Cehia, „ţara poveştilor” – istoria bogată, patrimoniul cultural vast, diversitatea locurilor și experienţelor sunt atuurile turismului în Republica Cehă. Vă prezentăm şapte regiuni care vă așteaptă cu atracții turistice inedite!

Praga vă întâmpină cu o atmosferă captivantă, pe care nu o veți găsi în altă parte. Praga este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Castelul Praga, Podul Carol, Piața Orașului Vechi, Cartierul Evreiesc, Vyšehrad, expoziția permanentă „Cubismul în arhitectură” din Casa Madonei Negre sunt câteva dintre obiectivele turistice care nu trebuie ratate!

Boemia Centrală se află la doar o aruncătură de băț de capitală, o regiune pitorească, cu râuri şi văi adânci, înconjurate de păduri dese, cu formaţiuni geologice bizare din gresii şi castele romantice. Boemia Centrală se mândreşte cu: Castelul Karlštejn, orașul de argint Kutná Hora, Castelul Křivoklát, Castelul Konopiště şi macabrul Osuar din Sedlec.

Boemia de Sud este o regiune frumoasă, potrivită pentru o vacanță activă, aici veţi descoperi ferme şi bisericuţe, iazuri cu pești, păduri și păşuni. Sunt condiții excelente pentru practicarea ciclismului și a sporturilor nautice. Merită vizitate: Český Krumlov, Castelul Hluboká, Castelul Červená Lhota, České Budějovice, Holašovice, Lipno, Šumava. Închiriați o canoe sau o plută pentru o plimbare pe râul Vltava!

Boemia de Vest este o simfonie a experiențelor extraordinare într-o zonă foarte frumoasă. Vizitați Plzeň, cel mai mare oraş al regiunii, faceţi un tur al monumentelor şi degustaţi faimoasa bere a orașului. Regiunea este renumită pentru staţiunile balneare, Triunghiul Spa al Boemiei de Vest. Puteţi vizita: Plzeň, Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Castelul Bečov, Lacurile Šumava, regiunea Chodsko.

Boemia de Nord este o destinaţie perfectă pentru vacanțele de vară și de iarnă într-o regiune montană, dominată de masivii montani Krušné, Jizera și Lužice. Pădurile de pini, satele cu case tradiţionale din lemn, castelele completează peisajul. Formațiunile muntoase din Parcul Natural Paradisul Boemiei sunt adevărate opere de artă, ce au atras de-a lungul timpului pictori, scriitori, artiști și visători de toate felurile. Descoperiți Parcul Natural cu cel mai mare arc de rocă din Europa (Pravcicka Brana), traseul Elbei, Castelul Trosky, hotelul Ještěd, Munții Jizerské.

Boemia de Est se mândreşte cu farmecul romantic al cetăților neînfrânte, cu obiecte de artizanat unice, realizate din sticlă sau dantelă, cu ritmuri de jazz şi delicioasa turtă dulce. Escaladaţi munţii, participaţi la cursele de cai din Great Pardubice Steeplechase sau la Carnavalul din Hlinecko, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO! Principalele obiective turistice sunt : Munții Krkonoše şi Orlici, Pardubice, oraşele Hradec Králové, Litomyšl, Kladruby nad Labem.

Moravia și Silezia sunt situate în estul ţării, cei mai mulți vizitatori sunt atraşi de tradițiile folclorice păstrate vii şi de arhitectura populară din sate, de vinurile parfumate şi de aerul curat al munților Jeseníky şi Beskydy. Oaspeţii pot participa la Traseul Vinului din Moravia, pot vizita oraşele Znojmo, Telč, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Brno, Olomouc şi Ostrava, pot admira palatele Lednice-Valtice, castelul şi moara de hârtie din Velké Losiny. Participaţi la Colours of Ostrava, cel mai mare festival de muzică multi-gen din timpul verii din Cehia!