| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • Mercure Korona - cazare Budapesta
 • Mercure Korona - cazare Budapesta
 • Mercure Korona - cazare Budapesta
 • Mercure Korona - cazare Budapesta
 • Mercure Korona - cazare Budapesta
 • Mercure Korona - cazare Budapesta
 • Mercure Korona - cazare Budapesta
 • Mercure Korona - cazare Budapesta
 • Mercure Korona - cazare Budapesta
 • Mercure Korona - cazare Budapesta
 • Mercure Korona - cazare Budapesta

Mercure Korona 4*

 • Destinația: Budapesta, Cazare
 • Preț: 27 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare în cameră dublă standard. Regim de masă: mic dejun.

Tariful nu include: Taxe locale.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității. Tarifele cresc în perioada sărbătorilor, târgurilor, festivalurilor și a altor evenimente publice.

Rezervă acum

Mercure Korona 4*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 – 31 decembrie 1 – 31 ianuarie 1 – 28 februarie
Tarif  adult / noapte 30,00 € 27,00 € 27,00 €

Informaţii hotel Mercure Korona – cazare în Budapesta

Hotelul Mercure Korona 4* este amplasat în centrul orașului Budapesta, peste drum de Teatrul Național și lângă stația de metrou Piața Kalvin. Hotelul este cochet, excelent amplasat, beneficiază de servicii moderne, poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare și explorare a orașului.

Facilităţi camere: mobilier modern, seif, aer condiționat, încălzire, izolare fonică, birou, radio, acces internet, LCD, televiziune prin satelit, minibar, uscător de păr, cadă sau duș, articole de toaletă gratuite, room service.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, bar, restaurant, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, seif, încălzire, cameră de bagaje, magazine, aer condiționat, zonă pentru fumători, saună, masaj, piscină interioară, săli de conferinţe şi petreceri, acces internet, serviciu de transfer (contra cost), schimb valutar, închirieri biciclete, închirieri auto, birou de turism, serviciu de vânzare bilete, parcare (contra cost).

Informaţii utile pentru vacanță în Budapesta

Budapesta, capitala Ungariei, este situată pe malurile fluviului Dunărea, în partea central-nordică a țării. Zona capitalei a fost locuită din cele mai vechi timpuri, prima așezare celtică, Ak-Ink este atestată din secolul al III-lea î.Chr. În timpul dominației romane, metropola Buda, purta numele Aquincum și a fost capitala provinciei Panonnia. După retragerea romană, regiunea a fost locuită de huni, goți, avari, franci, slavi. La sfârșitul secolului al IX-lea, orașul devine teritoriu maghiar. Prima atestare documentară a orașului Pesta este din secolul al XII-lea, așezarea fiind fondată de romani cu numele de Trans-Aquincum. În secolul al XIII-lea, după invazia mongolă, regele Bela al IV-lea reconstruiește orașele Buda și Pesta, iar capitala a fost mutată la Obuda. În perioada medievală și în cea imperială, Budapesta a avut perioade de înflorire sub domnia lui Matei Corvin, și în perioada Imperiului Austro-Ungar, dar și de decădere în timpul cuceririi otomane. În anul 1873, unirea celor trei orașe a dat naștere capitalei actuale. Budapesta beneficiază de clădiri și poduri cu arhitectură rafinată, de parcuri, piețe și bulevarde somptuoase, de galerii de artă și numeroase muzee. Centrele de tratamente cu ape termale, cafenelele, restaurantele cu preparate tradițioale sunt foarte apreciate de vizitatori.

Clima: Budapesta este situată într-o zonă cu climă temperat continentală, media anuală a temperaturii este de 11°C. Cea mai căduroasă lună este iulie, cu temperatura medie de 27°C, iar cea mai rece este ianuarie, cu temperatura medie de -4°C. Lunile cu precipitații abundente sunt iunie și noiembrie. 

Moneda: Forint (HUF)

Mijloace de transport public: Budapesta deține o reţea elaborată de autobuze, troleibuze, tramvaie, metrouri şi trenuri de suprafaţă, cu numeroase puncte de vânzare de bilete și abonamente sau automate. Vizitatorii sunt invitați să încerce și funicularul, telescaunul sau croazierele pe Dunăre. Turiştii, care călătoresc împreună cu familia, pot beneficia de reduceri la bilete sau carduri pentru mijloacele de transport convenţionale, funicular, trenuleţ sau telescaun. Aeroportul International Ferihegy este situat la 16 km distanță de oraș, transferul se poate efectua cu trenuri, autobuze sau microbuze.

Restaurante și cafenele: Restaurant Citadella, Restaurant Halaszbastya, Fresco Liszt Cafe & Lounge, Restaurant Trofea Grill, Restaurant Mongolian Barbecue, Restaurant Sir Lancelot, Restaurant Vapiano.

Obiective turistice:

Citadela din Budapesta beneficiază de o amplasare privilegiată, pe cel mai înalt deal al oraşului, Gellert. Citadela este o fortăreață proiectată în timpul monarhiei habsburgice în scopuri militare, pentru a respinge revoltele ulterioare anului 1848. Datorită panoramei superbe a orașului, ce poate fi observată din citadelă, a fost supranumită “ochiul Budapestei”. În prezent edificiul adăpostește expoziția istorică și militară, expoziția de ceară a buncărului, Parcul Memorial Sfântul Gellert.

Palatul Parlamentului (Orszaghaz) din Budapesta este o clădire impunătoare, elegantă, construită între anii 1885 și 1904, în stilul neo-gotic, cu elemente baroce și renascentiste, proiectată de arhitectul Steindl. Palatul Parlamentului Ungariei este una dintre cele mai frumoase clădiri legislative din Europa. Clădirea poate fi vizitată, dacă Parlamentul nu se află în sesiune. Taxă/tur: 21.15 €/5 500 HUF (adulți), 10.60 €/2 750 HUF (copii)

Bazilica Sfântul Ştefan este cel mai mare edificiu religios din Budapesta, a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Bazilica Sfântul Ştefan beneficiază de un clopot monumental cu o acustică excelentă, concertele de orgă sunt impresionante. Bazilica Sfântul Ştefan adăposteşte braţul mumificat al Sfântului Ştefan, primul rege al Ungariei.

Castelul Buda (Budai Var), este fosta reședință regală, una dintre cele mai vechi clădiri din Budapesta, extinsă și restaurată în mai multe rânduri, face parte din patrimoniul UNESCO. Reşedinţa regală iniţială a fost construită în secolul al XIII-lea, din ordinul Regelui Bela al IV-lea. Castelul a fost reconstruit în timpul domniilor lui Ştefan, Duce de Slavonia, Sigismund şi Matei Corvin și consolidat în secolele următoare. Cea mai mare parte a castelului are arhitectură gotică și datează din secolul al XIV-lea. În prezent Palatul Regal adăpostește Muzeul de Istorie, Galeria Naţională, Colecţia Ludwig, Biblioteca Naţională Szechenyi. Labirintul castelului deține expoziții la fel de interesante.

Biserica Matyas poartă numele lui Matei Corvin, unul dintre cei mai mari regi ai Ungariei, cu hramul Fecioarei Maria. Biserica a fost construită între secolele al XIV-lea și al XV-lea. În această biserică erau încoronaţi regii Ungariei, iar timpul ocupaţiei otomane, a fost transformată în moschee, o mare parte din decoraţiuni şi simboluri catolice au fost înlăturate. De-a lungul secolelor, lucrările de renovare au trasformat structura inițială gotică într-o maiestoasă clădire barocă.

Bastionul Pescarului (Halaszbastya) a fost construit între anii 1890 şi 1905, fiind considerat o bijuterie arhitecturală, care îmbină elemente neo-gotice şi neo-renascentiste. Bastionul are şapte turnuri, fiecare simbolizează liderii celor şapte triburi maghiare. Aspectul fortificat al bastionului este doar decorativ, clădirea nu a fost folosită niciodată în scopuri militare.

Sinagoga Dohany a fost construită la jumătatea secolului al XIX-lea, sub îndrumarea arhitectului austriac Ludwig Forster. Marea Sinagogă din Budapesta este cea mai mare din Europa, stilul arhitectural reunește elemente bizantine, gotice și orientale, cele două turnuri de la intrare, înalte de 43 metri, domină impresionanta clădire.

Teatrul Operei de Stat a fost ridicat la sfârșitul secolului al XIX-lea, proiectul, destul de costisitor, a fost finanțat de Împăratul Franz Iosef. Opera din Budapesta impresionează prin arhitectura neo-renascentistă, prin reprezentațiile de operă și balet și prin acustica excelentă. Auditoriul operei a fost decorat cu peste 7 kg de aur, iar fațada principală este decorată cu statuile personalităților muzicii clasice Frantz Liszt, Ferenc Erkel, Mozart, Beethoven, Ceaikovski, Verdi.

Grădina Zoologică şi Botanică din parcul orașului, reunite sub numele Zoo, ocupă o suprafață de 11 hectare, care adăposteşte sute de specii de animale şi de plante. Zoo din Budapesta are o tradiție îndelungată, a fost inaugurată în anul1866.  Taxă de intrare: 2 400 HUF (adulți) 1 700 HUF (copii între 2-14 ani).

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri