| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • Puerta de Toledo - cazare Madrid
 • Puerta de Toledo - cazare Madrid
 • Puerta de Toledo - cazare Madrid
 • Puerta de Toledo - cazare Madrid
 • Puerta de Toledo - cazare Madrid
 • Puerta de Toledo - cazare Madrid
 • Puerta de Toledo - cazare Madrid
 • Puerta de Toledo - cazare Madrid
 • Puerta de Toledo - cazare Madrid

Puerta de Toledo 3*

 • Destinația: Cazare, Madrid
 • Preț: 32 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare în cameră dublă standard. Regim de masă: mic dejun.

Tariful nu include: Taxe locale.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității. Tarifele cresc în perioada sărbătorilor, târgurilor, festivalurilor și a altor evenimente publice.

Rezervă acum

Puerta de Toledo 3*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 – 31 decembrie 1 – 31 ianuarie 1 – 28 februarie
Tarif  adult / noapte 34,00 € 32,00 € 32,00 €

Informaţii hotel Puerta de Toledo – cazare în Madrid

Hotelul Puerta de Toledo 3* se află aproape de centrul istoric Madridului, în piaţa Puerta de Toledo. Cea mai apropiată stație de metrou, Puerta de Toledo, se află la 100 metri distanță, amplasarea hotelului este excelentă pentru explorarea orașului.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, telefon, acces internet, seif, aer condiţionat, birou, încălzire, duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, minibar.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, bar, sală de mese, camere pentru nefumători, facilități pentru persoane cu dizabilități, family room, lift, seif, încălzire, cameră de bagaje, aer condiţionat, acces internet, serviciu de transfer (contra cost), spălătorie, schimb valutar, închirieri auto, birou de turism, parcare (contra cost).

Informaţii utile pentru vacanță în Madrid

Madrid, capitala Spaniei, este așezat în centrul țării, în regiunea Castilla, pe platoul Meseta, traversat de râul Manzanares. Așezarea a fost locuită din timpuri străvechi, a fost stăpânită de iberici, romani, vizigoți și mauri. În secolul al XI-lea, orașul se supune forțelor creștine, conduse de Regele Alfonso al VI-lea și este anexat regatului Castiliei. Regele Filip al II-lea de Habsburg a mutat capitala la Madrid în anul 1561, când începe epoca înfloritoare a metropolei. Capitala Spaniei este fascinantă, beneficiază de o infrastructură ireproșabilă, stilurile arhitectonice sunt perfect îmbinate, muzeele găzduiesc colecții impresionante, palatele și catedralele sunt somptuoase, parcurile sunt încântătoare, oamenii sunt calzi și ospitalieri. Restaurantele, barurile și cluburile, tradițiile, fiestele multicolore și zgomotoase, muzica și gastronomia iberică cuceresc vizitatorii.

Clima: Orașul Madrid beneficiază de un climat continental-mediteranean. Verile sunt caniculare, fără precipitații, temperatura medie în luna iulie este de 30°C. Iarna, temperatura rar scade sub 0°C. Primăvara și toamna sunt anotimpurile ploioase.

Moneda: €

Mijloace de transport public: Rețeaua de transport în comun a Madridului este foarte bine organizată, dispune de multe linii de metrou, de autobuze, trenuri. Aeroportul Internațional Barajas se află la aproximativ 9 km distanță, transferul se poate face cu autobuzul, biletele de transport au tarife accesibile.

Restaurante și cafenele: Restaurant El Neru, Restaurant Public, Restaurant Antojos Araguaney, Restaurant și bar Albora, Restaurant Botin, Restaurant Algarabia, Cafeneaua Gijon.

Obiective turistice:

Palatul Regal (Palacio Real) este reședința oficială a monarhiei spaniole, deși familia regală nu locuiește aici, fiind utilizat pentru evenimente oficiale. Construcția palatului a început în anul 1738, în timpul domniei Regelui Filip al V-lea, clădirea este elegantă, cu o arhitectură ce îmbină stilul baroc cu influențe franceze și italiene. Complexul are o suprafață generoasă, palatul este înconjurat de parcuri și găzduiește o colectie numeroasă de picturi, sculpturi, piese de mobilier, tapiserii, sticlărie, porțelanuri, argintărie, medalii, arme, instrumente muzicale. Taxă de intrare: 8 €

Catedrala Almudena a fost ridicată în perioada 1883 – 1999, construcția a avansat lent din cauza războiului civil. Papa Ioan Paul al II-lea a sfințit catedrala în anul 1993. Catedrala Almudena este grandioasă, are o arhitectură neo-gotică, cu elemente clasice și este închinată Sfintei Fecioare Maria, patroana spirituală a orașului Madrid. Accesul este gratuit.

Muzeul El Prado deține o splendidă colecție de artă europeană,  fosta colecție regală, peste 7000 de picturi, lucrări ale artiștilor spanioli Diego Velazquez, Francisco Goya, El Greco, Bartolome Esteban Murillo, Jusepe de Ribera și alții. Taxă de intrare: 12 € (adulți), 6 € (redus)

Muzeul Thyssen-Bornemisza este o galerie de artă, ce a aparținut familiei Thyssen-Bornemisza și apoi vândute statului spaniol. Colecția include lucrări ale artiștilor intoretto, Tiziano, Caravaggio, Canaletto, Cezanne, Monet, Sisley, Matisse, Toulouse – Lautrec, Renoir, Pissarro, Degas, Constable, Van Gogh, Picasso și Dali.

Centrul Național de Artă Regina Sofia din Madrid găzduiește o galerie de artă spaniolă contemporană, un teatru, bibliotecă, librărie și o cafenea. Colecția de artă include lucrări ale artiștilor Pablo Picasso (Guernica), Miro, Kandinsky, Dali, Bacon și mulți alții. Taxă de intrare: 6 € (adulți), 3 € (redus)

Gran Via este principalul bulevard al orașului Madrid. Construcția bulevardului a fost considerată un proiect prea îndrăzneț pentru începutul secolului al XX-lea, însă s-a concretizat. Bulevardul este străjuit de clădiri frumoase, bănci, cinematografe, teatre, magazine, cafenele.

Templul din Debot (Templo de Debod) este un templu autentic egiptean, construit în secolul al IV- lea î.Chr., în satul Debod, de lângă Aswan. Templul din Debod este dedicat zeilor egipteni Amon și Isis și a fost donat Spaniei în anul 1968, în semn de recunoștință pentru sprijinul oferit, în timpul construcției barajului de la Aswan.

Parcul Retiro din Madrid a fost inițial parcul familiei regale, a fost amenajat în timpul domniei Regelui Filip al IV-lea, în secolul al XVII-lea. De-a lungul timpului parcul a fost extins ajungând la o suprafață de 130 ha și a fost deschis publicului în anul 1868.

Mănăstirea El Escorial se află la aproximativ 45 km distanță de Madrid, la poalele Muntelui Abantos din Sierra de Guadarrama. Edificiul impunător a fost construit din ordinul Regelui Filip al II-lea, cel mai temut monarh catolic al Spaniei. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1563, iar regele intenționa ca fortăreața să devină un panteon catolic, un simbol al culturii şi civilizaţiei spaniole. Complexul adăpostește palatul regal, o şcoală, o bibliotecă imensă, o biserică şi o mănăstire.

Muzeul Cervantes se află în orașul Alcala de Henares, la aproximativ 30 km distanță de Madrid. Muzeul este amenajat în casa natală a celebrului scriitor și reproduce fidel atmosfera dintre secolele al XVI-lea și al XVII-lea.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri