Rezultate destinatii

+40 724 251 525 · +40 341 414 777
+40 724 251 525 · +40 341 414 777
Menu
 
 • cazare toscana hotel atlantico castiglioncello
 • cazare toscana hotel atlantico castiglioncello
 • cazare toscana hotel atlantico castiglioncello
 • cazare toscana hotel atlantico castiglioncello
 • cazare toscana hotel atlantico castiglioncello
 • cazare toscana hotel atlantico castiglioncello

Atlantico 3*

 • Destinația: în curând
 • Durată sejur: 1 noapte
 • Preț: 43 €

  * Tariful afișat poate fi mai mic datorită reducerilor de ultim moment.
  Apasă butonul "Verifică tariful actual!" pentru a primi oferta actualizată.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum
Plecare 01.06 – 15.06 16.06 – 30.06 01.07 – 15.07 16.07 – 31.07
Tarif adult / noapte 46,00 € 47,00 € 47,00 € 43,00 €

 

Informaţii hotel Atlantico – cazare Toscana

Hotelul Atlantico 3* este amplasat în centrul stațiunii Castiglioncello, la aproximativ 200 metri distanță de plajă. Hotelul beneficiază de decorațiuni elegante, o atmosferă romantică și de o grădină superbă, poate fi recomandat pentru un sejur de neuitat în Toscana.

Facilități camere: mobilier elegant, telefon, TV, televiziune prin satelit, acces internet, aer condiţionat, încălzire, minibar, cadă sau duș, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, cafenea, terasă, grădină, camere pentru nefumători, family room, lift, seif, cameră de bagaje, aer condiționat, încălzire, sală de lectură, piscină interioară, piscină exterioară, solar, sală de conferințe și petreceri, acces internet, serviciu de transfer (contra cost), spălătorie, închirieri biciclete, parcare.

Informaţii utile sejur Toscana

Toscana este o regiune din centrul Italiei, încadrată de Munții Apenini și Marea Tireniană, traversată de râul Arno, cu un relief predominant muntos și coline pitorești acoperite de plantații de măslini și viticole. Regiunea este renumită pentru frumusețile naturale și pentru viața culturală bogată, destinele unor artiști de geniu precum Michelangelo, Leonardo da Vinci, Donatello, Dante, Machiavelli, Boccacio sau Puccini sunt legate de aceste ținuturi. Numeroase vestigii istorice și culturale, cetăți etrusce și medievale (Volterra, Arezzo, Cortona, Gimiguano, Rosella), așezările rurale, tradițiile, gastronomia savuroasă și vinurile premiate atrag anual mii de vizitatori. Capitala regiunii este Florența, orașul artelor și al renașterii italiene, o destinație captivantă, romantică, superbă. Siena găzduiește o citadelă medievală cu atmosferă romantică, irezistibilă, Lucca este un oraș cu o istorie îndelungată. Pisa este renumită pentru turnul înclinat, un simbol recunoscut în intreaga lume, iar Viareggio este renumit pentru carnavalul organizat anual, unul dintre cele mai cunoscute din Europa. Litoralul Toscanei beneficiază de o infrastructură turistică ireproșabilă, plaje întinse cu nisip fin, stațiuni litorale pitorești și stațiuni balneare cu tradiție. Cele mai importante aeroporturi din regiune sunt Galileo Galilei din Pisa și Amerigo Vespucci din Florența.

Clima în Toscana este mediteraneană pe coastă, în câmpie și continentală în zona Munților Apenini, cu precipitații slabe. Verile sunt călduroase, cu temperaturi de peste 30°C, iar iernile sunt blânde, cu temperaturi de maxim 10°C. Cea mai căduroasă lună este iulie, iar cea mai rece este ianuarie, precipitațiile apar primăvara și la începutul verii.

Moneda: €

Obiective turistice:

Domul din Florența (Duomo di Firenze) a fost construit între anii 1296 și 1436, după proiectele al arhitectului Arnolfo di Cambi, continuate de Giotto și Filippo Brunelleschi. Domul cu numele de Santa Maria del Fiore este una a treia catedrală creștină din lume ca mărime. Muzeul Domului prezintă istoria construcției catedralei și câteva opere de artă ale unor artiști toscani.

Ponte Vecchio este cel mai vechi pod medieval din Florența, construit în anul 1345, care traversează râul Arno. Podul este faimos pentru galeriile sale comerciale și casele de pe laterale și a coridorului Vasariano.

Galeria Uffizi din Florența este cel mai renumit muzeu al orașului, găzduit în elegantul palat cu același nume, proiectat de arhitectul casei Medici, Giorgio Vasari. Colecția de artă, donată Florenței de familia Medici, reunește tablourile unor artiști celebri precum Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci si Michelangelo, Raphael, Caravaggio, Rubens, Van Dyck sau Rembrandt și câteva statui romane.

Palazzo Pitti datează din secolul al XV-lea, a fost reședința conducătorilor Florenței pentru aproape patru secole, ultimul proprietar fiind regele italian Vittorio Emmanuele al III-lea, care a permis accesul publicului în clădire. Palazzo Pitti găzduiește tablouri renascentiste și baroce, o colecție de haine de epocă și obiecte de artă.

Palazzo Vecchio din Florența este vechea primărie a orașului, ridicată la începutul secolul al XIV-lea. Clădirea este grandioasă, sobră, cu un turn impresionant cu clopot pentru avertizarea pericolelor. Interiorul se păstrează din secolul al XVI-lea, când ducele Cosimo I a decis redecorarea palatului de arhitectul Giorgio Vasari.

Muzeul Național Bargello este găzduit de vechiul palat al magistraturii orașului Florența din secolul al XIII-lea. Muzeul deține o colecție impresionantă de sculpturi ale lui Michelangelo, Donatello, Giambologna, Vicenzo de Rossi și Benvenuto Cellini, care au aparținut familiei Medici. Muzeul expune și o colecție de armuri, ceramică, monede și obiecte din fildeș.

Galeriile Academiei din Florența sunt faimoase pentru sculpturile lui Michelangelo, David, Sclavii, Sfântul Matei, însă pot fi admirate și lucrări semnate de artiști precum Botticelli, Perugino, Filippino Lippi, Pontormo, Domenico Ghirlandaio și Bronzino.

Piaţa Miracolelor (Piazza dei Miracoli) din Pisa este dominată de patru edificii religioase impresionante: Domul, Turnul Înclinat, Baptisteriul şi Cimitirul, toate cuprinse în patrimoniul UNESCO. Catedrala Santa Maria Assunta (Duomo) a fost ridicată în secolul al XI-lea și fost restaurată după puternicul incendiu din anul din 1595. Fațada este construită din marmură, cu încrustaţii de mozaic, iar interiorul are influențe bizantine.

Turnul Înclinat (Torre Pendente) din Pisa are o înălțime de 56 metri, este simbolul orașului și a fost construit în secolul al XII-lea în Piața Miracolelor, pentru a adăposti clopotnița Catedralei Santa Maria Assunta. Datorită solului inadecvat turnul a început să se încline imediat după începerea construcției, a fost supus mai multor operațiuni de consolidare de-a lungul timpului.

Biserica Santa Maria della Spina din Pisa este o impresionantă construcție gotică, așezată pe malul râului Arno. Numele bisericii derivă din faptul că timp de mai multe secole un ghimpe din coroana lui Hristos a fost păstrat aici. Biserica este placată cu marmură colorată, iar turlele sunt extrem de elegante.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri