| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Cappadocia, ținutul dervișilor rotitori

  • Destinația: în curând
  • Durată sejur: 7 nopți
  • Preț: 535 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Cappadocia, ținutul dervișilor rotitori 2016
Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă la hoteluri de 4* (4 nopți în Antalya și 3 nopți în Cappadocia); Regim de masă: all inclusive în Antalya și demipensiune în Cappadocia; Bilete de avion București-Antalya și retur; Taxe de aeroport; Transferuri aeroport–hotel-aeroport și transport cu autocar cu aer condiționat; Vizitele menționate în program; Asigurare medicală de călătorie și storno; Ghid însoțitor și asistență turistică.
Tariful nu include: Excursii opționale, intrări la obiectivele turistice; Bacșișuri pentru ghizi locali.
Oferta este disponibilă cu plecări din: București, Cluj-Napoca și Iași. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Cappadocia, ținutul dervișilor rotitori

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Antalya – Konya – Kaymakli – Valea Devrent – Avanos – Kizilirmak – Valea Călugărilor – Valea Roșie – Cavusin – Catalkaya – Guvercinlik – Cascada Karpuzkaldiran

Plecare 2, 9, 16, 23, 30 mai 2016 11, 19, 25 iunie 2016 3, 9 iulie 2016 11, 26 septembrie 2016 3, 10 octombrie 2016
Tarif adult / circuit 535,00 € 535,00 € 535,00 € 535,00 € 535,00 €

 

Ziua 1

București – Antalya

Prezentare pe aeroportul Aeroportul Internaţional Henri Coandă din București pentru îmbarcare la zborul Tarom spre Antalya. Transfer la hotel în Antalya, cazare în regim all inclusive.

Ziua 2

Antalya – Mevlana – Kaymakli

Mic dejun la hotel. Vom începe explorarea Cappadociei, una dintre cele mai spectaculoase regiuni ale Turciei, situată în partea centrală a Anatoliei. Cappadocia se mândrește cu bogăția culturală și cu frumusețea peisajelor. Vom vizita Konya,  zona în care a fost fondat ordinul călugărilor musulmani derviși, membrii meditau și comunicau cu divinitatea printr-un dans mistic, cu rotiri amețitoare. Dansul lor mistic, Sama, creează o punte între omenesc și divin. Vizităm Muzeul Mevlana care adăpostește mormântul lui Rumi, poetul persan care a fondat ordinul dervișilor. Traseul continuă cu orașul subteran Kaymakli, construit în piatră, cu 8 – 9 etaje sub pământ, aici se adăposteau primii creștini de teama persecuției romane și bizantine. Orașul subteran adăpostește coridoare largi, camere pentru locuit și depozite de alimente, cimitire. Ventilația așezării era asigurată de un puț central, iar apa provenea din două puțuri interioare. Cină și cazare în Cappadocia.

Ziua 3

Cappadocia

Mic dejun la hotel. Continuăm explorarea ținutului Cappadocia, vom face tururi panoramice prin văile cu formațiuni stâncoase în formă de hornuri, adevărate monumente ale naturii. Puteți opta pentru o plimbare în balon pentru a admira aspectul selenar al Văii Devrent format prin eroziunea rocilor și activitatea vulcanică. Traseul continuă spre orașul Avanos, renumit pentru arta olăritului, apoi vom vizita valea râului Kizilirmak și Valea Călugărilor, vom admira un ansamblu de stânci cu siluete de călugări. Opțional se poate vizita orașul Goreme, care găzduiește un vechi complex monahal cu biserici și capele săpate în piatră. Seara puteți opta pentru o cină tradițională turcească. Cină și cazare în Cappadocia.

Ziua 4

Cappadocia

Mic dejun la hotel. Vom începe ziua cu turul panoramic al Văii Roșii (Kizilcukur), vom admira mănăstirea, casele și bisericile săpate în stâncă din satul Cavusin. Grotele de aici au fost utilizate ca adăporturi, locuri de reculegere și lăcașuri de cult, cea mai importantă fiind biserica Sfântul Ioan din secolul al V-lea. Itinerariul continuă cu Valea Catalkaya, Valea Porumbeilor cu cea mai mare comunitate de porumbei din lume. Seara puteți opta pentru un spectacol al dansatorilor rotitori. Cină și cazare în Cappadocia.

Ziua 5

Cappadocia – Antalya

Mic dejun la hotel. Ne îndreptăm spre Antalya, regiunea așezată pe țărmul Mării Mediterane și mărginită de crestele munților Taurus. . Plajele aurii, apa cristalină, sporturile nautice, băile turcești, gastronomia bogată, magazinele pestrițe, străzile și barurile gălăgioase, vestigiile elene, romane, bizantine sau otomane, festivalurile atrag anual mii de turiști. Pe traseu vom face un popas la o renumită fabrică de covoare tradiționale, opțional puteți vizita Valea Ihlara. Cazare la hotel în Antalya în regim all inclusive.

Ziua 6

Antalya

Mic dejun la hotel. Astăzi vom descoperi farmecul orașului Antalya, vom vizita fabrici și magazine de pielărie și de bijuterii, vom exersa arta negocierii, comercianții turci fiind vestiți pentru acest lucru. În jurul orei 13:00 vom lua prânzul, apoi vizităm orașul Antalya cu bulevardele umbrite de palmieri, portul, orașul vechi împrejmuit de ziduri de apărare, cu straduțe înguste și case vechi, din lemn. Itinerariul se încheie cu un popas la cascada Karpuzkaldiran, cea mai mare din zonă. Cazare la hotel în Antalya în regim all inclusive.

Ziua 7

Antalya

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru shopping, plajă și relaxare în Antalya. Cazare la hotel în regim all inclusive.

Ziua 8

Antalya – București

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroportul din Antalya pentru îmbarcare la zborul Tarom cu destinația București, Otopeni.


Comentarii și review-uri