| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • Hotel de lOrchidee paris
 • Hotel de lOrchidee paris
 • Hotel de lOrchidee paris
 • Hotel de lOrchidee paris
 • Hotel de lOrchidee paris
 • Hotel de lOrchidee paris
 • Hotel de lOrchidee paris

De l’Orchidee 3*

 • Destinația: în curând
 • Preț: 46 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

De l’Orchidee 3*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 – 30 iunie 2015 1 – 31 iulie 2015 1 – 31 august 2015 1 – 30 septembrie 2015
Tarif  adult / noapte 47,00 € 48,00 € 48,00 € 46,00 €

 

Informaţii hotel De l’Orchidee – cazare în Paris

Hotelul de l’Orchidée 3* este situat în Paris, în cartierul Montparnasse, în vecinătatea Turnului Montparnasse. Cea mai apropiată stație de metrou este Pernety, la aproximativ 260 m distanță. Hotelul beneficiază de o terasă frumoasă cu flori și de o amplasare bună pentru explorarea orașului.

Facilități camere: mobilier modern, tavă de bun venit, LCD, televiziune prin cablu, birou, ventilator, încălzire, telefon, cafetieră, acces internet, uscător de păr, cadă sau duș.

Dotări și servicii: recepție nonstop, bar, sală de mese, grădină, terasă, acces internet, camere pentru nefumători, lift, seif, încălzire, cameră de bagaje, sală de conferințe și petreceri, birou de turism, parcare în apropiere (contra cost).

Informaţii utile vacanță în Paris

Parisul este una dintre cele mai faimoase destinații turistice din lume, un important centru cultural și economic european. Capitala Franței se află în partea central-nordică a țarii, pe malurile fluviului Sena. Metropola fascinează prin istoria sa îndelungată, prin viața culturală, prin clădirile elegante, prin atmosfera sa romantică. De secole, Palatul Luvru, Turnul Eiffel sau catedrala Notre Dame, sunt embleme ale metropolei pariziene și atrag admirația miilor de vizitatori. Parisul a găzduit de-a lungul timpului regi și nobili, dramaturgi, muzicieni, pictori, artiști.

Clima în Paris este moderat-temperată. Vara, temperatura se încadreaza între 15-25°C, iarna temperatura scade rar scad sub 0°C. Primavara și toamna temperatura se încadreaza între 4-12°C.

Moneda:

Mijloace de transport public: metrou, trenuri subterane de mare viteza (Reseau Reional) și autobuze. Vă recomandăm să călătoriți cu metroul, care are stații foarte apropiate. Un bilet pentru orice mijloc de transport în comun din Paris costă 1.5 €, un pachet de 10 călătorii costă 11.10 €. Cea mai economică modalitate de transfer în Paris din aeroportul Charles de Gaulle este trenul RER, biletele costă 8.4 € și călătoria durează aproximativ 35 minute până la stația Gare du Nord. Pentru transferurile din aeroportul Orly și respectiv Beauvais se recomandă autobuzul, biletele costă 6 € și respectiv 13 €.

Restaurante și cafenele: Restaurant Les Montagnards, Restaurant Les Chant des Voyelles, Restaurant Chez Papa, Restaurant Le Chemise, Restaurant Paul Chêne.

Obiective turistice:

Catedrala Notre Dame, închinată Fecioarei Maria, este cel mai longeviv și mai impresionant simbol al Parisului. Construcția catedralei Notre Dame a fost finalizată în anul 1345, este o capodoperă a stilului gotic și a devenit prototipul următoarelor catedrale, care s-au construit în Franța. Taxă de intrare: 7.5 € (adulți), 4,80 € (tineri între 18-25 ani), minori gratuit.

Sainte Chapelle a fost construită la jumătatea secolului al XIII-lea, în timpul domniei regelui Ludovic al IX-lea al Franței, pe insula Ile de la Cité din Paris. Capela, considerată o capodoperă a stilului gotic, este structurată pe două nivele, nivelul inferior este dedicat Fecioarei Maria, nivelul superior deține vitralii și sculpturi impresionante. Capela regală era menită să adăpostească relicve creștine.

La Conciergerie (Palais de la Cité) este cea mai veche parte păstrată din primul palat regal din Paris. Palais de la Cite a fost reședința regală între anii 1200-1360, când a regele Filip al V-lea l-a părăsit în urma unor revolte. Fosta reședintă regală rămâne sediul administrației judiciare și o parte a clădirii adăpostea o închisoare. În timpul Revoluției Franceze clădirea a devenit tribunalul instanțelor republicane. La Conciergerie este inclusă în Palatul de Justiției, vizitarea palatului este o adevărată lecție de istorie.

Jardin du Luxembourg este un renumit parc din Paris, deschis publicului din secolul al XIX-lea. Grădinile se întind pe o suprafață de 22 ha și au fost amenajate la începutul secolului al XVII-lea în jurul reședinței Mariei de Medicis, Palatului Luxembourg. Parcul este o oază de relaxare pentru parizieni și oaspeți, Teatrul de Păpuși, fântânile în stil baroc și statuile înfrumusețează grădinile și pajiștile.

Pantheon-ul din Paris a fost ridicat în secolul al XVIII-lea din ordinul regelui Ludovic al XV-lea, construcția i-a fost încredințată arhitectului Jacques-Germain Soufflot. Edificiul este dedicate Sfintei Genevieve, patroana spirituală a orașului. Lucrările au fost finalizate în timpul Revoluției Franceze, conducerea revoluționară a ordonat scimbarea statutului edificiului, din biserică în mausoleu al marilor oameni ai națiunii franceze. Arhitectura include modele ale altor edificii europene, fațada este realizată după cea a Panteonului din Roma, iar cupola mică este modelată după cea a Catedralei Sf. Paul din Londra.

Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de artă din Franța și cel mai vizitat muzeu de artă din lume. Palatul Louvre a fost reședința monarhilor francezi până la izbucnirea Revoluției Franceze, când s-a decis ca palatul să devină muzeu și să găzduiască cele mai prețioase capodopere ale poporului francez. Muzeul Luvru deține în jur de 35 000 obiecte de artă, din mileniul 6 î.Chr. și până în secolul al XIX- lea d.Chr. Celebra capodoperă a lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa poate fi admirată la Luvru. Taxă de intrare: 9.00 € – bilet de intrare valid o zi pentru expoziția permanentă, fără sala Napoleon. Biletul e valabil și pentru muzeul Eugène Delacroix. Copii sub 18 ani pot intra gratuit cu act de identitate.

Palatul Versailles de lângă Paris este cel mai renumit palat francez și a fost resedința casei regale până la Revoluția Franceză. Construcția palatului Versailles a fost începută de Ludovic al XIII- lea, dar imaginea actuală este datorată regelui Ludovic al XIV- lea, supranumit Regele Soare. Camerele regale, Sala Oglinzilor, Capela, Opera Regală și Muzeul de Istorie a Franței, sunt atracțiile principale ale palatului Versailles. Taxă de intrare: între 01.11-31.03 – 16 € cu ghid audio, între 01.04-31.10 – 20 € în timpul săptămânii și 25 € în weekend cu ghid audio. Minorii pot intra gratis în palat fără ghid audio. 

Bulevardul Champs-Elysees se întinde între Place de la Concorde și Arcul de Triumf, este cea mai cunoscută arteră de circulație din Paris. Champs-Elysees a fost martorul multor evenimente istorice, în prezent paradele militare, serbarea zilei naționale și a Anului Nou au loc aici.

Turnul Eiffel (Tour Eiffel) este cel mai cunoscut simbol al Franței la nivel mondial. Monumentul poartă numele proiectantului său, Gustave Eiffel, și este cea mai înaltă clădire din Paris, structura masoară 324 m înălțime. Este permis accesul publicului contra cost la primul și la al doilea nivel, pe scări sau cu liftul. Taxă de vizitare – etajul I: 5 €, etajul II: 8 €, etajul III: 13 €.

Place de la Concorde este cea mai mare piață publică a Parisului, se întinde între grădinile Tuileries și bulevardul Champs-Elysees. După Revoluția Franceză, Place de la Concorde a devenit simbolul speranței într-un viitor mai bun. Obeliscul Luxor, care tronează in piață, este darul primit de la viceregele Egiptului în anul 1829 și a înlocuit ghilotina din piață.

Arcul de triumf a fost construit pentru a celebra succesele militare ale Împaratului Napoleon, dar a fost finalizat după moartea sa în 1836. Arcul de triumf adăpostește un mic muzeu de istorie și Mormântul Soldatului Necunoscut.

Centrul Georges Pompidou din Paris este un complex cultural, care adăpostește muzeul dedicat artei moderne și contemporane, un centru de muzică și cercetare acustică, o bibliotecă, săli de spectacole, cafenele. Clădirea, construită în anii ’70, în stilul architectural high-tech a născut numeroase controverse legate de aspectul ei îndrăzneț. Aici pot fi admirate opere semnate de artiști renumiți precum Matisse, Picasso, Braque, Léger, Miro și Atelierul Brâncuși, genialul sculptor român.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri