| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Leonardo Milan City Center 4*

  • Destinația: Cazare, Milano
  • Preț: 41 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare în cameră dublă standard. Regim de masă: mic dejun.

Tariful nu include: Taxe locale.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității. Tarifele cresc în perioada sărbătorilor, târgurilor, festivalurilor și a altor evenimente publice.

Rezervă acum

Leonardo Milan City Center 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 – 31 decembrie 1 – 31 ianuarie 1 – 28 februarie
Tarif  adult / noapte 43,00 € 41,00 € 41,00 €

Informaţii hotel Leonardo Milan City Center – cazare în Milano

Hotelul Leonardo Milan City Center 4* este situat între Corso Sempione și Porta Garibaldi din Milano, la mică distanță de stația de metrou Monumentale. Hotelul este elegant, renovat de curând, beneficiază de facilități moderne și de amplasare bună pentru explorarea orașului. Proprietatea face parte din lanțul hotelier Leonardo Hotels.

Facilități camere: mobilier clasic, aer condiționat, încălzire, LCD, televiziune prin satelit, acces internet, seif, birou, minibar, zonă de relaxare, canapea, cadă sau duş, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, izolare fonică, room service.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, lift, seif, cameră de bagaje, încălzire, aer condiţionat, acces internet, săli de conferinţe şi petreceri, sală de fitness, serviciu de transfer (contra cost), spălătorie, birou de turism, parcare (contra cost).

Informaţii utile pentru vacanță în Milano

Milano este situat în câmpia Lombardiei din nordul Italiei și este un important centru economic, cultural și financiar, găzduiește Bursa Italiei. Orașul Milano are o istorie îndelungată, a fost fondat de celți în jurul anului 400 î.Chr. și cucerit apoi de romani. În perioada medievală a fost un oraș înfloritor, sub conducerea ducilor din familiile Sforza și Visconti, Milano a devenit un centru cultural important al Renașterii, prin operele renumite semnate de artiști precum Leonardo da Vinci și Bramante. Milano a fost administrat de francezi și de Casa de Habsburg, până la unificarea Italiei, cand a început să-ți recâștige importanța economică, culturală și strategică. Milano și-a câștigat renumele de capitală a modei și design-ului, prin casele sale de modă, magazinele cochete și joacă un rol foarte important în opera lirică sub patronajul Teatrului La Scala.

Clima în Milano este subtropicală umedă. Iernile sunt umede și reci, cu temperaturi între -3°C și 6°C și cu precipitații frecvente, iar verile umede și fierbinți, cu temperaturi în jurul valorii de 28°C.

Moneda: €

Mijloace de transport public: metroul, tramvaiele şi autobuzele, fac deplasarea în Milano foarte uşoară. Autobuzele şi tramvaiele circulă toată noaptea. Biletele pentru o călătorie cu metroul costă aproximativ 1 € și sunt valabile 75 minute de la compostare în toată rețeaua urbană. Transferul din Aeroportul Internațional Malpensa, situat la aproximatix 40 km distanță de Milano, se poate face cu trenurile Malpensa Express. Trenurile pleacă la fiecare 30 de minute, iar călătoria durează 40 minute. Aeroportul Internațional Linate se află la aproximativ 7 km distanță de oraș, autobuzele fac legatura la fiecare 10 minute cu cea mai apropiată stație de metrou San Babila.

Restaurante și cafenele: Cantina della Vetra, Restaurant Roses, Restaurant Il Luogo di Aimo e Nadia, Antica Osteria dei Cameli, Restaurant & Bar Camparino.

Obiective turistice:

Domul din Milano (Santa Maria Nascente) este a treia catedrală creștină depășită numai de San Pietro din Roma și de Catedrala din Sevilia. Construcția Domului din Milano a început în anul 1391 și a durat aproape 500 ani. În construcție s-a folosit inițial cărămidă, apoi s-a folosit marmura și o arhitectură ce îmbină stilurile baroc și neo-gotic. Un număr impresionant de 3500 statui decorează clădirea, două treimi sunt amplasate în exterior. Intrarea în catedrală e gratuită.

Teatrul La Scala (Teatro alla Scala) este considerat cel mai faimos teatru din lume, încă din anul 1778 găzduiește spectacole de operă, balet și concerte de muzică clasică. A fost construit la inițiativa Împaratesei Maria Tereza, în perioada stăpânirii dinastiei de Habsburg a nordului Italiei. Operele marilor compozitori italieni Verdi, Rossini, Puccini sau Toscanini și nu numai au răsunat aici. Taxa de intrare este de 5 €.

Castello Sforzesco fost reședința familiei de nobili Visconti din anul 1368, apoi a aparținut familiei aristocrate Sforza, care a restaurat castelul în anul 1450. A urmat o perioadă dificilă a castelului, datorită degradării, se punea problema demolării lui, însă arhitectul Luca Beltrami a susținut restaurarea, care a durat până în 1904. Castello Sforzesco găzduiește Muzeul de Mobilă, Muzeul de Artă Antică, Muzeul Intrumentelor Clasice, colecții de artă, o parte din exponatele egiptene și preistorice ale Muzeului de Arheologie. Intrarea în castel este gratuită, cu excepția muzeelor, taxă muzee: 3 € (bilet întreg), 1,5 € (bilet redus)

„Cina cea de Taina” pictată între anii 1495-1497 de Leonardo da Vinci se află pe peretele mănăstirii dominicane Santa Maria delle Grazie din Milano. Datorită degradării fresca a fost catalogată drept cea mai tristă operă de artă din lume. Santa Maria delle Grazie este ea însăși o capodoperă arhitectonică, ce datează din secolul al XV- lea. Taxă de intrare: 8 € (adult).

Pinacoteca di Brera este un muzeu cu o colecție impresionantă de tablouri ale unor artiști italieni: Andrea Mantegna, Giovanni Bellini, Piero della Francesca, Donato Bramante si Caravaggio. Palatul a fost inițial colegiu, însă a fost cedat Academiei de Arte Frumoase în anul 1776. Taxă de intrare: 5 € (adult), copii sub 18 ani și persoanele peste 65 ani intră gratuit.

Galleria Vittorio Emanuele II este situată în centrul orașului Milano și este un excelent loc de promenadă, relaxare și shopping. Galeria a fost inaugurată în 1870 și poartă numele regelui unificator al Italiei Vittorio Emanuele.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri