| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
| +40 724 251 525 | +40 341 414 777 |
Menu
 

unde vrei să călătorești?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tour
Filter by Categories
Guides
News
Turism
 • Hampshire Theatre - cazare Amsterdam
 • Hampshire Theatre - cazare Amsterdam
 • Hampshire Theatre - cazare Amsterdam
 • Hampshire Theatre - cazare Amsterdam
 • Hampshire Theatre - cazare Amsterdam
 • Hampshire Theatre - cazare Amsterdam
 • Hampshire Theatre - cazare Amsterdam

Hampshire Theatre 3*

 • Destinația: Amsterdam, Cazare
 • Preț: 46 €


  *TARIFUL AFIȘAT POATE FI MAI MIC DATORITĂ REDUCERILOR DE ULTIM MOMENT.

Tariful include: Cazare în cameră dublă standard. Regim de masă: mic dejun.

Tariful nu include: Taxe locale.
Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității. Tarifele cresc în perioada sărbătorilor, târgurilor, festivalurilor și a altor evenimente publice.

Rezervă acum

Hampshire Theatre 3*

Va rugam sa completati campurile de mai jos:

Plecare 1 – 31 decembrie 1 – 31 ianuarie 1 – 28 februarie
Tarif  adult / noapte 46,00 € 46,00 € 48,00 €

Informaţii hotel Hampshire Theatre – cazare în Amsterdam

Hotelul Hampshire Theatre 3* este situat în zona centrală, aproape de Piața Leidseplein, de Muzeul Van Gogh, teatrele DeLaMar și Stadsschouwburg și la câțiva pași distanță de stația de autobuz. Hotelul este format din trei clădiri istorice, beneficiază de facilități moderne, poate fi recomandat pentru un sejur de explorare a centrului vechi din Amsterdam.

Facilități camere: mobilier modern, seif, birou, ventilator, încălzire, telefon, LCD, televiziune prin satelit, acces internet, duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite.

Dotări și servicii: recepție nonstop, sală de mese, bar, camere pentru nefumători, lift, seif, încălzire, cameră de bagaje, acces internet, spălătorie, închirieri biciclete, serviciu de transfer (contra cost), parcare (contra cost).

Informaţii utile pentru vacanță în Amsterdam

Amsterdam este capitala oficială a Olandei, deși sediul guvernului și reședinta oficială a familiei regale se află în Haga. Amsterdam este situat în partea de nord a țării, apărat printr-un dig cu o lungime de 32 km  de Marea Nordului, pe malurile râurilor Amstel și Ij. Istoria orașului începe în secolul al XIII-lea, când pescarii de pe râul Amstel au ridicat un baraj la vărsarea în Ij, de aici provine și numele așezării care înseamnă “barajul de pe Amstel”. La începutul secolului al XIV-lea devine oraș și ascensiunea lui crește devenind un important loc de pelerinaj și centru comercial olandez. În perioada medievală populația a luptat împotriva intoleranței religioase și mulți comercianți bogați și-au găsit refugiul în Amsterdam. Înflorirea orașului a ajuns la apogeu în secolul al XVII-lea, când s-au organizat expediții navale în toate colțurile lumii și au pus bazele coloniilor olandeze, Amsterdam devenise cel important port și centru financiar din Europa. Amsterdam beneficiază de o arhitectură fermecătoare, un amalgam de clădiri vechi și noi, zeci de canale împânzesc orașul, brăzdate de poduri pitorești, zeci de muzee, palate, piețe, parcuri superbe (Vondelpark, Beatrixpark, Frankendael, Sarphatipark, Amstelpark, Westerpark) și nelipsitele mori de vânt. Amsterdam este un oraș fascinant, cosmopolit, gazdă a numeroase festivaluri și evenimente culturale. Piaţa Leidse și Piaţa Rembrandt sunt preferată de cei care adoră viaţa de noapte, cu multe restaurante, cluburi, cafenele, terase, cinematografe şi teatre. Gastronomia olandeză este foarte bogată și savuroasă, renumită în întreaga lume pentru brânzeturi și bere. Cele mai frumoase plaje din apropierea orașului sunt: Blijburg, IJmuiden aan Zee, Zandvoort aan Zee și Bloemendaal aan Zee.

Clima: Amsterdam are un climat temperat-maritim, iernile nu sunt foarte reci, iar verile nu sunt foare calde. Cea mai caldă perioadă a anulului este între lunile iunie și august, cu temperaturi cuprinse între 21-26 °C. Primărara și toamna ceaţa este frecventă, iar din octombrie până în martie pot apărea rafale puternice de vânt.

Moneda: €

Mijloace de transport public: Turul canalelor cu vaporașul este o experiență fascinantă, romantică, tramvaiele și autobuzele sunt cele mai utilizate mijloace de transport public pentru vizitarea orașului, iar metroul pentru împrejurimi. Aeroportul Schiphol se află a aproximativ 10 km distanță de oraș, cea mai utilizată variantă de transfer este trenul spre Gara Centrală din Amsterdam.

Restaurante și cafenele: Patiseria Pompadour, Braseria Van Speyk, CafeneauaWinkel 43, Restaurant Dwars, Restaurant Pantry, Restaurant Screaming Beans, Restaurant Hemelse Modder, Restaurant Cafe de Fles.

Obiective turistice:

Palatul Regal (Koninklijk Paleis) este amplasat în Piața Dam din centrul orașului, în secolul al XVII-lea era cea mai mare clădire europeană, construită în stilul romanic. Inițial clădirea, inaugurată în anul 1648, era sediul Primăriei, în anul 1806 Louis Napoléon Bonaparte, Regele Olandei, a transformat-o în reședință regală. Palatul Regal este utilizat de familia regală pentru evenimente oficiale, poate fi vizitat de publicul larg în absența acestor evenimente. 

Biserica Veche (Oude Kerk) este cea mai veche clădire din Amsterdam, datează din secolul al XIII-lea. Biserica a fost construită în stilul gotic pentru comunităţile de pescari, de-a lungul timpului a suferit numeroase modificări, însă se pătrează intacte turnul bisericii şi o capelă.

Begijnhof este un grup de clădiri, cele mai vechi din oraș, situate într-o grădină încântătoare, inițial locuite de o comunitate creștină. În curtea interioară de la Begijnhof sunt peste 40 de clădiri în stilul arhitectural tradițional, cu fațadele originale dintre secolele al XVII-lea și al XVIII-lea și o casuță de lemn restaurată din anul 1528, cea mai veche casă de lemn din Amsterdam. Ansamblul include o capelă medievală frumoasă, dedicată Fecioarei Maria.

Magere Brug este cel mai faimos pod din Amsterdam, leagă malurile râului Amstel. Podul din lemn se deschide la fiecare 20 de minute pentru a permite trecerea vaselor. Podul original a fost construit în anul 1670, în anul 1969 podul a fost refăcut, iar bascularea manuală a fost înlocuită cu cea mecanizată.

Muzeul Național de Artă (Rijksmuseum) este cel mai important din Olanda, deține o colecție impresionată de capodopere ale pictorilor olandezi și flamanzi dintre secolele al XV-lea și al XIX-lea, printre care: Rembrandt, Jan Vermeer, Frans Hals, Jan Steen, sculpturi obiecte de artă asiatică.

Muzeul Van Gogh din Amsterdam deține cea mai mare colecție de tablouri ale celebrului pictor, dar și lucrări ale altor artiști. Tablourile lui Van Gogh sunt prezentate cronologic pentu a sublinia etapele vieții personale și evoluția artistului.

Casa Rembrandt prezintă viața și opera celebrului pictor, care a locuit în Amsterdam între anii 1639 și 1658, în apogeul carierei sale. Muzeul prezintă casa pictorului, o colecție permanentă cu operele lui, picturi realizate de profesorul său, Pieter Latman și ale elevilor lui Rembrandt și expoziții temporare.

Grădina Zoologică Artis se află în centrul orașului Amsterdam, cuprinde patru zone principale: Grădina Zoologică, Planetariu, Grădina Botanică şi Muzeul de Zoologie. Grădina zoologică este populată de animale din toată lumea, iar Grădina Botanică este superbă, găzduiește o mulţime de copaci bătrâni şi casa verde cu plante din zona pădurilor tropicale.

Parcul Vondel (Vondelpark) este cel mai faimos parc din Olanda, a fost deschis publicului în anul 1865 şi poartă numele celebrului dramaturg Joost van den Vondel. În parc se organizează spectacole în aer liber, puteți face sport sau puteţi admiraţi peisajul la una dintre terasele de aici.

Grădina Botanică (Hortus Botanicus) din Amsterdam este considerată cea mai veche din lume, a luat ființă în anul 1632 și cuprinde mii de specii de plante, iar unele sunt unice, precum cactusul agavă de peste 2000 de ani. Grădina este o minunată oază de liniște în centrul orașului, cu o cafenea cochetă.

Muzeul Lalelelor din Amsterdam prezintă istoria acestor flori devenite unul dintre cele mai iubite simboluri ale Olandei. Lalelele au fost aduse din Imperiul Otoman pe la mijlocul secolului al XVI-lea, în mai puțin de două secole a început o competiție acerbă între cultivatorii de lalele, bulbii erau tranzacționați la bursă cu sume imense. În anul 1637 bursa lalelelor a căzut, dar a rămas lecția tranzacțiilor absurde.

 © 2012, DAIAVEDRA

 

Vizualizare hartă mărită


Comentarii și review-uri