Skiathos, “paradisul Mării Egee”, se află la un zbor de aproximativ o oră jumătate distanță de București. Insula din nord-vestul Mării Egee poate fi comparată cu o destinație exotică datorită frumuseții plajelor scăldate de apele cristaline, așezate în apropierea pădurilor de pini.

Skiathos este o destinație de vacanță potrivită pentru toate categoriile de călători: grupuri de prieteni, familii cu copii, cupluri tinere sau seniori, așa cum i se potrivește unei insule patronate de zeul vegetației, vinului și al extazului, Dionysos.

Skiathos deține nu mai puțin de 60 de plaje, dintre care 9 au fost distinse cu Blue Flag pentru calitatea nisipului și a apei mării. Koukounaries (Chrisi Ammos) este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Europa, datorită contrastului fermecător dintre apele de smarald, nisipul auriu și verdele pădurilor. În apropiere se află laguna Strofilia, locul de popas pentru numeroase păsări migratoare. Plajele Kanapitsa, Achladies, Troulos, Mandraki, Vassilias, Platanias, Agia Paraskevi și Vromolimnos au intrare lină în mare și sunt preferate de familiile cu copii. Plajele frecventate de tineri sunt: Banana, Megali Ammos, Koukounaries pentru distracții nocturne și sporturi nautice. Cuplurile romantice apreciază apusurile de soare de pe plaja Agia Eleni.

Capitala insulei, Skiathos, este un oraș mic, cochet și cosmopolit, cu multe restaurante, taverne, cluburi de noapte, cu multe zone de promenadă, cu străzi înguste mărginite de case albe și grădini cu flori. Imaginea este încântătoare, orașul este construit ca amfiteatru în jurul unui golf. Peninsula Bourtzi separă vechiul port de portul nou. Merită vizitate ruinele fortăreței Bourtzi și Capela Sfântul Gheorghe, Biserica Trei Ierarhi, Casa Memorială a scriitorului Alexandros Papadiamantis. Rătăciți pe străzile pitorești, faceți cumpărături, relaxați-vă la o terasă pe strada Papadiamantis, optați pentru o scurtă croazieră spre peșterile albastre și spectaculoasele plaje Lalaria, Kastro cu ruinele cetății medievale, spre insulele vecine Tsougria, Skopelos, spre insula Alonissos și Parcul Național Marin, habitatul speciei de foci Monachus-Monachus.

Mănăstirea Evangelistria (Buna Vestire) este unul dintre cele mai importante centre religioase din Sporade. Construcția a început în 1794 și a fost finalizată în 1806, în timpul Revoluției Grecești de la începutul secolului al XIX-lea mănăstirea a adăpostit luptătorii și refugiații. În anul 1807 a fost țesut și binecuvântat primul drapel grecesc cu o cruce albă pe fond albastru.

Gastronomia locală este foarte bogată, restaurantele și tavernele vă propun rețete tradiționale cu pește proaspăt sau carne la grătar, acompaniate de ingrediente cultivate de către localnici. Renumite sunt fursecurile cu migdale, numite “amygdalota”, plăcintele “hortopita”, lichiorurile artizanale. În Skiathos se produce ulei de măsline de calitate bună și miere de albine aromată, viticultura este dezvoltată încă din antichitate, renumite sunt vinurile roșii, Moschato cu gust floral, dulce și Alypiako.

Pentru petrecerea unui sejur romantic sau a lunii de miere sunt numeroase hoteluri cochete, dedicate adulților (adults only) cu servicii ireproșabile, amplasare pitorească și priveliștea Mării Egee: Kassandra Bay Ammos 5*, Elivi Skiathos 5*, Aegean Suites 5*, Skiathos Blu 4*.

 © 2019, DAIAVEDRA