între deșert și Valea Iordanului, un amestec interesant între vechi și nou, cu o istorie milenară. Vom face turul orașului și vom vizita citadela, Amfiteatrul Roman și vom admira impresionanta moschee a Regelui Abdullah I. Timp liber pentru relaxare sau shopping în piețele tradiționale, apoi continuăm explorarea zonei din estul capitalei unde romanii au construit fortificații pe zona de frontieră. Vom vizita trei fortărețe din deșert, cea mai renumită fiind Qasr al-Azraq construită din bazalt negru. Cină și cazare la hotel în Amman.

Ziua 5

Amman – Madaba – Nebo – Kerak – Petra

Mic dejun. Plecăm spre Madaba, oraș situat în zona centrală a Iordaniei, cu o istorie îndelungată, datează încă din Epoca Bronzului. Madaba este renumită pentru mozaicurile realizate în timpul dominației bizantine și Umayyad, vom admira mozaicul din secolul al VI-lea ce acoperă pardoseala bisericii ortodoxe Sfântul Gheorghe. Harta din mozaic a fost descoperită în anul 1896, fiind considerată una dintre cele mai vechi hărți ale Țării Sfinte. Traseul continuă spre Muntele Nebo, care potrivit tradiției iudaice, este muntele de pe care Moise a privit spre Pământul Făgăduinței. Cu o altitudine de 700 metri, deasupra Văii Iordanului, Nebo oferă o priveliște o minunată spre Valea Iordanului, Marea Moartă și Jericho. Continuăm traseul spre Mukawir, pe una dintre coline se află ruinele unui palat al regelui Irod, vom vizita situl apoi ne îndreptăm spre Castelul Kerak, o cetate cruciată impunătoare. Cetatea a fost construită în secolul al XII-lea pe locul unei vechi citadele nabateene, cu arhitectură tipic militară, a fost în mijlocul disputelor dintre musulmani și cruciați. Cină și cazare la hotelul Petra Panorama 4* din Petra.

Ziua 6

Petra – Wadi Rum

Mic dejun. Vom explora Petra, cel mai renumit obiectiv turistic al Iordaniei. Petra, capitala nabateenilor până în anul 106 e.n., a fost redescoperit în anul 1812 după o căutare de aproximativ 300 de ani. “Orașul de piatră” este renumit pentru arhitectura aparte, săpat aproape integral în peretele muntelui, vă vor surprinde monumentele și mormintele săpate în stâncă, amfiteatrul și superbele culori ale defileului. La capătul defileului se află ruinele celui mai frumos edificiu al anticului oraș Petra – Al Khazneh (Trezoreria), sculptat în piatră roșie. Vom explora teatrul, templele, cimitirele, altarul și alte construcții monumentale din canion. Continuăm traseul spre deșertul Wadi Rum (Valea Lunii), peisajele sunt fascinante, cu dune de nisip colorate în roșu, portocaliu, roz și împânzit cu stânci erodate impresionant, adevărate minuni ale naturii. În acest decor s-au turnat pelicule renumite, precum Lawrence al Arabiei și Planeta Roșie. Explorăm deșertul într-un safari jeep tour de 2 ore, apoi vom servi cina și vom petrece în stilul beduinilor. Cazare în Dissi Campsite din Wadi Rum.

Ziua 7

Aqaba

Mic dejun. Transfer în Aqaba, timp liber pentru plimbări, relaxare sau shopping în stațiunea Aqaba. Pasionații de sporturi nautice pot profita din plin de această ocazie. Cină și cazare la hotel în Aqaba.

Ziua 8

Aqaba – București

Mic dejun. Transfer cu autocarul la aeroportul internațional King Hussein din Aqaba pentru îmbarcarea pe cursa Tarom spre București – Otopeni.

 


Comentarii și review-uri