Nu e cazul sa te plangi de schimbarile de vreme, aferente acestei perioade, cand poti mereu sa vezi partea plina a paharului: city breakurile in orase incantatoare, “imbracate” in culorile spectaculoase ale toamnei.

Nimic nu se compara cu o plimbare pe aleile impanzite cu frunzele ruginii, privelistile unui oras invaluit in luminile asfintitului de toamna sau cu o dupa-amiaza linistita, petrecuta la o terasa dintr-un oras cochet.

Asadar, optiuni exista chiar si toamna! Tot ce conteaza este sa stii care ar fi aceste destinatii perfecte toamna. E drept, dupa citirea acestui mic ghid de sezon, mai ai de parcurs alti doi pasi: consultarea prognozei meteo pentru alegerea unei perioade convenabile si rezervarea unui pachet city break din oferta Daiavedra.

 

Cracovia, Polonia

Al doilea cel mai mare oras al Poloniei si fosta capitala, Cracovia este astazi un oras cu foarte multe optiuni pentru turisti. Toamna mai ales, este o placere sa te pierzi prin parcurile sau pe aleile dimprejurul castelului Wawel. Cum cladirile din centrul vechi nu au fost distruse, viziteaza-le, dupa care te poti retrage la una dintre cafenelele sau localurile din zona.

 

Cracovia

Cracovia

Viena, Austria

Viena este una dintre cele mai ofertante destinatii de toamna, dar cu ceva rezerve in privinta vremii, cel putin in ultima parte a lui noiembrie. Cum, insa, toamna lui 2017 ne-a obisnuit cu temperaturi destul de ridicate, este posibil sa prinzi inca o perioada buna pentru vizitat parcurile, castelele si muzeele din Viena care vin la pachet cu peisaje superbe, dar si cu o atmosfera linistita si relaxanta.

Viena

Viena

 

Munchen, regiunea Bavariei, Germania

Pe langa peisaje spectaculoase, in Munchen ai si varianta festivalurilor de vin si bere sau a altor activitati outdoor. Poti sa nu te limitezi la Munchen, ci sa iti planifici o calatorie la una dintre cramele bavareze sau la unul dintre castelele din zona. In privinta asta, cele mai cunoscute sunt Neschwanstein Castle, Linderhof Palace, Nuremberg Castle si Burghausen Castle.

Parcul englez din München

Parcul englez din München

 

Praga, Cehia

Sezonul auriu tine destul de mult la Praga datorita vremii, privelistilor, dar si entuziasmului oamenilor. Vei avea parte de o escapada romantica in capitala Cehiei, bifand totodata si alte obiective turistice culturale. Pe langa asta, sa nu uitam nici de mancare si bautura traditionala pe care trebuie sa le incerci dupa ce te intorci din plimbarile lungi. Toamna, Praga nu mai este atat de aglomerata ca in lunile de toamna, dar isi pastreaza inca farmecul aparte.

Praga

Praga

 

Budapesta, Ungaria

Aproape de noi, cu un aer aparte mai ales toamna si mai putin aglomerat decat in lunile de vara, Budapesta este intotdeauna o destinatie demna de luat in seama. In cazul in care vei avea norocul unor zile insorite, plimbarile si vizitele la muzeele, parcurile si castelele din zona sunt primele pe lista. Apoi, insa, nu uita nici de manifestarile culturale din capitala Ungariei, asa ca fa un mic research inainte pentru a vedea ce festivaluri, concerte sau targuri sunt in perioada respectiva.

Budapesta

Budapesta