| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • charter kos platanista
 • charter kos platanista
 • charter kos platanista
 • charter kos platanista
 • charter kos platanista
 • charter kos platanista
 • charter kos platanista
 • charter kos platanista
 • charter kos platanista
 • charter kos platanista
 • charter kos platanista
 • charter kos platanista
 • charter kos platanista

Platanista 4*

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 715 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

EARLY BOOKING: Sejur în Kos 2016
Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: demipensiune; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-KGS-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asistență turistică.
Tariful nu include: Asigurare medicală de călătorie și storno; Excursii opționale.
Tariful beneficiază de reducere early booking valabilă până pe 30.04.2016. Ofertele pentru Kos sunt disponibile cu plecări din București. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Rezervă acum

Platanista 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 19 iunie 26 iunie 3 iulie 10 iulie 17 iulie 24, 31 iulie 7 august 14 august 21 august 28 august 4 septembrie
Tarif sejur / adult 715,50 € 735,50 € 715,50 € 753,00 € 759,50 € 779,50 € 779,50 € 759,50 € 779,50 € 715,50 € 715,50 €

Informaţii hotel Platanista – charter Kos 2016

Hotelul Platanista 4* este situat într-o zonă liniştită, la aproximativ 150 metri distanță de plaja cu nisip din Psalidi, la 3 km de orașul Kos și la 28 km de Aeroportul Internaţional Kos. Hotelul este cochet, construit în stil mediteranean, cu facilități moderne și servicii excelente, poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare cuplurilor și familiilor cu copii.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, telefon, aer condiţionat, acces internet (contra cost), minibar, cadă, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, balcon.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, tavernă, două baruri, terasă, grădină, family room, lift, seif, aer condiţionat, acces internet (contra cost), cameră de bagaje, săli de conferinţe şi petreceri, programe de divertisment, beauty salon, centru spa și wellness (saună, masaj, jacuzzi, hammam), sală de fitness, teren de joacă, teren de tenis, tenis de masă, darts, volei, polo pe apă, mini-golf, piscină exterioară, piscină pentru copii, spălătorie, închirieri auto și motocilete, schimb valutar, plajă privată, parcare.

Informaţii utile sejur în insula Kos

Insula Kos este situată în partea de sud-est a Mării Egee, la aproximativ 4 km distanță de costa Turciei, face parte din arhipelagul Dodecanez. Relieful insulei grecești este predominant de șes, cu câteva formațiuni muntoase cu o altitudine de peste 800 de metri, cu vegetație luxuriantă, păduri bogate, plantații de măslini și pomi fructiferi, plaje superbe cu nisip mărginite de apele turcoaz ale mării. În mitologia elenă era considerată insula sacră, patronată de zeul medicinii Asclepius (Esculap) și poate nu întâmplător este locul natal al lui Hipocrate, fodatorul Școlii de Medicină. Insula are o istorie îndelungată și foarte zbuciumată, a fost locuită încă din perioada preistorică de minoani, urmați de ahei și dorieni, cucerită de perși, disputată de atenieni și spartani, stapânită de romani și bizantini, de venețieni, ioaniți și otomani. După încheierea celui de-al doilea Război Mondial insula a intrat în componența statului elen. Capitala insulei, Kos, se află pe litoralul nord-estic, este un oraș modern, pitoresc, cu o cultură impresionantă și obiective turistice interesante, bine conservate, Castelul Cavalerilor Ioaniți, siturile romane și grecești. Insula Kos beneficiază de o atmosferă tradițională autentică în satele sale pitorești Tigaki, Zia, Antimachia, Asomatos, Lagoudi, Pyli, Asfendiou, bogate în vestigii istorice antice și medievale. Stațiunile Kardamena, Kefalos, Lambi, Marmari sunt cele mai renumite destinații turistice ale insulei, pentru plajele frumoase, viața de noapte activă și peisajele paradisiace. Mastichari este renumită pentru conservarea atmosferei rustice. Transportul public între stațiunile din insulă este asigurat de autobuze cu orar fix. Aeroportul Internațional din Kos (KGS) este situat la aproximativ 22 km distanță de orașul Kos.

Clima: Insula Kos beneficiază de un climat de tip mediteranean, cu aproximativ 300 zile însorite pe an. Verile sunt calde și secetoase, iar iernile sale sunt blânde și cu precipitații abundente. Datorită temperaturilor ridicate apa mării este caldă și în extrasezon, în lunile mai și octombrie media este de 24-26 °C, în lunile iulie, august și septembrie temperatura medie este de 32 °C.

Moneda: €

Obiective turistice:

Sanctuarul lui Asclepios se află la aproximativ 4 km distanță de orașul Kos. Monumentul era dedicat zeului medicinei, Asclepeios, fiul lui Apollo și lui Hipocrate, considerat părintele medicinii. Clădirea servea drept spital și loc de rugăciune deopotrivă, a fost ridicată în secolul al IV-lea î.e.n. pe locul unui templu dedicat zeului Apollo.

Castelul Cavalerilor Ioaniți se află în vecinătatea orașului Kos, a fost ridicat între anii 1380 și 1514 din ordinul cavalerilor ordinului Sfântul Ioan. Castelul beneficiază de o arhitectură impresionantă, construit cu elemente de ingenioase de inginerie, printre care: podul de piatră, cele patru turnuri circulare și poarta Carmadino. Muzeul castelului expune inscripții vechi, sculpturi, blazoane, altare.

Siturile antice din Kos găzduiesc Amfiteatrul roman (Odeon) ridicat în secolul III î.e.n. din marmură, Agora, Altarul lui Dionysos, Casa Romană, sanctuarul lui Hercule, sanctuarul zeiței Afrodita, protectoarea orașului, portul antic

Bazilicile vechi din Golful Kefalos și Biserica Agios Ioannis Prodromos au fost construite între secolele V–VI și aparțin creștinismului timpuriu. Construcțiile sunt impresionante, în stilul bizantin, deși de dimensiuni reduse, materialele utilizate pentru construcția Bisericii Agios Ioannis Prodromos provin din construcțiile antice.

Parcul Acvatic Lido se află în apropierea stațiunii Mastichari și este deschis din luna aprilie până în octombrie, cu posibilități de distracție pentru toate vârstele, vegetație luxuriantă, piscine, tobogane, terenuri de sport, terase, restaurante, magazine.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri