Agenția de turism Daiavedra vă propune un sejur activ sau de relaxare în Dubai cu obiectivul „distracție pentru toată familia”. Amatorii de aventuri, mari și mici sunt atrași de metropola electrizantă, cu activități pentru toate vârstele și gusturile. Cumpărăturile și distracția la Malls of the Emirates, relaxarea la piscine și plaje, vizitele la obiective turistice interesante, aventurile în deșert, gastronomia savuroasă, parcurile tematice sunt câteva din atuurile unui sejur în Dubai.

Dubai Miracle Garden (Grădina Miracolelor) poate fi vizitată de la jumătatea lunii noiembrie până la mijlocul lunii mai. Oaspeții pot admira grădinile peste 150 milioane de flori amenajate cu diferite tematici, pe o suprafață de 72 000 mp. Grădina a câștigat două premii Guinness World Records: pentru cea mai mare grădină verticală în anul 2013 și cea mai mare sculptură florală din lume, în anul 2016. În fiecare an, Dubai Miracle Garden se reinventează, oferind vizitatorilor un nou design, o experiență nouă de parfumuri și culoare. Tarifele pentru intrare sunt: pentru adulți/copii peste 12 ani se plătește taxa de 50 AED, pentru copii sub 12 ani se plătește taxa de 40 AED.

Recent în Dubai Miracle Garden a fost amenajat Parcul Butterfly, cea mai mare rezervație de fluturi din lume, cu aproximativ 15 000 de fluturi din 26 de specii. Dubai Butterfly Garden este o grădină interioară, cu zece cupole în care pot fi admirați fluturii și să descoperiți lumea lor. Asistenții vă ajută să interacționați cu fluturașii și să faceți fotografii inedite. Tarifele pentru intrare sunt: pentru adulți/copii peste 3 ani se plătește taxa de 55 AED.

IMG Worlds of Adventure este parc tematic imens, ce oferă divertisment pentru toate categoriile de vârstă, în special pentru familiile cu copii. Parcul are o suprafață de 140 000 mp, cu cinci zone tematice amenajate: Marvel, The Lost Valley, Cartoon Network, IMG Boulevard, Novo Cinemas. Vizitatorii vor întâlni personajele preferate Marvel și Cartoon Network, dinozaurii de dimensiuni naturale din The Lost Valley, pot străbate hotelul bântuit, vor putea face cumpărături, servi masa, să asiste la spectacole live și să vizioneze filmele preferate. Tarifele pentru intrare sunt: pentru adulți/copii se plătește taxa de 285 AED, pentru copii cu înălțimea sub 1.20 m se plătește taxa de 255 AED, pentru seniori peste 60 ani se plătește taxa de 175 AED.

Green Planet (Planeta Verde) din Dubai este o oază verde, un sanctuar al florei și faunei exotice. Pădurea tropicală, creată artificial, are mai mult de 3000 de specii de plante, animale și păsări adăpostite în bio-domul structurat pe patru niveluri (Canopy, Midstory, Forest Floor și Flooded Rainforest. Fiecare nivel abordează rolul și importanța pădurii tropicale în viitorul planetei noastre, crește gradul de conștientizare cu privire la echilibrul delicat al naturii. Green Planet este o experiență interesantă pentru întreaga familie, o incursiune în fascinanta pădure tropicală într-un ecosistem închis. Biletele individuale sunt disponibile online începând de la 89 AED.

Dubai Parks and Resort este un parc integrat grandios, ce cuprinde trei parcuri tematice cu specific propriu (Motiongate, Bollywood Parks, Legoland), un parc acvatic (Legoland Water Park), hotelul Lapita în stil polinezian și Riverland. Poarta de acces în parc este Riverland Dubai, o destinație pentru servirea mesei, cumpărături și relaxare, nu sunt necesare bilete de intrare. Plimbarea pe malul râului este ca o incursiune în trecut, traseul cuprinde: The Peninsula, India Gate, The Boardwalk și The French Village.

Motiongate Dubai este parcul tematic de inspirație hollywoodiană, oaspeții sunt fermecați de reinterpretarea unor filme animate ale studiourilor: Columbia Pictures, DreamWorks Animation și Lionsgate. Roller coastere, tobogane amețitoare, vânătoarea de fantome, zboruri spre Madagascar, incursiuni în studiouri de filmare și multe alte surprize își așteaptă vizitatorii mari și mici.

Bollywood Parks Dubai surprinde magia Bollywoodului în primul parc tematic de acest fel acesta din lume. Acțiunea, dansul și romantismul se împletesc aici, descoperiți spectacolele live, cinematografia, atmosfera plină de culoare, experiențe cu multă adrenalină și gastronomia indiană.

Legoland este parcul preferat al familiilor cu copii cu vârsta cuprinsă între 2 – 12 ani. Parcul cuprinde zeci de atracții, spectacole și jocuri inspirate din lumea Lego, modele confecționate din milioane de piese, carusele și cursuri de șoferi pentru cei mici. Legoland Water Park beneficiază de peste 20 de tobogane acvatice și atracții inspirate de lumea Lego, piscină cu valuri, loc de joacă, pizzerie.

Wild Wadi World Waterpark este unul dintre cele mai fascinante parcuri acvatice din lume, are o suprafață de aproximativ 5 ha și o mulțime de activități de petrecere a timpului liber pentru adulți și copii. Parcul tematic se află între Burj Al Arab și Jumeirah Beach.

Wild Wadi Waterpark este unul dintre cele mai fascinante parcuri acvatice din lume, are o suprafață de aproximativ 5 ha și o mulțime de activități de petrecere a timpului liber pentru adulți și copii. Parcul se află între Burj Al Arab și Jumeirah Beach, având ca tematică fantezia arabă și aventurile lui Juha. Parcul pune la dispoziția vizitatorilor piscină cu valuri, numeroase tobogane acvatice, instalații de surfing, locuri de joacă, magazine și restaurante. Tarifele pentru intrare sunt: pentru adulți/copii se plătește taxa de 283 AED, pentru copii cu înălțimea sub 1.10 m se plătește taxa de 231 AED.

Atlantis Aquaventure Waterpark este cel mai mare parc acvatic din Dubai, situat în zona Atlantis The Palm. Parcul beneficiază de un teritoriu generos cu vegetație luxuriantă, de plajă cu nisip fin, de piscine și cascade, de zone de joacă pentru copii pentru toate vârstele, de râuri și tobogane acvatice, de centre de diving și restaurante. Pentru dependenții de adrenalină sunt atracții palpitante ca Poseidon’s Revenge, Leap of Faith, shark safari. În Dolphin Bay şi Sea Lion Point puteți experimenta o întâlnire directă cu delfinii și leii de mare. În apropiere se află acvariul The Lost Chambers, exporați mediul marin printr-o plimbare prin tunelurile de sticlă. Rechinii, pisicile de mare, homarii, căluții de mare și zeci de specii de pești alcătuiesc această fascinantă lume subacvatică.

Acvariul și Grădina zoologică subacvatică din The Dubai Mall este o experiență interesantă pentru toate vârstele. Dubai Aquarium are o capacitate de 10 milioane litri de apă și 140 specii de viețuitoare marine, Grădina zoologică subacvatică adăpostește peste 33 000 de animale acvatice. Plimbarea prin tunel asigură o priveliște panoramică a viețuitoarelor marine, puteți să faceți plimbări cu barca cu fund de sticlă sau scufundări într-o cușcă de snorkeling. O parte a acvariului poate fi vizionată gratuity, din mall, dar pentru explorarea aprofundată sunt necesare biletele de intrare.