| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • sejur dalmatia Park makarska
 • sejur dalmatia Park makarska
 • sejur dalmatia Park makarska
 • sejur dalmatia Park makarska
 • sejur dalmatia Park makarska
 • sejur dalmatia Park makarska
 • sejur dalmatia Park makarska
 • sejur dalmatia Park makarska
 • sejur dalmatia Park makarska
 • sejur dalmatia Park makarska
 • sejur dalmatia Park makarska

Park 4*

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 7 nopți
 • Preț: 915 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Park 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 16, 23 iunie 30 iunie 7, 14, 21, 28 iulie 4, 11, 18 august 25 august 1, 8 sept.
Tarif sejur / adult 915,50 € 985,50 € 1013,00 € 1013,00 € 943,50 € 915,50 €

Regim de masă disponibil, la cerere: demipensiune.

Informaţii hotel Park – Makarska, charter în Dalmația 2016

Hotelul Park 4* este situat pe plaja cu pietricele din stațiunea Makarska, la aproximativ 60 km distanță de orașul Split. Hotelul beneficiază de arhitectura modernă și servicii de lux, poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare și pentru iubitorii de sporturi nautice sau alpinism.

Facilități camere: mobilier modern, aer condiționat, LCD, televiziune prin satelit, acces internet, izolare fonică, ventilator, telefon, minibar, seif, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, cadă, balcon, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, lift, seif, încălzire, aer condiţionat, acces internet, cameră de bagaje, magazine, zonă pentru fumători, sală de fitness, centru spa și wellness (saună, masaj, cadă cu hidromasaj, hammam), piscină interioară, piscină exterioară, beauty salon, săli de conferinţă şi petreceri, spălătorie, schimb valutar, închirieri biciclete, închirieri auto, plajă privată, sporturi nautice, parcare (contra cost).

Informaţii utile litoral Dalmația

Dalmația este regiunea Croației de pe litoralul estic a Mării Adriatice, cuprins între Insula Rab, în partea de nord-vest și până la Golful Kotor, în partea de sud-est, la poalele Alpilor Dinarici. Coasta dalmată cuprinde patru regiuni cu capitalele în orașele Zadar, Sibenik, Split și Dubrovnik și este una dintre cele mai importante zone turistice ale Croației. Dalmația cuprinde o zonă întinsă de litoral, cu golfuri pitorești, plaje frumoase, sute de insule și strâmtori, zone montane împădurite, parcuri naturale, livezi și plantații de măslini.

Cele mai mari insule dalmate sunt: Dugi Otok, Ugljan, Pasman, Brac, Hvar, Korcula, Vis, Lastovo și Mljet. Insulele dalmate sunt însorite, pitorești, cu plaje superbe și vegetație luxuriantă, cu infrastructură turistică modernă, cu numeroase monumente, ce amintesc istoria seculară. Moștenirea culturală bogată a zonei se reflectă în superbele orașe medievale, foarte bine conservate, pline de farmec și culoare. Parcurile naturale din Dalmația atrag anual mii de turiști, Parcul Național Plitvice surprinde prin spectacolul lacurilor, cascadelor și pădurii, Parcul Național Paklenica atrage prin canioanele săpate în stânci, flora și fauna bogată, Parcul Național Krka găzduiește râul Krka, cascade și păduri, peisaje carstice, Parcul Național Kornati cuprinde un grup de aproximativ 100 de insule, insulițe și recifuri protejate.

Clima: Coasta Dalmată are un climat mediteranean, cu veri uscate și însorite și ierni blânde și umede. Alpii Dinarici, ce mărginesc coasta Dalmației, au veri fierbinți și ierni reci, zăpadă din abundență. Iarna temperatura medie este de 8°C iar vara atinge 30°C. Apa mării are o maximă de 26°C în timpul verii.

Moneda: Kuna croată (HRK)

Obiective turistice:

Dubrovnik este un oraș-port încântător din partea de sud a Dalmației, cu o istorie captivantă, format prin contopirea celor două orașe medievale Raguza și Dubrava. Dubrovnik este o exclavă croată înconjurată Bosnia și Herțegovina. Fortăreața Raguza era separată de cetatea slavă Dubrava printr-o strâmtoare, care a fost acoperită cu pământ în perioada medievală. Orașul-stat a jucat un rol important în istoria medievală fiind punctul de plecare al Cruciadelor, o cetate liberă, impenetrabilă în calea otomanilor și un important nod comercial, ce rivaliza cu Veneția. Orașul vechi, apărat de ziduri albe de piatră, este inclus în patrimoniul UNESCO și adăpostește clădiri de o valoare inestimabilă, Palatul Rectorului, Mănăstirea Franciscană, fortăreţele Revelin, Lovrijenac, Bokar Palatul Sponza, Catedrala, Biserica Sfântul Vlaho (patronul orașului), Sinagoga. Strada principală din centrul vechi, Stradun, definește cel mai bine atmosfera orașului, iar vizitatorii au la dispoziție Muzeul de Etnografie, Muzeul Cultural și Istoric pentru o imagine amplă a trecutului și tradițiilor croate.

Split este considerat cel mai important port și oraș din Dalmaţia, cu peste 1700 de ani de existenţă. Istoria orașului începe în anul 293 e.n., când împăratul roman Dioclețian a demarat construcția palatului, reședința sa după retragerea din viața politică. Imensa construcție a fost finalizată în secolul al VII-lea, o parte din locuitorii vechii cetăți Salona s-au refugiat în fortăreață datorită invaziei barbarilor. Centrul istoric al orașului face parte din patrimoniul UNESCO, cele mai reprezentative obiective turistice fiind ruinele palatului lui Diocleţian, pivnițele palatului, vestibulul, templul lui Jupiter, Catedrala Sfântul Duje și turnul cu clopot, porțile orașului și piețele, ruinele orașului Salona.

Orașul Sibenik se află în zona centrală a Dalmației, într-un golf, ce protejează portul natural, lângă gurile de vărsare ale râului Krka, cu o mulțime de insule. Sibenik a fost fondat de croați în secolul al VII-lea, după aproximativ patru secole independență, începând cu secolul a XI-lea orașul a fost disputat de bizantini, venețieni și unguri, iar din secolul al XV-lea rezistă împotriva atacurilor otomane. Sibenik intră sub dominația habsburgică odată cu Republica Venețiană la sfârșitul secolului al XVIII-lea. În Oraşul vechi beneficiază de case înalte de piatră, superbe construcții vechi, cun influențe venețiene, biserici, fortărețe, străduţe înguste apărate de zidurile medievale. Catedrala Sfântul Jakov, Primăria, fortărețele Sfântul Nikola, Sfântul Mihovil și Subicevac, Biserica Sfânta Barbara sunt cele mai renumite obiective turistice ale orașului Sibenik.

Orașul Zadar are o istorie milenară, a fost cunoscut încă din antichitate ca o așezare a ilirilor, un important port și centru comercial al Mării Adriatice, pentru greci, fenicieni și etrusci. În anul 59 î.e.n. Zadar a devenit municipiu roman și au fost construite drumuri, forumul, templul, a urmat dominația ostrogotă, apoi cea bizantină, când a devenit capitala provinciei Dalmația și a fost colonizată de slavi (croați). Perioada medievală a fost dominată de înființarea Regatului Croato-ungar și războaiele împotriva Veneției și dominația acesteia, asediile cruciaților și ale otomanilor. Zadar beneficiază de multe obiective turistice impresionante: Biserica Sfântul Donat, Catedrala Sfânta Anastasia, Mănăstirea Sfânta Maria, Piața celor cinci fântâni, Forumul, vechea stradă Kalelarga, Muzeul de Arheologie, zidurile medievale și porțile orașului zona de promenadă.

Trogir este situat în golful Kastelanski, partea veche a orașului se află pe insula Ciovo legată printr-un pod de piatră de partea sa continentală. Trogir beneficiază de o viață culturală captivantă și de o istorie îndelungată, a fost fondat de marinarii greci sub numele de Tragurion. Centrul vechi al orașului este înconjurat de ziduri de apărare și include clădiri medievale gotice de o rară frumusețe, Catedrala Sfântul Lovre, Castelul Kamerlengo, Palatul Cipiko, Primăria, Biserica Sfântul Petar, porțile orașului.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri