| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • city break berlin alfa
 • city break berlin alfa
 • city break berlin alfa
 • city break berlin alfa
 • city break berlin alfa
 • city break berlin alfa
 • city break berlin alfa
 • city break berlin alfa

Alfa 3*

 • Destinația: Berlin, Cazare
 • Preț: 41 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun.

Tariful nu include: Taxe locale.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității. Tarifele cresc în perioada sărbătorilor, târgurilor, festivalurilor și a altor evenimente publice.

Rezervă acum

Alfa 3*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 – 31 decembrie 1 – 31 ianuarie 1 – 28 februarie
Tarif  adult / noapte 45,00 € 42,00 € 41,00 €

Informaţii hotel Alfa – cazare în Berlin

Hotelul Alfa 3* din Berlin este amplasat în cartierul Tiergarten din Berlin, la mică distanță de stația de tren urban S-Bahn Beusselstrasse. Hotelul beneficiază de facilități moderne şi de o atmosferă prietenoasă, poate fi recomandat pentru un sejur de explorare a orașului sau pentru o călătorie de afaceri.

 Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin satelit, radio, telefon, aer condiționat, încălzire, birou, zonă de relaxare, minibar, acces internet (contra cost), seif, duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite.

Dotări și servicii: recepție nonstop, sală de mese, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, lift, seif, cameră de bagaje, aer condiţionat, încălzire, acces internet (contra cost), spălătorie, birou de turism, închirieri biciclete, parcare (contra cost).

Informaţii utile pentru vacanță în Berlin

Berlin, capitala Germaniei, este situat în partea de est a țării, într-o zonă de șes, pe malurile râurilor Spree și Havel. Orașul a fost întemeiat la începutul secolului al XIV-lea prin contopirea orașelor Berlin și Coelln, având privilegiul de a fi capitală de mai multe ori de-a lungul istoriei, ultima dată din anul 1990, după reunificarea Germaniei. Berlin are o istorie plină de evenimente dramatice, este considerat simbolul reunificării politice și teritoriale a țării. Orașul este modern, vibrant, cel mai important centru cultural și politic german. Berlin beneficiază de o arhitectură impresionantă, un amestec de nou și vechi, cu zeci de muzee, galerii de artă, teatre, opere, castele, catedrale, parcuri, grădini zoologice, gazdă pentru numeroase festivaluri. Berlin beneficiază de variate posibilități de distracție, diurne și nocturne, restaurante, baruri, berării cu notorietate, unde se organizează degustări. 

Clima: Berlin are un climat temperat continental cu veri calde și ierni reci. Vara temperatura maximă este de 30°C, iar iarna temperatura se încadrază între -2 și 4°C. Primavara și toamna sunt anotimpuri răcoroase, cele mai umede luni sunt iunie și august.

Moneda:

Mijloace de transport public: Transportul public în Berlin este foarte bine organizat, un atu important al orașului având în vedere multitudinea obiectivelor turistice. Cele mai utilizate mijoace de transport public în oraș sunt metroul și autobuzele. Aeroportul Tegel se află la aproximativ 8 km distanță de Berlin, transferul se poate face cu trenul sau autobuzul, aeroportul Schonefeld se află la aproximativ 18 km distanță, transferul se poate face cu trenul.

Restaurante și cafenele: Restaurant Borchardt, Restaurant Jolesch, Restaurant Entrecôte, Restaurant Florian, Cafeneaua Nola’s am Weinberg.

Obiective turistice:

Poarta Brandenburg a fost ridicată în secolul al XVIII-lea, ca un simbol al păcii, în timpul domniei Împăratului Wilhelm al II-lea. Poarta este monumentală, decorată cu un car al victoriei tras de patru cai și basoreliefuri din mitologia greacă, având drept inspirație din arhitectura porții din Acropole. În timpul divizării Berlinului poarta Brandenburg se afla la graniță.

Insula Muzeelor (Museumsinsel) din Berlin face parte din patrimoniul UNESCO și găzduiește cele mai importante muzee ale orașului: Muzeul Pergamon (cu colecția de antichități, artă islamică și din Orientul Mijlociu), Muzeul Bode (cu o colecție de sculpturi și picturi), Muzeul Neues și Muzeul Alte și Galeria Națională Alte.

Schloss Charlottenburg este cel mai mare palat din Berlin, cu o arhitectură barocă impresionantă, a fost ridicat în secolul al XVIII-lea. Inițial clădirea a fost reședință de vară pentru Sophie Charlotte, soția lui Elector Frederick al III-lea, primul rege prusac. Clădirea a ars complet în timpul celui de-al II război mondial, dar a fost reconstruită în întregime. Interioarele sunt decorate cu opere de artă, cele mai renumite sunt galeria de stejar, galeria de porțelan, sala albă, galeria de aur, galeria romanticilor, capela.

Berliner Dom este o catedrală construită între 1894-1905 în stil baroc, pe locul altor două biserici anterioare, în timpul domniei Împăratului Wilhelm al II-lea. Impresionantul monument este situat pe Insula Muzeelor și adăpostește sarcofagele familiei regale prusace. Catedrala este bogat ornamentată și beneficiază de o orgă cu peste 7000 țevi.

Grădina Zoologică din Berlin este una dintre cele mai mari grădini zoologice din lume. Berliner Zoologischer Garten a fost inaugurată în anul 1844 și a fost dăruită orașului Berlin de către Regele Friedrich Wilhelm al IV-lea. În prezent grădina adăpostește aproximativ 15000 de animale din 1400 de specii, multe dintre exemplare fiind foarte rare. În vecinătatea grădinii se află acvariul, cu o colecție impresionantă de animale marine, insecte, amfibieni și reptile.

Reichstag, sediul Parlamentului Germaniei, este o clădire impozantă construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, finanțată din fonduri franceze, după războiul câștigat de prusaci împotriva Franței în anul 1871. Clădirea a fost avariată de mai multe ori și renovată, a redevenit sediul Parlamentului german în anul 1990 după unificarea țării.

Berliner Fernsehturm este un turn de televiziune cu o înălțime de 368 metri, inaugurat în anul 1960. Acensoarele urcă în sfera turnului, la o înălțime de 203 metri de unde poate fi admirată panorama orașului, vizibilitatea poate ajunge până la 40 km distanță, în funcție de condițiile meteorologice.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri