| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • Arc La Rambla
 • Arc La Rambla
 • Arc La Rambla
 • Arc La Rambla
 • Arc La Rambla
 • Arc La Rambla
 • Arc La Rambla
 • Arc La Rambla

Arc La Rambla 3*

 • Destinația: în curând
 • Preț: 47 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include:

Tariful nu include:

Rezervă acum

Arc La Rambla 3*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 – 29 februarie 2016 1 – 31 martie 2016 1 – 30 aprilie 2016
Tarif  adult / noapte 47,00 € 49,00 € 60,00 €

Informaţii hotel Arc La Rambla – cazare în Barcelona 2016

Hotelul Arc La Rambla 3* este amplasat pe faimosul bulevard La Rambla, la 100 metri distanță de staţia de metrou Drassanes și la câțiva pași de port și Piața Catalunya. Hotelul este cochet, amplasat excelent, recomandarea ideală pentru o vacanță de explorare a orașului Barcelona.

Facilități camere: mobilier modern, seif, birou, aer condiţionat, încălzire, telefon, LCD, televiziune prin satelit, acces internet, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, cadă sau duş, izolare fonică.

Dotări și servicii: recepţie nonstop, sală de mese, bar, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, lift, seif, încălzire, aer condiţionat, acces internet, cameră de bagaje, salon de lectură, bibliotecă, închirieri biciclete, închirieri auto, birou de turism, serviciu de vânzare bilete.

Informaţii utile vacanță în Barcelona

Barcelona se află în partea nord-estică a Spaniei, pe coasta Mediteranei, este cel mai mare port și capitala comunității autonome Catalonia. Legenda atribuie întemeierea aşezării Barcino cartaginezilor, tatălui generalului Hannibal, Hamilcar Barca. După înfrângerea cartagenezilor de către romani Spania a fost guvernată de romani timp de şase secole, mărturii din acele timpuri pot fi văzute la poarta oraşului lângă catedrală şi în subsolul Muzeului de Istorie. După decăderea Imperiului Roman, în secolul al V-lea, regiunea a fost administrată de vizigoţi, care au declarat oraşul capitală a regatului lor, schimbându-i numele în Barcinona. Invazia maură a durat mai puţin de un secol, în anul 801 oraşul a fost recucerit de regii franci. A urmat o perioadă de înflorire şi expansiune a puterii oraşului maritim, independent sub Regatul Aragon care stăpânea: Catalonia și mai târziu arhipelagul Baleare, Valencia, Napoli, insulele Sicilia și Sardinia. Căsătoria dintre Isabela de Castilia cu Fernando de Aragon din anul 1479 a unit cele mai puternice monarhii din Spania şi regatele aferente. După episoadele secesioniste din secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea, modernizarea începe la sfârşitul secolului al XIX- lea, când Barcelona a găzduit Expoziţia Mondială în Parcul de la Ciutadella, iar în anul 1992 a găzduit Jocurile Olimpice de vară. Barcelona este o expoziție imensă de arhitectură, ce înglobează toate stilurile de la roman, la gotic și contemporan, datorită influențelor culturale diverse din istoria ei. Barcelona este un important centru cultural și economic european, o destinţie turistică fermecătoare. Moștenirea culturală a orașului, arhitectura inedită, atmosfera cosmopolită, parcurile, plajele, serviciile impecabile atrag anual mii de vizitatori.

Clima: Barcelona are o climă mediteraneană, cu ierni blânde, umede și veri calde, uscate. Iarna temperatura minimă este de  4°C, iar vara temperatura depășește 30°C. Barcelona are umiditatea destul de ridicată și precipitații frecvente din august pâna în octombrie.

Moneda:

Mijloace de transport public: Cele mai facile mijloace de transport în Barcelona sunt metroul și autobuzele. Biletele pot fi achiziționate de la automatele din stațiile de metrou sau de la șoferii autobuzelor. Aeroportul Internaţional El Prat se află la 12 km distanță de Barcelona. Transferul în oraș se poate face cu trenul (RENFE) spre staţiile Estacio de Sants şi Passeig de Gracia, călătoria durează cel mult 25 minute sau cu autobuze spre Plaça España şi Plaça de Catalunya, călătoria durează aproximativ 40 minute.

Restaurante și cafenele: Restaurant El Jardi de l´Abadessa, Restaurant La Fonda, Restaurant Los Caracoles, Restaurant Gilda by Belgious, Restaurant Tonka, Bar Mirablau, Café de L’Opera.

Obiective turistice:

Sagrada Familia, capodopera neterminată a arhitectului Antoni Gaudi, este cea mai neconvențională catedrală catolică din Europa și o emblemă a Barcelonei. Proiectul a demarat în anul 1882 cu doi arhitecți de renume Martorell și Villar, însă datorită unor neînțelegeri Villar a fost înlocuit cu tânărul arhitect Gaudi. El a preluat conducerea construcției în 1883 și i-a dedicat întreaga sa viață. Gaudi a schimbat stilul neogotic inițial cu stilul modernist, a adăugat ornamente originale inspirate din natură, a folosit o multitudine de culori și materiale (ceramică, mozaic, metal, mai multe tipuri de piatră). Turnul clopotniței are 170 metri, cel mai înalt construit vreodată. Deși nefinalizată, catedrala poate fi vizitată. Taxă de intrare: 13 € (adulți), 11 € (copii, studenți, pensionari).

Catedrala La Seu, dedicată Sfintei Eulalia, patroana oraşului, a fost fondată  în anul 1298 și finalizată la începutul secolului al XX-lea. Construcţia impresionantă, cu arcade largi şi clopotnițe medievale, prezintă un amestec de stiluri arhitectonice, elemente gotice, baroce și romanice datorate reconstrucților și restaurărilor efectuate de-a lungul secolelor. Vizitatorii pot admira panorama impresionantă a oraşului din vârful catedralei, capela şi muzeul. Taxă de intrare: 5 € (adulți).

Bulevardul La Rambla leagă Plaça de Catalunya de malul mării, până la statuia lui Columb. La Rambla este principala zonă de promenadă, înconjurată de străduțe înguste, magazine, terase, chioșcuri, artiști ambulanți. În zonă, se pot vizita centrul de Arta Santa Monica, Muzeul Maritim, Liceu (Opera), mozaicul Miro, Plaça Reial sau Mercat de la Boqueria.

Cartierul Gotic (Barri Gotic) se află la mică distanță de La Rambla, este partea veche a orașului Barcelona, majoritatea clădirilor datează din perioada medievală. Aici se află Palatul Real, Capela Sfânta Agata, Arhiva Coroanei de Aragon, Primăria, El Call (cartierul evreiesc), Piața San Jaume, Palatul de la Generalitat, Catedrala La Seu. 

Montjuic este o colină a Barcelonei, un domeniu impresionant care găzduiește Palatul Național (Palau Nacional), Fântâna Magică, Satul Olimpic (al Olimpiadei din 1992), Castelul Montjuic din secolul al XVII- lea , Fundația Joan Miro. Palatul Național a devenit Muzeul Național de Artă Catalană. Fântâna Magică a fost inaugurată în 1929 cu ocazia Expoziției Universale și oferă un spectacol inedit de muzică, lumină și culoare. Spectacolele la Fântâna Magică din octombrie până în aprilie sunt: vinerea și sâmbăta, între orele 19:00 – 20:30, iar din luna mai până în septembrie: joi, vineri, sambătă și duminică, între orele 21:30 – 23:30.

Muzeul Pablo Picasso din Barcelona se află în cartierul gotic, patru palate medievale comunicante adăpostesc peste 3500 din lucrările marelui artist. Taxă de intrare: 11 € (adulți), 6 € (copii, studenți, pensionari).

Parcul Guell este relizat de arhitectul Antoni Gaudi, la începutul secolului al XX- lea, în stilul Art Nouveau. Gaudi a creat o atmosferă de basm, cu elemente arhitecturale inedite, biomorfice și mozaic multicolor. Intrarea în parc este gratuită.

© 2012, DAIAVEDRA


Comentarii și review-uri