Laptop Map Travel Daiavedra.com

Suntem la inceput de an , asadar ce moment mai bun am putea gasi pentru noi planuri sau poate chiar pentru schimbari importante in viata noastra?

Daca ti-ai propus ca 2018 sa fie anul transformarilor, al experientelor de neuitat si, de ce nu, al calatoriilor neasteptate, afla mai jos care sunt cateva dintre joburile ce te pot ajuta sa iti implinesti aceste dorinte. E drept, fiecare vine cu avantajele si dezavantajele ei, fiecare se poate mula sau nu pe calitatile tale, insa nu strica sa verifici daca, intr-adevar, ai putea avea un job care sa te ajute sa calatoresti si sa descoperi lumea.

Blogger de traveling

In cazul in care iti place sa scrii si ai ceva “fani” cel putin printre prieteni, poti incepe printr-un blog dedicat calatoriilor. Pentru a atrage colaborari noi, inclusiv cu agentii de turism care sa iti ofere excursii sau city break-uri gratuite, ai nevoie de o baza importanta de followers, de continut constant, de calitate si de poze la o calitate superioara. Un alt “trick” sunt site-urile de socializare. Fii activ pe Facebook si Instagram si priveste aceste doua platforme ca pe cartile tale de vizita. Nu e usor. Doar cei mai buni dintre cei buni ajung la acel nivel in care sa fie platiti pentru calatorii, insa merita sa incerci daca asta iti doresti.

Ghid de turism

Te-ar ajuta foarte mult sa fi lucrat un timp pe acest post (sau intr-o agentie de turism) in tara sau sa fi absolvit cursurile unei scoli de ghizi, insa poti incerca chiar daca ai ca atuuri doar pasiunea pentru calatorii si limbile straine. E important sa te documentezi bine inainte. Unde ai dori sa pleci, care sunt cele mai mari agentii turistice locale sau, dimpotriva, afacerile mai micute, dar care sunt in cautare de colaborari. Daca nu ai pretentii financiare prea mari, poti prinde un job si, de acolo, te poti dezvolta. Cum sezonul in Grecia se deschide curand, poti incepe chiar de acolo.

Editor Freelancer

Un job ceva mai diferit fata de cel de blogger si asta pentru ca experienta si calitatea articolelor tale sunt ceva mai ridicate. Asadar, daca scrii foarte bine in engleza, ai ceva resurse, dar si part-timeuri pe freelancing, poti pleca in a descoperi lumea si a scrie despre ea, asta pentru a castiga ceva bani in plus. Sunt o multime de site-uri in afara care platesc pentru articole de traveling, insa tine minte ca nivelul tau de limba engleza scrisa trebuie sa fie unul ridicat. Ia in calcul si varianta in care vor fi “perioade moarte”, in care vei avea doar colaborarile deja existente, asa ca resursele financiare vor fi limitate. Cu toate astea, incearca daca tu simti ca merita!

Aupair – un fel de baby sitter cu norma intreaga

Te intelegi bine cu copiii, stii mai multe limbi straine, ai mai lucrat cu cei mici si ai si alte abilitati care pot fi trecute la avantaje pentru jobul de aupair? Atunci, poti aplica la una dintre agentiile din afara pentru a fi un fel de baby sitter cu norma intreaga. Vei locui cu familia de ai carei copii te vei ocupa si vei fi alaturi de ei aproape tot timpul, asigurand, totodata si o parte a treburilor casnice.

Nu e un job usor, ba chiar dimpotriva, insa daca ai mai lucrat in acest domeniu poti gasi o familie comunicativa intr-o tara frumoasa, iar salariul sa fie pe masura!

Instructor sau terapeut

Stii sa schiezi foarte bine, poti da lectii de scufundari, de inot, snowboarding sau poate ca ai absolvit un curs de masaj si acum vrei sa iti incerci norocul pe o insula greceasca unde sa le oferi turistilor si o astfel de relaxare? Foloseste-ti creativitatea, dar si abilitatile pentru a vedea care este cea mai buna optiune pentru tine. Un lucru este sigur. Oricine lucreaza, a lucrat sau s-a specializat intr-un astfel de domeniu are mai multe sanse peste hotare si poate face din asta un job sezonier, daca nu chiar permanent.