| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic
 • porto palace salonic

Porto Palace 5*

 • Destinația: Cazare, Salonic
 • Preț: 46 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun.

Tariful nu include: Taxe locale.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității. Tarifele cresc în perioada sărbătorilor, târgurilor, festivalurilor și a altor evenimente publice.

Rezervă acum

Porto Palace 5*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 – 31 decembrie 1 – 31 ianuarie 1 – 28 februarie
Tarif  adult / noapte 48,00 € 46,00 € 46,00 €

Informaţii hotel Porto Palace – cazare în Salonic

Hotelul Porto Palace 5* este situat în partea vestică a orașului Salonic, în apropierea portului nou și la aproximativ 2 km distanță de centru. Hotelul este luxos, într-o clădire istorică, cu arhitectură frumoasă, cu facilități moderne și servicii excelente. Oaspeții beneficiază de transfer în Piața Aristotel. Hotelul poate fi recomandat pentru un sejur de explorare a orașului.

Facilități camere: mobilier modern, telefon, LCD, televiziune prin satelit, radio, aer condiţionat, încălzire, seif, acces internet, minibar, birou, uscător de păr, cadă, papuci de casă, halat de baie, articole de toaletă gratuite, izolare fonică, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, seif, lift, încălzire, aer condiţionat, acces internet, cameră de bagaje, baby-sitter (la cerere), săli de conferinţe şi petreceri, internet-cafe, serviciu de transfer, birou de turism, spălătorie, închirieri auto, parcare.

Informaţii utile pentru vacanță în Salonic

Salonic (Thessaloniki) este al doilea oraș al Greciei, capitala regiunii elene Macedonia, un important port maritim și centru universitar. Orașul, situat pe malul pitorescului golf Thermaikos, atrage prin îmbinarea atmosferei moderne, cosmopolite cu numeroasele vestigii antice și printr-o bogată viață culturală. Orașul Salonic a fost fondat în anul 315 î.e.n. de Kasandros, regele Macedoniei, și a fost botezat după numele soției sale, Thesaloniki, având semnificația”victorie asupra Thessaliei”. Salonic a fost secole de-a rândul un oraș înfloritor, în perioada elenistică, romană și bizantină, numeroase personalități culturale sau religioase și-au legat destinul de acest oraș. În Salonic a trăit Cicero anii de exil, Sfântul Apostol Pavel din Tars a fost misionar creștin,  Împăratul Roman Galerius și-a stabilit reședința, Teodosie cel Mare s-a convertit aici la creștinism și tot aici s-a născut Mustafa Kemal, cunoscut ulterior drept Ataturk, părintele Turciei moderne. În secolul al XVI-lea evreii exilați din Spania s-au stabilit în Salonic, iar din secolul al XIV-lea până în anul 1912 orașul a fost ocupat de otomani. Promenada superbă și plajele, istoria fascinantă și bogăția culturală, muzeele și numeroasele evenimente artistice organizate anual atrag numeroși vizitatori în străvechiul Salonic.

Clima: În Salonic, clima este blândă, de tip mediteranean. Iernile sunt ploioase și blânde, temperatura medie fiind de 10°C, verile sunt calde cu temperaturi între 23 și 35°C. Sezonul estival începe în luna mai și se încheie la începutul lunii octombrie..

Moneda: €

Mijloace de transport public: Cele mai utilizate mijloace de transport public în Salonic sunt autobuzele și metroul. Aeroportul Internațional Macedonia este situat la aproximativ 14 km distanță de centrul orașului, transferul se poate face autobuzul sau cu taxiul.

Restaurante și cafenele: Nea Diagonios, Frutti di Mare, B Restaurant, Agioli, Clochard, 7 Seas Cocktail Bar, Molyvos, Agora, Vythos.

Obiective turistice:

Turnul Alb (Lefkos Pyrgos), situat pe faleză, este simbolul orașului Salonic. Turnul a fost ridicat în anul 1430, în timpul dominației otomane și a servit drept fortăreață, închisoare, punct de apărare antiaeriană, ca stație meteorologică și în prezent adăpostește Muzeul Istoriei și Artei.

Arcul de triumf al lui Galerius a fost ridicat în anul 304 e.n, ca simbol al victoriei Imperiului Roman împotriva Persiei Sasanide în războiul din anul 297 e.n. Arcul este oranat cu basoreliefuri cu scene din campaniile romane împotriva armenilor, perșilor și mesopotamienilor.

Rotonda a fost construită inițial ca mausoleu pentru împăratul roman Galerius, însă nu a fost înmormântat aici. Din secolul al V-lea până în secolul al XV-lea a fost biserică creștină, apoi a devenit catedrală. În timpul dominației otomane Rotonda a devenit moschee și a fost ridicat minaretul. În anul 1999 Rotonda a fost renovată, fiind cunoscută drept Biserica Sfântul Gheorghe. Construcția circulară, stilurile arhitecturale diferite, mozaicurile superbe atrag numeroși vizitatori.

Muzeul de Arheologie din Salonic beneficiază de o colecție amplă de artefacte din perioada preistorică, elenistică, romană, podoabe de aur din regiunea Sindos. Bustul Împăratului Galerius, piesele elene din sticlă fină și mozaicurile romane sunt uimitor de bine conservate. În vecinătate se află Muzeul Culturii Bizantine cu fresce creștine vechi, icoane vechi și obiecte dintre secolele al IV-lea și al VI-lea .

Biserica Sfântul Dimitrie, dedicată ocrotitorului orașului, a fost ridicată în secolul al IV-lea în memoria sfântului martir. În anul 1917 a fost mistuită de incendiu și reconstruită din materialele originale între anii 1926-1948. În perioada dominației otomane biserica a fost transformată în moschee. Cripta adăpostește o expoziție de sculpturi, ce au decorat biserica de-a lungul secolelor.

Moscheea Alatza Imaret a fost construită în secolul al XV-lea și este una dintre cel mai bine conservate clădiri otomane din Salonic. Moscheea beneficiază de o arhitectură frumoasă, cu țigle multicolore și găzduiește expoziții de artă.

Mănăstirea Vlatodon (Vlateon) a fost întemeiată în anul 1351 și adăpostește Academia Patriarhală din Salonic. Mănăstirea a fost fondată de către frații Vlatis, beneficiază de o amplasare privilegiată, pe culmea unui deal, înconjurată de un parc îngrijit. Tezaurul mănăstirii include documente, obiecte de cult și icoane vechi, valoroase.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri