| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
  • Reina Cristina - cazare Granada
  • Reina Cristina - cazare Granada
  • Reina Cristina - cazare Granada
  • Reina Cristina - cazare Granada
  • Reina Cristina - cazare Granada
  • Reina Cristina - cazare Granada

Reina Cristina 3*

  • Destinația: Cazare, Granada
  • Preț: 31 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare în cameră dublă standard. Regim de masă: mic dejun.

Tariful nu include: Taxe locale.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității. Tarifele cresc în perioada sărbătorilor, târgurilor, festivalurilor și a altor evenimente publice.

Rezervă acum

Reina Cristina 3*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 – 31 decembrie 1 – 31 ianuarie 1 – 28 februarie
Tarif  adult / noapte 32,00 € 31,00 € 31,00 €

Informaţii hotel Reina Cristina – cazare în Granada

Hotelul Reina Cristina 3* este amplasat în centru, lângă Catedrala din Granada. Hotelul este fosta reședință a familiei Rosales, unde poetul Federico Garcia Lorca şi-a petrecut ultima parte a vieții, beneficiază de decorațiuni în stilul andaluz și de servicii moderne.

Facilități camere: mobilier elegant, seif, TV, televiziune prin cablu, telefon, acces internet, birou, aer condiţionat, încălzire, izolare fonică, duş sau cadă, uscător de păr, minibar, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, terasă, discotecă, camere pentru nefumători, facilități pentru persoane cu dizabilități, lift, seif, încălzire, cameră de bagaje, aer condiţionat, săli de conferinţe şi petreceri, centru de afaceri, spălătorie, beauty salon, masaj, schimb valutar, închirieri biciclete, închirieri auto, birou de turism, serviciu de vânzare bilete, parcare în apropiere (contra cost).

Informaţii utile pentru vacanță în Granada

Orașul Granada se află în sudul Spaniei, la poalele lanțului Sierra Nevada, pe cursul râului Genil, în Andaluzia. Există dovezi ca așezarea, numită Iliberra, a fost locuită din paleolitic, fenicienii și cartaginezii au stăpânit zona, până la cucerirea romană. După decăderea romană, în secolul al V-lea orașul a fost cucerit de vizigoți, apoi a fost stăpânit de mauri între secolele al VIII-lea și al XV-lea, sub numele de Granada. În acest timp, metropola a cunoscut o perioadă de prosperitate culturală și economică, (fortăreaţa Alcazaba și palatul Alhambra), iar diin anul 1492, Granada revine regatului Spaniei. Metropola deține un imens tezaur multicultural, monumente istorice foarte bine conservate, tradiții captivante cu origini maure, ebraice și creștine, găzduiește nenumărate festivaluri și petreceri cu muzică și dansuri flamenco. 

Clima: Granada are o climă continental- mediteraneană, rece în timpul iernii, cu temperaturi sub 10°C și caldă vara, cu maxime de peste 35°C. Variații mari apar între temperaturile diurne și cele nocturne. Ploile sunt foarte rare în timpul verii, precipitațiile fiind concentrate în timpul iernii.

Moneda: €

Mijloace de transport public: Cele mai utilizate mijloace de transport în Granada sunt autobuzele și microbuzele. Transferul de la aeroport, situat la numai 12 km de oraș, se poate face cu autobuzul.

Restaurante și cafenele: Restaurant Chikito, Restaurant El Claustro, Restaurant La Madraza, Restaurant Carmen Mirador de Aixa, Restaurant La Chumbera.

Obiective turistice:

Alhambra a fost construită de mauri, în secolul al XIII-lea, servind drept fortăreaţă şi reședință regală a sultanilor Nasrid și zonă rezidențială. Numele Alhambra provine din Al Hamra, care înseamnă „castelul roşu” în arabă, culoarea predominantă a zidurilor. Alhambra este cea mai faimoasă clădire islamică din Spania. Arhitectura clădirilor, elementele decorative, curţile interioare, realizate cu o deosebită măiestrie, reconstituie apogeul stăpânirii musulmane în Granada. Complexul face parte din patrimoniul UNESCO. Taxă de intrare de zi (vizita generală): 13 € (adulți), 8 € (redus), copii sub 12 ani – gratuit

Palatul și grădinile Generalife au fost ridicate în secolul al XIII-lea și serveau drept reședință de vară a monarhilor mauri. Generalife a fost concepută ca o o vilă rustică, cu grădină interioară și fântâni ornamentale, o oază de liniște a familiei regale.

Catedrala din Granada a fost ridicată din ordinul monarhilor catolici în secolul al XV-lea, în timpul renașterii spaniole, pe fundația unei moschei. Arhitectul catedralei, Diego Siloe, a îmbinat perfect elementele renascentiste cu cele gotice. Domul din capela principală este decorat cu vitralii, sculpturi și picturi de Alonso Cano. Capela regală este un mausoleu, ce adăpostește mai multe morminte regale. 

Mănăstirea Cartuja a fost una dintre cele mai grandioase lăcașuri monahale din Spania, fondată în secolul al XVI-lea, pentru călugării din ordinul Carthusian. Biserica mănăstirii este o bijuterie arhitectonică, construită în stilul baroc.

Albayzin este vechiul cartier locuit de mauri, monarhia Zirid s-a stabilit în această zonă în secolul al XI-lea. Mărturii ale perioadei de dominație maură se întâlnesc la tot pasul.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri