| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism

Mlyn 4*

  • Destinația: Cazare, Cesky Krumlov
  • Preț: 39 €


    *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare în cameră dublă standard. Regim de masă: mic dejun.

Tariful nu include: Taxe locale.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității. Tarifele cresc în perioada sărbătorilor, târgurilor, festivalurilor și a altor evenimente publice.

Rezervă acum

Mlyn 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 – 31 decembrie 1 – 31 ianuarie 1 – 28 februarie
Tarif  adult / noapte 40,00 € 39,00 € 39,00 €

Informaţii hotel Mlyn – cazare în Cesky Krumlov

Hotelul Mlyn 4* este amplasat în centrul orașului Cesky Krumlov, pe malul Râului Vltava. Clădirea este o moară de apă din secolul al XV- lea, renovată, cu o arhitectură frumoasă și o atmosferă intimă. Hotelul poate fi recomandat pentru vacanțe romantice și de relaxare.

Facilități camere: mobilier clasic, LCD, televiziune prin satelit, telefon, acces internet, seif, aer condiționat, încălzire, cadă, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, minibar, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, seif, lift, camere pentru nefumători, centru de afaceri, aer condiționat, încălzire, acces internet, cameră de bagaje, magazin, zonă pentru fumători, schimb valutar, birou de turism, spălătorie, parcare (contra cost).

Informaţii utile vacanță în Cesky Krumlov

Cesky Krumlov este un superb oraș medieval, situat în sud-estul Cehiei, pe malul Râului Vltava, la aproximativ 180 km distanță de capitală, Praga. Orașul Cesky Krumlov și-a păstrat în totalitate atmosfera medievală, neschimbată din secolul al XVIII- lea, și a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Oraşul, supranumit “perla Boemiei”, are o aer romantic, cu un labirint de străduţe şi case medievale reconstituite. Orașul este anual gazdă pentru: Festivalul de muzică de cameră, Festivalul de muzică veche, Festivalul de jazz şi Festivalul Internaţional de Muzică. Cesky Krumlov este plin de hanuri medievale, cu arome îmbietoare de carne friptă sau de păstrăv proaspăt, servite într-o atmosferă rustică. La hanul Krčma U Dvou Marii se pregătesc bucate tradiționale și  se pot vizita catacombele din secolul al XIII- lea. La Cikánská Jizba, masa tradițională este acompaniată de muzică folk live. 

Clima: Cesky Krumlov are o climă temperat-continentală, cu veri călduroase și ploioase și ierni friguroase. Între lunile mai și august, se înregistrează cele mai ridicate temperaturi, cu o medie de 25°C, dar apar și precipitații. Iarna, temperatura are valori negative. 

Moneda: Coroana cehă 

Restaurante și cafenele: Hanul Na Louzi, Taverna Satlava, Papa’ Living Restaurant, Restaurant Latran

Obiective turistice:

Castelul Krumloveste parţial fortăreaţă medievală, parţial palat, reconstruit în secolul al XVI- lea de arhitecți italieni. Palatul se mândrește cu o colecţie bogată de mobilier de epocă, tapiserii flamande şi o galerie impresionantă de tablouri. Castelul renascentist, fostă reședință a familiilor nobliare Rozmberk şi Schwarzenberg este al doilea ca mărime și importanță din Cehia. Taxe de intrare: 300 CZK, redus 160 CZK

Construcția Bisericii Sfântul Vitus a început în secolul al XIV- lea, din vechiul așezământ baroc, dedicat Sfintei Fecioare Maria, se mai păstrează doar mozaicul. În secolul al XIX- lea biserica a fost refăcută în stilul neo-gotic. Clădirea învecinată, cu elemente renascentiste, a fost o școală parohială și de muzică din secolul al al XIV- lea, a cărei tradiție continuă și astăzi. Intrarea este gratuită.

Teatrul Baroc este unul dintre cele mai vechi teatre în stil baroc din Europa Centrală și foarte bine conservat. A fost construit între anii 1680 – 1682 de către Prințul Johann von Eggenberg Kristian și apoi restaurat în anul 1766 de către Josef von Schwarzenberg Adam. În prezent, au loc spectacole de teatru cu actori în ținute medievale.

Mănăstirea Minorite datează din secolul al XIV- lea și este o impresionantă construcție barocă, cu ziduri de apărare medievale și grădini interioare. Ocazional sunt organizate concerte de muzică religioasă.

În Cesky Krumlov se mai pot vizita: Muzeul Regional de Istorie, Muzeul Figurilor de Ceară, Muzeul Motocicletelor, Galeria de artă Egon Schiele, cartierul Latran, Bationul Cilindric, Sinagoga.

© 2012, DAIAVEDRA

 


Comentarii și review-uri