| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • Orea Pyramida
 • Orea Pyramida
 • Orea Pyramida
 • Orea Pyramida
 • Orea Pyramida
 • Orea Pyramida
 • Orea Pyramida
 • Orea Pyramida
 • Orea Pyramida
 • Orea Pyramida

Orea Pyramida 4*

 • Destinația: Cazare, Praga
 • Preț: 20 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun.

Tariful nu include: Taxe locale.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității. Tarifele cresc în perioada sărbătorilor, târgurilor, festivalurilor și a altor evenimente publice.

Rezervă acum

Orea Pyramida 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 – 31 decembrie 1 – 31 ianuarie 1 – 28 februarie
Tarif  adult / noapte 21,00 € 20,00 € 20,00 €

Informaţii hotel Orea Pyramida – cazare în Praga

Hotelul Orea Pyramida 4* este situat la câțiva pași de Castelul din Praga, aproape de centrul oraşului cu mijoacele de transport în comun. Staţia de tramvai Malovanka se află la aproximativ 100 metri distanță de hotel. Hotelul este elegant, cu servicii ireproșabile, o alegere excelentă pentru un sejur de explorare a orașului și pentru călătorii de afaceri.

Facilități camere: mobilier modern, seif, aer condiţionat, încălzire, birou, zonă de relaxare, telefon, radio, TV, televiziune prin satelit, acces internet (contra cost), minibar, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, cadă sau duş, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, două restaurante, bar, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, lift, seif, încălzire, cameră de bagaje, magazine, aer condiţionat, acces internet (contra cost), zonă pentru fumători, săli de conferinţe şi petreceri, centru de afaceri, centru wellness (saună, masaj), beauty salon, piscină interioară, sală de fitness,  spălătorie, schimb valutar, bancomat, serviciu de transfer (contra cost), birou de turism, parcare (contra cost).

Informaţii utile pentru vacanță în Praga

Praga, capitala Cehiei, se află în partea central-vestică a țării, în Boemia Centrală, pe malurile Râului Vltava. Orașul are o istorie îndelungată, fiind fondată în secolul al IX- lea, captivantă, în perioada medievală, Praga a fost capitala Sfântului Imperiu Roman. Praga are un rol cultural important, Împăratul Carol al IV -lea a fondat prima universitate din Europa Centrală, și religios, prin reformarea bisericii catolice inițiată de preotul Jan Hus. Farmecul orașului te cucerește, castelele gotice sau renascentiste, muzeele, catedralele baroce din centrul vechi sunt o incursiune în istoria lui imperială. Praga contemporană îmbină arhitectura gotică, romană, barocă, renascentistă cu arhitectura modernistă şi Art Nouveau. Pe lângă tezaurul arhitectural și cultural, Praga este renumită pentru sortimentele variate de bere și gastronomia savuroasă. 

Clima: Praga are o climă temperat-continentală, cu veri călduroase și ploioase și ierni friguroase. În timpul verii temperatura medie diurnă este de 25°C, nopțile sunt mai răcoroase. Iarna, temperatura are în general valori negative. Primăverile sunt însorite, toamnele sunt bogate în precipitații.

Moneda: Coroana cehă 

Mijloace de transport public: În Praga, transportul în comun este bine organizat, foarte util este metroul, dar și autobuzele și tramvaiele. Biletele de călătorie se pot procura din stații sau de la chioșcuri. Aeroportul Internațional Praga Ruzyne se află la aproximativ 17 km distanță de oraș, tranferul se poate face cu autobuzul, călătoria durează aproximativ 30 de minute.

Restaurante și cafenele: Cafe & Restaurant Jama, Restaurant Pivovarsky Dum, Berăria U Fleku, Restaurant U Medvidku, Restaurant Havelska Koruna, Restaurant Bredovsky Dvur.

Excursii gratuite:

Turul orașului Praga cu ghid local cuprinde principalele obiective turistice ale orasului: Muzeul Național, Teatrul Național, Cartierul Lasser, Complexul Medieval al Castelului  Praga și Catedrala Stântul Vit (12 €/adult), Cartierul Evreiesc și Orașul Vechi, Piața Wenceslas, Piata Primăriei, Turnul Primăriei, Ceasul Astronomic, zona pietonală cu magazine și cafenele. 

Excursii opționale:

Castelul Karlštejn este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Cehia. Castelul gotic se află la aproximativ 35 km distanță de Praga.  Castelul a fost construit în secolul al XIV-lea din ordinul lui Carol al IV-lea, Împăratul  Imperiului Romano-German şi Rege al Boemiei pentru a păstra bijuteriile coroanei și colecția de relicve sfinte. Castelul a fost reconstruit de trei ori, ultima dată în variantă neo-gotică la sfârșitul secolului al XIX-lea. Merită amintite frescele ce datează din secolul al al XIV-lea și colecția de picturi din Capela Sfintei Cruci. (tarif: 45 €/adult)

Croazieră și cină pe râul Vltava, vom putea admira principalele atractii ale orasului dintr-o altă perspectivă, Castelul din Praga, Catedrala Sfântul Vitus, Podul Carol, Teatrul Național, Castelul Vyšehrad. (tarif: 29 €/adult)

Cină traditionala într-un restaurant tradițional praghez, preparate tradiționale din gastronomia locală însoțite de bere, vin și program folcloric (tarif: 55 €/adult)

Obiective turistice:

Castelul Praga (Prazsky Hrad) este considerat cel mai mare complex medieval din Europa și a fost reședința regilor Boemiei și împăraților romano-germani. Istoria complexului fortificat debutează în secolul al IX- lea, dar cele mai importante edificii au fost construite și consolitate între secolele XII –XVII. Din complex fac parte: Catedrala Sfântul Vitus, Bazilica Sfântul Gheorghe, Palatul Lobkowicz, Turnul Mihulka (turnul cu praf de puşcă) şi Strada de aur (Zlata Ulicka). Catedrala Sfântul Vitus, construită în stil gotic, este cea mai mare şi cea mai importantă catedrală din Republica Cehă. Castelul găzduieşte un muzeu al istoriei Cehiei şi o colecţie de artă. Taxe de intrare: turul mare – 350 CZK, redus – 175 CZK, pentru familie – 500 CZK

Ceasul Astronomic din turnul Primăriei vechi, devenit un simbol al orașului, datează din secolul al XV- lea, cadranul ceasului arată ora, fazele lunii, mișcările astrelor, echinocțiile și sărbătorile vechi. Primăria din orașul vechi este atestată documentar din anul 1377, însă de-a lungul secolelor a suferit diferite modificări. Turnul primăriei este unul dintre cele mai impresionante clădiri din Praga. Taxă de intrare: 50 de CZK

Podul Carol de pe râul Vltava este mândria orașului Praga. Podul din piatră, cu o lungime de 515 metri, a fost construit din porunca Împaratului Carol al IV- lea. Construcția a început în anul 1357, dar a fost finalizată la începutul secolului al XV- lea.

Castelul Vysehrad face parte dintr-un complex medieval, alături de rotonda romană a Sfântului Martin şi Biserica Sfinţilor Petru şi Pavel. Complexul este destinația preferată a locuitorilor oraşului de petrecere a timpului liber. Aici se organizează expoziții, concerte, evenimente culturale.

Mănăstirea Strahov a fost ridicată în anul 1142 de către călugării din ordinul premonstratens. Complexul monahal găzduiește Biblioteca Strahov, cu o colecție extrem de valoroasă de volume, și o galerie de pictură. Taxă de intrare: 200 CZK

Palatul Lobkowicz este singurul muzeu privat din Praga, adăpostește o colecție de artă, instrumente și partituri muzicale, cărți rare, arme. În sala de concerte a palatului  se organizează zilnic concerte de muzică clasică. Taxă de intrare: 275 CZK

Mănăstirea Strahov a fost ridicată în anul 1142 de către călugării din ordinul premonstratens. Complexul monahal găzduiește Biblioteca Strahov, cu o colecție extrem de valoroasă de volume, și o galerie de pictură. Taxă de intrare: 200 CZK

Turnul Jindrisska a fost construit în secolul al XV- lea, are o inălțime de peste 65 metri și trei clopote. De patru ori pe zi, din turn se aude una dintre sutele de melodii. Taxă de intrare:  75 CZK.

Biserica Sfânta Maria din Tyn este unul dintre simbolurile orașului Praga, impresionanta construcție gotică din centrul vechi are o istorie lungă și interesantă. Pe locul bisericii actuale au fost construite pe rând trei biserici, toate trei năruite de trecerea timpului. Actuala biserică a fost fondată în secolul al XIV-lea în stil gotic târziu, iar la sfârșitul secolului al XX-lea a fost restaurată. Altarul bisericii executat în anul 1649 este o capodoperă în stil baroc, cu operele semnate de pictorul Karel Skreta. Turnurile semețe ale bisericii nu sunt identice, de aceea cel mai solid dintre ele simbolizează partea masculină a familiei.

Aqua Palace Čestlice este cel mai mare parc acvatic acoperit din zona Europei Centrale. Parcul este situat la 6 km distanță de Praga, în sudul orașului și pune la dispoziția vizitatorilor de toate vârstele numeroase tobogane acvatice și piscine, un complex spa și wellness, saune, un centru de fitness, restaurante și baruri (tarif 30 €/adult, 22 €/copil).

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri