Codul rosu de canicula ne-a dat deja de furca zilele acestea, insa asta nu a oprit sirul vacantelor sau al excursiilor. Pe langa avertizarile meteorologilor, insa, sunt destinatii pe care ar fi bine sa le eviti vara din cauza temperaturilor ridicate.

Destinatii “toride”, de evitat vara

Dubai

O destinatie exotica si inedita pentru noi, Dubaiul ar trebui evitat in perioada iunie-septembrie. Desi toate cladirile sunt dotate cu aparate de aer conditionat, nu vei putea vizita multe dintre atractiile turistice ale locului. In schimb, daca nu te deranjeaza sa stai mult inauntru sau sa te bucuri de viata de noapte intensa, atunci Dubai este o varianta si in lunile de vara.

Dubai

Oman

Tara uleiului de tamaie, Omanul este pentru unii o alegere mult mai potrivita daca te intereseaza portul, traditiile si viata acelei parti de lume. Experienta poate fi, cu siguranta, mult mai interesanta, doar sa ai grija cand iti rezervi o vacanta in Oman. La fel ca si Dubai, evita aceasta tara vara pentru ca temperaturile sunt, mai ales pentru noi, de nesuportat.

Oman

Egipt

Pe langa atentionarile Ministerului de Extene cu privire la calatoriile in Egipt, ia in calcul si faptul ca iulie si august sunt aici cele mai toride luni ale anului. Temperatura maxima ajunge in timpul zilei uneori chiar si la 40 de grade Celsius, in vreme ce noaptea nu scade mai jos de 27 de grade Celsius.

Cairo

Spania

Stim, ai vrea sa vizitezi capodoperele arhitecturale ale lui Gaudi din Barcelona, sa te plimbi pe stradutele cochete ale Madridului sau sa degusti preparatele traditionale din cine stie ce satuc uitat, insa gandeste-te de doua ori. Da, poate ai gasi totusi un oras din Spania, ceva mai indepartat, cu temperaturi mai suportabile, insa pana acolo va fi la fel de neplacut. In plus, la asta se adauga si aglomeratia specifica Spaniei in lunile de vara.

Barcelona

Grecia continentala

Unii considera chiar si insulele grecesti mult prea toride pentru iunie-august, insa mult mai de evitat in aceasta perioada este Grecia continentala, in special Atena. Ca si celelalte exemple, cu siguranta vei vrea sa vizitezi multe obiective interesante, iar Atena abunda in astfel de atractii turistice. Mult mai potrivita ar fi o vacanta aici in primavara sau septembrie. Toamna te poti bucura si de o excursie pe vreo insula invecinata Atenei, dat fiind faptul ca vremea rea ajunge mai greu in aceasta parte de lume.

Grecia