Agenţia de turism Daiavedra vă oferă informaţii utile privind tipurile de camere pentru a opta pentru cel mai potrivit tip de cameră, în funcţie de necesităţile dumneavoastră. Trebuie să precizăm că suprafaţa şi dotările camerelor se diferenţiază după categoria unităţii de cazare şi după legislaţia locală privind clasificarea unităţilor de cazare.

Camerele de cazare se împart, de cele mai multe ori, după numărul de paturi pe care îl au. Fiecare unitate de cazare: casă de vacanţă, pensiune, hotel sau aparthotel îşi denumeşte tipurile de camere după facilităţile existente.

Camera Single

Camera Single

CAMERA SINGLE are un singur pat, însă în unele unităţi de cazare regimul single poate însemna utilizarea unei camere duble de către o singură persoană, adică dublă standard sau twin în regim single.

 

Camera Dubla sau Twin

Camera Dubla sau Twin

CAMERA DUBLĂ SAU TWIN este concepută pentru două persoane, poate avea un pat matrimonial sau două paturi (twin), care pot fi unite sau separate. Cele mai multe camere duble permit cazarea celei de-a treia persoane prin introducerea unui pat pliant sau prin utilizarea unei canapele sau a unui fotoliu extensibil. Există şi camere duble mai mici, economice, care nu permit introducerea unui pat suplimentar.

 

Camera Tripla cu trei paturi separate

Camera Tripla cu trei paturi separate

 

Camera Tripla cu pat matrimonial

Camera Tripla cu pat matrimonial

CAMERA TRIPLĂ este concepută pentru trei persoane, poate avea un pat matrimonial şi un pat separat sau trei paturi separate. Unele unităţi de cazare transformă camera dublă în triplă prin introducerea celui de-al treilea pat suplimentar în camera dublă.

 

Camera Quadrupla

Camera Quadrupla

 

Camera Quadrupla cu doua paturi suprapuse

Camera Quadrupla cu doua paturi suprapuse

CAMERA QUADRUPLĂ este concepută pentru patru persoane, în unele cazuri poate avea, pe lângă patul matrimonial sau cele twin, două paturi suprapuse. Camerele interconectate sunt două camere alăturate care comunică printr-o uşă interioară.

 

Camera Duplex

Camera Duplex

CAMERELE DUPLEX sau mezonete se întind pe două niveluri, conectate printr-o scară interioară: De cele mai multe ori la parter se află livingul cu o canapea extensibilă şi, eventual, chicineta, iar la etaj se află zona pentru dormit. Camerele familiale diferă mult de la o unitate de cazare la alta, pentru această solicitare pot fi propuse apartamente, camere interconectate, camere quadruple, junior suite.

 

Camera Junior Suite

Camera Junior Suite

CAMERA JUNIOR SUITE este concepută pentru cazarea a 2-4 persoane, fiind alcătuită din zona pentru dormit şi living într-o singură încăpere, unele pot avea şi chicinetă. În junior suite pot fi cazaţi 2 adulţi în patul standard şi 1-2 persoane în zona de living. Studio sau garsoniere sunt acele spaţii de cazare care au chicinetă şi dormitor în aceeaşi încăpere.

 

Apartament

Apartament

Apartamentele sau camere suite sunt compuse din unul sau mai multe dormitoare şi living comun, unele pot fi prevăzute cu chicinetă. Grupurile sanitare din apartamente se stabilesc în funcţie de categoria unităţii de cazare.