Am lasat in urma perioada concediilor relaxante si ne-am intors, de ceva timp, la serviciu. Asta nu inseamna, insa, ca nu poti visa, ba chiar si planifica un city break in doi, in unele dintre cele mai romantice destinatii din Europa.

Tocmai de aceea, am realizat pentru tine un mic ghid al acestor destinatii perfecte pentru o escapada romantica, din care sa nu lipseasca peisaje de vis, culorile “vedeta” ale toamnei, obiective turistice inedite si localuri chic, in care poti servi un ceai cald, in ton cu vremea de afara.

1). Aix-les-Bains

Pentru un city break ceva mai “elaborat”, care sa imbine relaxarea cu activitatile fizice, Aix-les-Bains este alegerea ideala. O destinatie mai putin cunoscuta, acest oras este al patrulea oras-spa al Frantei, fiind vizitat anual de o multime de vizitatori care vin la tratament sau pentru a se bucura de frumusetile locului.

Orasul este situat langa lacul Le Bourget, cel mai mare lac natural din Franta, la poalele muntelui Revard, fiind aproape de un parc  natural national care ofera atat privelisti de neuitat, cat si activitati diverse,  in functie de anotimp.

Muntele Revard

Muntele Revard

 

2). Florenta

Cafenele, cofetarii, stradute inguste, palate si piese arhitecturale de o frumusete impresionanta – cam despre asta este vorba in Florenta, orasul italian perfect pentru a te relaxa si a te apropia si mai mult de persoana iubita.

Pe langa timp pentru voi, veti avea ocazia de a vizita multe dintre obiectivele turistice ale orasului, incluse in Patrimoniul UNESCO, asa ca nu rata o asemenea ocazie.

Florenta

Florenta

 

3). Bruges, Belgia

Cu siguranta ai auzit pana acum ca in Belgia, foarte aproape de Bruxellles, capitala tarii, se afla un orasel desprins parca din basmele copilariei.

Ei bine, mai ales toamna, dar nu numai, Bruges, caci despre el este vorba, se transforma in orasul iubirii, daca amintim de canalele romantice, stradutele inguste si copacii cu frunze ruginii. Motivul perfect pentru a-ti planifica un city break acolo!

Bruges

Bruges

 

4). Salzburg, Austria

Un mix excelent de muzica, arhitectura si peisaje spectaculoase, Salzburg este, poate, un oras despre care se vorbeste prea putin. Si, daca tot suntem la capitolul city break romantic, ar fi cazul sa il iei in seama pentru ca poate ascunde optiuni de neratat.

Un concert de muzica tinut undeva in cladirile medievale ale orasului sau chiar afara, daca vremea permite, vizitarea gradinilor Mirabell sau a fortaretei de unde poti admira de sus, tot orasul – doar cateva dintre motivele pentru care Salzburg trebuie sa fie pe lista ta!

Salzburg

Salzburg

 

5). Copenhaga

Capitala Danemarcei are o groaza de lucruri de oferit pentru un city break  reusit, de la plimbarile in parcurile pline de culoare, mai ales acum, toamna, pana la o excursie cu vaporasul pe canelele romantice ale orasului.

Bonus, rezerva si o cina la Noma, desemnat unul dintre cele mai bune restaurante din lume.

Copenhaga

Copenhaga