| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Circuit Croația & Muntenegru

  • Destinația: Circuite, Circuite cu avionul
  • Durată sejur: 8 nopți
  • Preț: 899 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 8 nopți în cameră dublă; Regim de masă: mic dejun; Transport cu autocar și transferuri conform programului; Bilete de avion Otopeni–Zagreb/Podgorica–Otopeni (via Belgrad); Taxe de aeroport; Vizite conform programului (tururi în Zagreb, Zadar, Trogir, Split, Dubrovnik); Asigurare medicală de călătorie și storno; Asistență turistică.

Tariful nu include: Excursii opționale și intrări la obiective turistice; Taxe de stațiune.
Oferta este valabilă cu plecare din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Circuit Croația & Muntenegru

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Circuit Croația & Muntenegru – farmecul Mării Adriatice 2019

Zagreb – Parcul Plitvice – Zadar – Sibenik – Parcul Krka – Trogir – Split – Ston – Dubrovnik – Becici – Parcul Durmitor – Skadar – Golful Kotor

Plecare 5 septembrie 2019
Tarif adult / circuit 899,00 €

 

Ziua 1

București – Zagreb

Întâlnire în aeroportul București Otopeni-Henri Coandă cu însoțitorul de grup, îmbarcare pe cursa spre Zagreb via Belgrad. Sosire în aeroportul din Zagreb, transfer și cazare la Hotelul I 3* sau similar.

Ziua 2

Zagreb

Mic dejun la hotel. Turul orașului Zagreb, capitala Croaţiei, situat pe cursul râului Sava, pe versantul sudic al muntelui Medvednica. Oraşul este o destinaţie fermecătoare, centrul cultural, politic şi economic al ţării. Zona a fost locuită din cele mai vechi timpuri, dovezile arheologice indică faptul că aici s-au aşezat ilirii, urmaţi de celţi, romani şi slavi. Vom putea admira Biserica Sfântul Mark ridicată în secolul al XIII-lea în stil romanic şi reconstruită un secol mai târziu în stil gotic și Piața Sfântul Mark, Catedrala dedicată Fecioarei Maria şi regilor Ștefan I și Ladislau I, construită în secolul al XIII-lea în stil neogotic, Poarta de Piatră cu icoana Fecioarei Maria, protectoarea orașului. După-amiază timp liber pentru plimbări și cumpărături, cazare la hotel în Zagreb.

Ziua 3

Zagreb – Parcul Național Plitvice – Zadar – Sibenik

Mic dejun la hotel. Plecare spre Parcul Național Plitvice care surprinde vizitatorii prin spectacolul natural al lacurilor, cascadelor și pădurii. Fermecătorul parc este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, vom face un tur cu ghid local. După-amiază plecare spre Zadar, oraș cu istorie milenară, a fost cunoscut încă din antichitate ca o așezare a ilirilor, un important port și centru comercial al Mării Adriatice, pentru greci, fenicieni, romani, bizantini. Zadar beneficiază de biective turistice impresionante: Biserica Sfântul Donat, Catedrala Sfânta Anastasia, Mănăstirea Sfânta Maria, Piața celor cinci fântâni, Forumul, vechea stradă Kalelarga, zidurile medievale și porțile orașului, promenada. Plecare spre Sibenik și cazare la Hotel Amadria Park Jakov 4* sau similar.

Ziua 4

Sibenik – Parcul Național Krka – Trogir – Split

Mic dejun la hotel. Plecare spre Parcul Național Krka situat pe cursul râului Krka, vom explora pădurea, peisajele carstice și Skradinski Buk, una dintre cele mai frumoase cascade din Croația. Ne îndreptăm spre Trogir, orașul situat în golful Kastelanski, partea veche a orașului se află pe insula Ciovo legată printr-un pod de piatră de partea sa continentală. Trogir beneficiază de o viață culturală captivantă și de o istorie îndelungată, a fost fondat de marinarii greci sub numele de  Tragurion. Centrul vechi al orașului este înconjurat de ziduri de apărare și include clădiri medievale gotice de o rară frumusețe: Catedrala Sfântul Lovre, Castelul Kamerlengo, Palatul Cipiko, Primăria, Biserica Sfântul Petar, porțile orașului. După-amiază vom vizita orașul Split considerat cel mai important port și oraș din Dalmaţia, cu peste 1700 de ani de existenţă. Istoria orașului începe în anul 293 e.n., când împăratul roman Dioclețian a demarat construcția palatului, reședința sa după retragerea din viața politică. Centrul istoric face parte din patrimoniul UNESCO, cele mai reprezentative obiective turistice fiind ruinele palatului lui Diocleţian, Templul lui Jupiter, Catedrala Sfântul Duje și turnul cu clopot, porțile orașului și piețele. Cazare la Hotel Katarina 4* din Dugopolje sau similar.

Ziua 5

Split – Ston – Dubrovnik

Mic dejun la hotel. Astăzi ne vom îndrepta spre Ston, unul dintre cele mai pitorești golfuri din Marea Adriatică, vom vizita ferma de stridii și ne vom plimba cu barca. Continuăm turul spre Dubrovnik, un oraș-port încântător din partea de sud a Dalmației, cu o istorie captivantă, format prin contopirea celor două orașe medievale Raguza și Dubrava. Dubrovnik este o exclavă croată înconjurată Bosnia & Herțegovina. Orașul-stat a jucat un rol important în istoria medievală fiind punctul de plecare al Cruciadelor, o cetate liberă, impenetrabilă în calea otomanilor și un important nod comercial, ce rivaliza cu Veneția. Timp liber pentru explorarea orașului, cazare la Hotelul Tirena Sunny by Valamar 3* sau similar din Dubrovnik .

Ziua 6

Dubrovnik – Becici

Mic dejun la hotel. Vom face un tur în Dubrovnik cu ghid local. Orașul vechi, apărat de ziduri albe de piatră, este inclus în patrimoniul UNESCO și adăpostește clădiri de o valoare inestimabilă. Merită admirate: Palatul Rectorului, Fântâna Onofrio, Biserica Sfântul Blaise, Biserica Sfântul Saviour și Catedrala. Vom face o plimbare pe Stradun, strada principală din centrul vechi, ce definește cel mai bine atmosfera orașului. Plecare spre Muntenegru, cazare la Hotelul Harmonia 4* sau similar din Bečići.

Ziua 7

Becici – Parcul Național Durmitor

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru relaxare în Bečići, stațiunea situată la 3 km distanță de Budva, care beneficiază de atmosferă liniștită, de plajă frumoasă cu nisip, de apele cristaline și de intrare lină în mare. Orășelul este cochet, cu hoteluri moderne, cu numeroase cafenele și restaurante, pasionații pot practica sporturi acvatice. Vă propunem excursia opțională în Canionul Tara din Parcul Național Durmitor. Râul Tara a sculptat forme de relief spectaculoase pe o lungime de 80 km și cu diferența de nivel de 1300 metri, canionul este cel mai spectaculos monument al naturii din Muntenegru. Turiștii au posibilitatea de a practica rafting pe un traseul spectaculos cu o lungime de 16 km. Cazare la hotel în Becici.

Ziua 8

Becici – Albania

Mic dejun la hotel. Vă propunem excursia opțională în Albania, care vă oferă posibilitatea de a descoperi o țară cu vechi tradiții, un mod de viață patriarhal și cu influențe musulmane. Vom traversa râul Bojana (Buna), granița naturală între cele două țări și ne îndreptăm spre Shkodër (Skadar), orașul de pe malul lacului omonim, unul dintre cele mai mari și mai vechi din ţară. Orașul a fost un important centru cultural și economic încă din Antichitate, sub numele de Scodra, fosta capitală a Iliriei. Vom face turul orașului, apoi vom vizita Catedrala Sfântul Ștefan construită în secolul al XIX-lea și Moscheea Ebu Beker. Turul continuă cu Ulcinj din Muntenegru, cunoscut în Evul Mediu ca loc de întâlnire al piraților, orașul deține un centru vechi foarte bine conservat și o plajă cu lungimea de 12 km. Cazare la hotel în Becici.

Ziua 9

Becici – Podgorica – București

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plimbări sau vă propunem excursia opțională pe țărmul Golfului Kotor (Boka Kotorska). Orașul Kotor situat pe țărmul pitoresc al golfului omonim, cu arhitectură cu influență venețiană. Imaginea este copleșitoare, munții semeți par că se prăvălesc în marea ce a sculptat cu măiestrie în uscat, creând un golful. Vechiul port este înconjurat de un zid de apărare impresionant, ridicat în timpul administației Republicii Venețiene și inclus în patrimoniul UNESCO. Centrul vechi din Kotor este bine conservat, cu clădiri din perioada secolelor al XII-lea și al XIV-lea. Turul pietonal din Kotor cuprinde Stari Grad (orașul vechi) cu cele trei porți, Piața Armelor, Biserica Sfântul Trifon, dedicată protectorului orașului, Bazilica Sfântul Luca și Biserica ortodoxă Sfântul Nicolae. Transfer la hotel pentru preluarea bagajelor și apoi transfer la aeroportul din Podgorica pentru îmbarcarea pe cursa spre București via Belgrad.

 


Comentarii și review-uri