| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

CitizenM London Bankside 4*

  • Destinația: Cazare, Londra
  • Preț: 109 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare în cameră dublă standard.

Tariful nu include: Taxe locale.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității. Tarifele cresc în perioada sărbătorilor, târgurilor, festivalurilor și a altor evenimente publice.

Rezervă acum

CitizenM London Bankside 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1  – 31 decembrie 1 – 31 ianuarie 1 – 28 februarie
Tarif  adult / noapte 110,00 € 110,00 € 109,00 €

Informaţii hotel CitizenM London Bankside – cazare în Londra

Hotelul CitizenM London Bankside 4* este amplasat în centrul orașului Londra, la aproximativ 500 metri distanță de London Bridge și la o scurtă plimbare de stația de metrou Southwark. Hotelul este cochet, cu design contemporan și servicii ireproșabile, excelent amplasat pentru explorarea orașului.

Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, telefon, acces internet, aer condiţionat, încălzire, seif, fier de călcat, frigider, birou, uscător de păr, duş, articole de toaletă gratuite, izolare fonică.

Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, cameră de bagaje, lift, seif, aer condiționat, încălzire, acces internet, magazine, bibliotecă, sală de conferințe și petreceri, internet-cafe, birou de turism.

Informaţii utile pentru vacanță în Londra

Londra este capitala Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, metropola este una dintre cele mai importante centre culturale și financiare din lume, o destinație cosmopolită și seducătoare. Londra este situată în Câmpia Tamisei din partea sud-est a țării, pe cursul fluviului Tamisa. Inițial Londra a fost o așezare celtă, cucerită de romani în anul 43 e.n. care au fondat orașul Londinium, din care provine denumirea actuală. Orașul a fost vandalizat de celții răsculați sub conducerea reginei Boadicea în anul 61 e.n. și abandonat timp de câteva secole. În secolul al VII-lea a fost fondată de anglo-saxoni localitatea Lundenwic, în secolul al X-lea vechea cetate romană a fost relocuită și un secol mai târziu a fost fondată Abația Westminster. Împreună au format cel mai mare oraș al Angliei, capitala regatului și mai târziu a Imperiului Britanic, care a prosperat din vremuri medievale până în prezent. Londra este o destinație captivantă, cu muzee excepționale, teatre, palate și catedrale pentru cei pasionați de istorie sau artă, cu cluburi zgomotoase pentru petrecăreți și cu multe evenimente culturale sau sportive, în anul 2012 a găzduit Jocurile Olimpice.

Clima: Londra beneficiază de climă temperată, cu veri calde și ierni reci, însă fără precipitații abundente. Temperatura din timpul verii depășește rareori 32°C, temperatura din timpul iernii poate scădea sub 0°C. Starea vremii în Londra este schimbătoare și imprevizibilă, de aceea este recomandat ca pelerinele de ploaie și umbrelele să facă parte din bagaj. Cele mai potrivite luni pentru a vizita Londra sunt mai, iunie sau septembrie.

Moneda: £ (lira sterlină)

Mijloace de transport public: Metroul din Londra este cea mai veche rețea de metrou din lume. Pe lângă metrou, autobuzele sunt preferate pentru transportul în interiorul orașului, rețeaua londoneză de autobuze este una dintre cele mai mari din lume. Aeroporturile Heathrow si Gatwick sunt principalele porți de intrare capitală, însă sunt utilizate și aeroporturile mai mici: City, Stansted sau Luton de către companiile low-cost. Toate aeroporturile sunt legate prin mijloace de transport în comun de metropolă, permițând transferul facil al călătorilor.

Restaurante și cafenele: Restaurant Five Fields, New London Café, Restaurant The Andover Arms, Restaurant Exodus, Restaurant Luna Nuova, Restaurant Roux at Parliament Square, Restaurant Launceston Place, Restaurant Angler, Restaurantele Goodman, Restaurant Sixtyone, Ye Olde Mitre Pub, Terry’s Café, Cofetăria Parlour, Queen of Hoxton.

Obiective turistice:

Turnul Londrei (Tower of London) este un simbol al orașului, a fost fondat de regele William Cuceritorul în jurul anului 1076, însă aspectul actual se datorează regelui Henric al VIII-lea, în timpul căruia s-au construit turnurile din colțurile zidurilor de apărare. Secole de-a rândul clădirea a fost martoră a evenimentelor ce au marcat istoria Londrei, a servit drept fortăreață și reședință regală, a găzduit Monetăria, Observatorul Astronomic, grădina zoologică regală și închisoarea. Oaspeții pot explora încăperi încărcate de legend, pot admira bijuteriile coroanei, armuri și colecții de arme regale.

Palatul Westminster (Palace of Westminster) este sediul celor două camere ale Parlamentului Regatului Unit: Camera Lorzilor și Camera Comunelor. Impunătoarea construcție în stil neogotic a fost realizată la jumătatea secolului al XIX-lea, după ce un incendiu devastator a distrus vechiul palat. În perioada medievală palatul a fost resedința principală a monarhiei, mai târziu devenind clădirea Parlamentului. Cea mai veche construcție din palat este Sala Wesminster, ale cărei ziduri au fost construite în anul 1097. Arhitectul Charles Barry a proiectat clădirea actuală astfel încât să se potrivească cu arhitectura catedralei Westmister. Palatul găzduiește numeroase fresce, picturi cu episoade istorice, mobilier și decorațiuni inestimabile. Big Ben poate fi considerat o emblemă a capitalei britanice, este unul dintre celebrele turnuri ce flanchează Palatul Westminster, având o înălțime de 96 metri. Ceasul actual de o acuratețe proverbială a fost pus în funcțiune în anul 1859 și este cel mai mare ceas cu patru fețe și clopot din lume.

Catedrala Westminster (Westminster Abbey) a fost ridicată în secolul al XI-lea  din ordinul Regelui Edward Confesorul. În secolul al XIII-lea Henry al III-lea a reconstruit biserica în stilul gotic, iar de-a lungul secolelor au fost făcute mai multe adăugiri și modificări, Capela Fecioarei din capătul estic, ne poartă în epoca Tudorilor, iar turnurile din capătul vestic au fost realizate de Nicholas Hawksmoor în secolul al XVIII-lea. Superba catedrală este punctul în care viața politică, religioasă și monarhică se intersectează, aici au fost încoronați toți suveranii britanici de la William Cuceritorul până în prezent, cu doar două excepții. Abația este locul de odihnă veșnică pentru suveranii britanici dar și locul de comemorare al unor personalități culturale, politice sau religioase.

Catedrala Saint Paul este o construcție grandioasă, o capodoperă a arhitectului Sir Christopher Wren, ridicată între anii 1675-1710. Pe locul catedralei dedicată sfântului protector al orașului Londra au fost construite mai multe edificii religioase ce nu au dăinuit peste veacuri. Edificiul este dominat de un dom semeț, decorat cu fresce din viața Sfântului Paul. Catedrala a suferit daune majore în cel de-al II-lea Război Mondial însă a fost restaurată în anul 1996 de arhitectul John B. Chambers.

Palatul Buckingham este reședința oficială din Londra a monarhiei britanice, unde sunt găzduite dineurile de stat. Clădirea inițială a fost ridicată la începutul secolului al XVIII-lea de către Ducele de Buckingham. Palatul a devenit reședință regală privată în timpul domniei Reginei Charlotte, de-a lungul secolului al XIX-lea a fost mărit, iar în anul 1837 devine oficial Palat Regal după urcarea pe tron a Reginei Victoria. Între 25 iulie și 27 septembrie se deschid Saloanele de Stat pentru vizitatori și pot fi admirate saloanele regale și opere de artă inestimabile din palat. Schimbarea gărzii de infanteriști la Palatul Buckingham la ora 11:30 este un spectacol inedit pentru numeroși vizitatori.

British Museum a luat ființă în anul 1753, fiind primul muzeu național public din lume, tradiția este respectată și în prezent. „toate persoanele studioase și curioase”pot vizita muzeul gratuit. British Museum a luat ființă din inițiativa medicului colecționar, Sir Hans Sloane, care a lăsat prin testament colecția personală regelui George al II-lea. Impunătoarea clădire în stil renascentist elen adăpostește nenumărate comori: antichități, artefacte, obiecte de artă din Africa, America de Nord, America de Sud, Asia, Europa.

Muzeul de Istorie Naturală (Natural History Museum) din Londra deține un număr impresionant de exponate (peste 67 milioane), care prezintă geologia și viața de pe Terra. Expozițiile de fosile, schelete sau mulaje sunt organizate pe diferite tematici precum: dinozaurii, mamiferele mari, reptilele, pești, păsări, isecte, roci și minerale, ecologia. Muzeul este adăpostit în clădirea Waterhouse, un exemplu superb de arhitectură britanică în stilul romanesc.

Muzeul Victoria și Albert, fondat în anul 1857 în Londra, este mare muzeu de arte decorative din lume. Muzeul a fost denumit în onoarea reginei Victoria și a prințului Albert și deține colecții de sculpture, tablouri, fotografiii, bijuterii, obiecte ceramice, costume, mobilier vechi, instrumente musicale din Europa, America și Orient. Galeriile Britanice beneficiază de o bogată colecție de design și artă britanică dintre secolele al XVI-lea până la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Muzeul Madame Tussaud este faimos în întreaga lume pentru figurinele din ceară, care imită personalități faimoase din diferite domenii oameni politici, actori, cântăreți, sportive, etc. Istoria muzeului este la fel de captivantă, Madame Tussaud modela chipuri de ceară la Palatul Versailles. La începutul secolului al XIX-lea, după Revoluția Franceză Madame Tussaud se mută în Anglia cu câteva modele sculptate în ceară, ce înfățișau personalități ale epocii.

London Eye este o roata imensă de pe malul sudic al Tamisei, construită pentru a celebra intrarea în noul mileniu. London Eye a devenit în timp scurt un simbol, vizitatorii pot avea o priveliște panoramică a capitalei de la o înălțime de 135 metri. Roata se învârte încet, permite îmbarcarea în capsulele de sticlă fără a se opri, o tură completă durează 30 de minute.

Observatorul astronomic Greenwich este străbătut de meridianul Zero sau Greenwich stabilit convențional în anul 1884 și are un rol important pentru determinarea coordonatelor geografice și a fusurilor orare pe glob. Observatorul Regal Greenwich este amplasat în Parcul Regal, în apropiere se pot vizita Muzeul Maritim Național și Greenwich Village & Market.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri