| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Circuit Croația & Muntenegru

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 749 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă la hoteluri de 4*; Regim de masă: demipensiune; Transport cu autocar și transferuri conform programului; Bilete de avion OTP-SPU și TIV-OTP; Taxe de aeroport; Vizite conform programului (tururi în Kotor, Dubrovnik și Split); Asigurare medicală de călătorie și storno; Asistență turistică.

Tariful nu include: Excursii opționale și intrări la obiective turistice.
Oferta specială este valabilă în limita disponibilităţii. Tariful pentru circuit Circuit Croația & Muntenegru este valabil cu plecare din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Circuit Croația & Muntenegru

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Circuit Croația & Muntenegru 2018

Tivat – Kotor – Budva – Tara – Skadar – Ulcinj – Dubrovnik – Hvar – Mostar – Krka – Sibenik – Split

Plecare 7 septembrie 2018
Tarif adult / circuit 749,00 €

 

Ziua 1

București – Split – Sibenik

Întâlnire în aeroportul Otopeni-Henri Coandă cu însoțitorul de grup, îmbarcare pe cursa spre aeroportul Split din Croația. Transfer spre orașul Split, unde vom face turul orașului. Split este considerat cel mai important port și oraș din Dalmaţia, cu peste 1700 de ani de existenţă. Istoria orașului începe în anul 293 e.n., când împăratul roman Dioclețian a demarat construcția palatului, reședința sa după retragerea din viața politică. Imensa construcție a fost finalizată în secolul al VII-lea, o parte din locuitorii vechii cetăți Salona s-au refugiat în fortăreață datorită invaziei barbarilor. Centrul istoric al orașului face parte din patrimoniul UNESCO, vom putea admira ruinele palatului lui Diocleţian, templul lui Jupiter, Piața Peristil, Catedrala și turnul cu clopot. Cină și cazare în Sibenik, la complexul Amadria Park 4* sau similar.

Ziua 2

Split – Parcul Național Krka – Trogir – Sibenik

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plajă și relaxare sau excursie opțională în Parcul Național Krka. Excursia debutează cu turul panoramic al orașului Sibenik situat într-un golf, lângă gurile de vărsare ale râului Krka. Oraşul vechi beneficiază de case înalte de piatră, superbe construcții vechi, cu influențe venețiene, biserici, fortărețe, străduţe înguste apărate de zidurile medievale. Continuăm itinerariul spre Parcul Național Krka, unde vom putea admira impresionantele cascade ale râului Krka, spectacole naturale impresionante, fauna și flora mediteraneană. Itinerariul constinuă cu o vizită în Trogir, orașul de pe malul golfului Kastelanski, partea veche se află pe insula Ciovo legată printr-un pod de piatră de partea sa continentală. Trogir beneficiază de o viață culturală captivantă și de o istorie îndelungată, vom putea admira situl elen Tragurion, orașul vechi apărat de zidurile medievale, Catedrala, Palatul Cipiko, Loggia cu Turnul cu ceas, Mănăstirea Benedictină. Cină și cazare în Sibenik, la Complexul Amadria Park 4* sau similar.

Ziua 3

Split – Mostar

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plajă și relaxare sau excursie opțională în Mostar și pelerinaj la Medjugorje. Mostar este un oraș din Bosnia și Herțegovina, cu arhitectură frumoasă, cu influențe otomane, o destinație cosmopolită, multietnică și foarte animată. Simbolul orașului este podul Stari Most de pe râul Neretva, construit din ordinul sultanului Soliman Magnificul în secolul al XVI-lea. Podul și o parte semnificativă a orașului a fost reconstruită în urma distrugerilor provocate de războiul dintre anii 1992-1995, care a dus la destrămarea Iugoslaviei. Cină și cazare în Sibenik, la Complexul Amadria Park 4* sau similar.

Ziua 4

Split – Insula Hvar

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plajă și relaxare sau opțional croazieră spre Insula Hvar, pe traseu vom putea admira peștera albastră. Hvar este beneficiază de plaje spectaculoase, câmpuri nesfârșite de lavandă și podgorii. Hvar este cel mai important oraș al insulei, așezat într-un golf pitoresc, a fost fondat în secolul al XIII-lea și se mândrește cu palate și biserici frumoase, fortul Spanjola ridicat în secolul al XIII-lea, în timpul administrației venețiene, cu străduțe vechi din piatră cu cafenele și baruri cochete. În Hvar vom vizita clădirea Arsenal care adăpostește teatrul construit în anul 1612, Piața Centrală cu Catedrala și Mănăstirea Franciscană din secolul al XV-lea. Timp liber pentru plimbare și shopping în Hvar. Cină și cazare în Sibenik, la Complexul Amadria Park 4* sau similar.

Ziua 5

Split – Dubrovnik – Budva

Mic dejun la hotel. Astăzi ne vom îndrepta spre Dubrovnik, un oraș-port încântător din partea de sud a Dalmației, cu o istorie captivantă, format prin contopirea celor două orașe medievale Raguza și Dubrava. Dubrovnik este o exclavă croată înconjurată Bosnia & Herțegovina. Fortăreața Raguza era separată de cetatea slavă Dubrava printr-o strâmtoare acoperită cu pământ în perioada medievală. Orașul-stat a jucat un rol important în istoria medievală fiind punctul de plecare al Cruciadelor, o cetate liberă, impenetrabilă în calea otomanilor și un important nod comercial, ce rivaliza cu Veneția. Orașul vechi, apărat de ziduri albe de piatră, este inclus în patrimoniul UNESCO și adăpostește clădiri de o valoare inestimabilă. Vom admira Palatul Rectorului, Fântâna Onofrio, Biserica Sfântul Blaise, Biserica Sfântul Saviour și Catedrala, ne îndreptăm spre strada din centrul vechi, Stradun, care definește cel mai bine atmosfera orașului, iar vizitatorii au la dispoziție Muzeul de Etnografie, Muzeul Cultural și Istoric pentru o imagine amplă a trecutului și tradițiilor croate. Transfer către Budva, cină și cazare la hotelul Slovenska Plaza 4* sau similar.

Ziua 6

Budva – Skadar – Ulcinj

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru relaxare în Budva sau excursie opțională în Albania. Budva, orașul situat pe Budvanska Rivijera, la poalele munţilor Lovćen şi Paštrovići, este cea mai renumită staţiune de coastă din Muntenegru. Budva pune la dispoziţia oaspeţilor arhitectura mediteraneană, litoralul spectaculos, cu apa limpede a mării şi ţărmul dantelat cu plaje frumoase, peisaje pitoreşti, cu livezi nesfârşite de citrice şi măslini, păduri de brazi, peste 200 zile însorite pe an. Cu o vechime de 3500 ani, Budva este considerat unul dintre cele mai vechi oraşe de pe ţărmul Mării Adriatice, zona a fost locuită încă din secolul al V-lea î.e.n. Merită vizitate: citadela din Budva şi centrul vechi (Sveti Grad), Muzeul Etnografic, insulele Sfântul Stefan şi Sfântul Nikola. Excursia din Albania vă oferă posibilitatea de a descoperi o țară cu vechi tradiții, un mod de viață patriarhal și cu influențe musulmane. Vom traversa râul Bojana (Buna), granița naturală între cele două țări și ne îndreptăm spre Shkodër (Skadar), orașul de pe malul lacului omonim, unul dintre cele mai mari și mai vechi din ţară. Orașul a fost un important centru cultural și economic încă din Antichitate, sub numele de Scodra, fosta capitală a Iliriei. Vom face turul orașului, apoi vom vizita Catedrala Sfântul Ștefan construită în secolul al XIX-lea și Moscheea Ebu Beker. Urmează Ulcinj din Muntenegru, cunoscut în Evul Mediu ca loc de întâlnire al piraților,  orașul deține un centru vechi foarte bine conservat și o plajă cu lungimea de 12 km. Transfer de-a lungul coastei în Budva pentru cină și cazare la Hotelul Slovenska Plaza 4* sau similar.

Ziua 7

Budva – Parcul Național Durmitor

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru relaxare în Budva, oraşul Budva care îşi întâmpină fiecare oaspete cu o provocare: pentru pasionaţii de istorie, pentru iubitorii de natură, mare, soare şi sporturi nautice, pentru petrecăreţi şi gurmanzi.  Excursia opțională în Canionul Tara din Parcul Național Durmitor include masa de prânz. Râul Tara a sculptat forme de relief spectaculoase pe o lungime de 80 km și cu diferența de nivel de 1300 metri, canionul este cel mai spectaculos monument al naturii din Muntenegru. Turiștii au posibilitatea de a practica rafting pe un traseul spectaculos cu o lungime de 16 km. Cină și cazare la Hotelul Slovenska Plaza 4* sau similar din Budva.

Ziua 8

Budva – Kotor – Tivat – București

Mic dejun la hotel. Transfer spre orașul Kotor situat pe țărmul pitoresc al golfului omonim, cu arhitectură cu influență venețiană. Imaginea este copleșitoare, munții semeți par că se prăvălesc în marea ce a sculptat cu măiestrie în uscat, creând un golf lung, Boka Kotorska, cum îi spun localnicii. Vechiul port la Mediterană este înconjurat de un zid de apărare impresionant, ridicat în timpul administației Republicii Venețiene și inclus în patrimoniul UNESCO. Centrul vechi din Kotor este bine conservat, cu clădiri din perioada secolelor al XII-lea și al XIV-lea. Turul pietonal din Kotor cuprinde Stari Grad (orașul vechi) cu cele trei porți, Piața Armelor, Biserica Sfântul Nicolae și Bazilica Sfântul Luca. În piațeta Sfântului Luca sunt două biserici: impresionanta biserică Ortodoxă a Sfântului Nicolae construită la începutul secolului al XX-lea pe locul unei vechi mănăstiri și basilica Sfântului Luca, construită în secolul al XII-lea. În bazilica romano-bizantină au fost păstrate frescele originale și are particularitate inedită, are două altare, unul catolic și unul ortodox. Timp liber pentru plimbare în zona de promenadă, apoi transfer către aeroportul din Tivat pentru îmbarcarea pe cursa spre București.

 


Comentarii și review-uri